Empowerille Fingridin Vajukosken sähköaseman urakointi

Kantaverkkoyhtiö Fingrid Oyj ja Empower -konsernin Sähköverkkodivisioona (Empower PN Oy) ovat allekirjoittaneet urakkasopimuksen Fingridin Sodankylässä sijaitsevan Vajukosken 220/110/20 kV sähköaseman laajennuksen toteutuksesta. Sopimuksen arvo on noin kuusi miljoonaa euroa. Urakka sisältää uuden 220/110/20 kV -muunnon rakentamisen ja 110 kV-kytkinlaitokselle toisen pääkiskon rakentamisen.

Suomen sähkönsiirtoverkossa on meneillään mittava investointiohjelma. Fingrid rakentaa kuluvan vuosikymmenen aikana noin 2500 kilometriä lisää voimajohtoja sekä toistakymmentä uutta kantaverkon sähköasemaa. Investointiohjelma mahdollistaa tulevaisuuden uudet energiaratkaisut Suomessa. Vajukosken sähköasema on alueellisesti merkittävä, koska asemaan liittyy vesivoimalaitoksia sekä kaivosteollisuutta. Vajukosken asemalta on yhteys Ivalon sähköaseman kautta myös Norjan kantaverkkoon.

Hankkeen rakennustyöt alkavat toukokuussa 2015. Sähköaseman laajennetut osat otetaan käyttöön vaiheittain siten, että hanke on kokonaisuudessaan valmis vuoden 2016 alkukesästä.

”Olemme erittäin tyytyväisiä yhteistyömme laajenemisesta Fingridin kanssa. Empower on jälleen mukana rakentamassa älykästä infrastruktuuria Suomeen”, toteaa Timo Kiiveri, Empowerin Sähköverkkodivisioonasta (Empower PN Oy).