EMC Talotekniikalta sähkö- ja teletekniikka sekä rakennusautomaatio Clarion Hotel Helsinkiin

EMC Talotekniikka vastaa uuden Clarion Hotel Helsingin ja kongressikeskuksen sähkö- ja teletekniikan sekä rakennusautomaation suunnittelusta ja toteutuksesta.

Kokonaisuudessaan projekti koostuu lähes 17 000 neliömetrin suuruisesta uudesta hotellirakennuksesta ja yli 8000 neliömetrin kokoisesta vanhan makasiinirakennuksen muuttamisesta kongressikeskukseksi. Hotelliin rakennetaan 427 huonetta 16 kerrokseen.

– EMC Talotekniikka on toteuttanut aiemmin sähköistä talotekniikkaa muun muassa Hotel Indigo Helsinki Boulevardiin, eduskuntataloon ja Suomen kansallisoopperaan. EMC Talotekniikan vahvat referenssit ratkaisivat, kertoo pääurakoitsija Hent Ab:n projektipäällikkö Per-Olav Bjørkås.

Clarion Hotel Helsingin rakennustyöt alkavat kevään 2015 aikana ja hanke valmistuu syksyllä 2016.

­– Hanke on erittäin vaativa nopean aikataulun ja suojellun makasiinirakennuksen asettamien vaatimuksien vuoksi, toteaa EMC Talotekniikka Oy:n toimitusjohtaja Teemu Hausen.

Clarion kuuluu Nordic Choice Hotels -yritykseen, jolla on yhteensä 164 hotellia Pohjoismaissa ja Baltiassa. Rakennushankkeen taustalla on norjalainen AB Invest AS -yhtiö ja kohteen pääurakoitsijana toimii Hent Ab.