Caverionilta talotekniikan kokonaistoimitus Aviapoliksen Clarion-hotelliin Vantaalla

a9e8e79c26448716_org

Caverion toteuttaa Skanska Talonrakennus Oy:lle talotekniikan kokonaistoimituksen Vantaan Aviapolikseen rakennettavaan 8-kerroksiseen hotellikiinteistöön. Kiinteistön rakennuttaa Kevan omistama Koy Karhu. Hotellioperaattoriksi tulee norjalaisomisteinen  Nordic Choice Hotels Clarion-ketjullaan.

”Tässä aikataulullisesti haastavassa kohteessa ovat riittävät resurssit ja saumaton yhteistyö toteuttajien välillä avainasemassa. Meillä on hyviä kokemuksia aikaisemmista Caverionin kanssa kireällä aikataululla toteutetuista vaativista kohteista”, rakennuspäällikkö Martti Savolainen Skanskalta sanoo.

”Me näemme selkeänä etuna tällaisessa hankkeessa, että talotekniikan kokonaisuudesta vastaa yksi osaava toimittaja. Näin voidaan varmistaa  paremmin laatu- ja aikatauluasiat sekä saada LVISA-toteutussuunnitelmiin kokonaisuuden huomioon ottavia parannusehdotuksia”, rakennuttajapäällikkö Jari Toikka Kevasta toteaa

Caverion vastaa rakennuksen talotekniikan toteuttamisesta, mikä käsittää Projektin johtamisen ja Projektin toteutuksen. Talotekniikan kokonaistoimitus sisältää Lämmitys-, vesi- ja viemäri-, Ilmanvaihto- ja ilmastointi-, Jäähdytys-, Sähköistys-, Informaatio- ja viestintäteknologia- sekä Turvallisuus- ja Automaatiojärjestelmiä.

Rakennus on kokonaisalaltaan 14 737 neliömetriä. Hotelliin tulee 258 huonetta sekä kokous- ja kongressitiloja. Rakennustyöt ovat käynnistyneet toukokuussa 2015 ja hotelli valmistuu lokakuussa 2016. Aviapolikseen sekä Jätkäsaareen rakennettavat hotellit ovat ensimmäisiä Clarion-hotelleja Suomessa.

Aviapolis on pääkaupunkiseudun nopeimmin kasvava yrityskeskittymä. Aviapoliksen aseman ympäristöön on suunnitteilla asuntoja noin 2 000 ihmiselle. Työpaikkoja alueelle syntyy arviolta noin 15 000.