Caverion vastaa 9 miljoonan euron arvoisen talotekniikan kokonaistoimituksesta Sør-Trøndelagin korkeakouluun Norjassa

Hist_1_NO

Caverion on sopinut rakennusliike Betonmast Trøndelag AS:n kanssa lämmitys-, vesi- ja viemäröinti-, ilmanvaihto- ja ilmastointi-, jäähdytys-, sähköistys-, turvallisuus- sekä automaatiojärjestelmien toimittamisesta uuteen Technology Building -rakennukseen Sør-Trøndelagin korkeakouluun (HiST) Norjassa. Hankkeen arvo on noin 9 miljoonan euroa ja se sisältää suunnittelun ja hankekehityksen sekä projektin toteutuksen ja johtamisen kaikkiin kiinteistöteknisiin järjestelmiin. Työt kohteessa on jo aloitettu ja ne valmistuvat joulukuussa 2016.

Uuden rakennuksen pinta-ala on 16 000 neliömetriä ja se sisältää toimistotiloja, laboratorioita ja opetustiloja. Rakennuksesta tulee passiivitalo eli sen energiankulutus on vain 25 prosenttia perinteisellä tavalla rakennetun rakennuksen energiankulutuksesta. Energiantarvetta vähennetään muun muassa ylimääräisellä lämmöneristyksellä, erinomaisella tiivistyksellä, hyvillä ikkunoilla ja lämmön talteenotolla.

Hist_3_NO

Caverion Norjan projektipäällikkö Harald Hasfjordin mukaan kaikkien teknisten järjestelmien ja projektin eri vaiheiden kokoamisesta yhdelle urakoitsijalle on monia hyötyjä.

”Kiinteistötekniikan kokonaistoimitus vähentää riskejä ja säästää asiakkaan aikaa sekä rahaa, koska asiakas on yhteydessä vain yhteen toimijaan kaikissa teknisissä kysymyksissä.”

Uuteen rakennukseen toimitetaan myös Caverionin kehittämä KlimaTak-ratkaisu, joka  kokoaa yhteen alakattoelementtiin kaikki kohteen tekniset järjestelmät, kuten ilmastoinnin-, ilmanvaihdon-, sähköistyksen-, informaatio- ja viestintäteknologian kaapelit sekä sprinklerit ja putket.