Caverion toteuttaa talotekniikan kahteen Varman kiinteistöön Helsingin Vallilassa

b3c7111d0c49c917_800x800ar

SOK Ässäkeskus Valokuvaaja: Timo Herranen

Caverion toteuttaa talotekniikan kahteen Varman kiinteistöön Helsingin Vallilassa

Caverion on sopinut talotekniikkaprojektin johtamisesta ja toteutuksesta kahdessa vaativassa peruskorjauskohteessa Helsingin Vallilassa projektinjohtourakoitsijana toimivan Consti Korjausurakoinnin kanssa. Sopimuksen arvo on noin 16 miljoonaa euroa.

Työeläkeyhtiö Varman omistamiin kiinteistöihin KOy Vallilan Toimistoon ja Oy Ässäkeskus Ab:hen tehdään mittava peruskorjaus sekä tilamuutoksia. Caverion vastaa hankkeen talotekniikan kokonaistoimituksesta.

”Korjaushanke on kokonaisuutena hyvin vaativa ja halusimme yhdessä tilaajan kanssa talotekniikan toteuttajaksi luotettavan kumppanin”, sanoo toimitusjohtaja Jukka Mäkinen Consti Korjausurakoinnista.

”Ympäristövastuullisuus ja energiatehokkuus ovat Varmalle tärkeitä. Remontin tavoitteena on luoda SOK:lle ja muille vuokralaisille modernit, muunneltavat toimitilat ja parantaa rakennusten energiatehokkuutta. Remontti edistää sekä Varman että tilojen käyttäjien ympäristötavoitteita”, sanoo rakennuttajapäällikkö Tuomas Vaarasalo Varmasta.

Molemmat kiinteistöt ovat haasteellisia korjauskohteita

KOy Vallilan Toimisto muodostuu kolmesta historiallisesti merkittävästä Museoviraston suojelemasta rakennuksesta, joille tavoitellaan rakentamisen aikaista BREEAM-ympäristösertifiointia. BREEAM on Euroopan suosituin ympäristösertifiointi.

SOK on molempien kiinteistöjen käyttäjä ja Oy Ässäkeskus Ab:n tilat säilyvät myös noin 1 000 henkilön käytössä koko remontin ajan. Tämä edellyttää tarkkaa työvaiheiden suunnittelua ja kiinteää yhteydenpitoa sekä töiden toteuttajiin että tilojen käyttäjiin. Järjestelyn ansiosta henkilöstö kuitenkin välttyy mittavalta muuttoprosessilta väliaikaisiin tiloihin.

”Olemme iloisia, että Consti valitsi meidät kumppanikseen. Talotekniset ratkaisut ja tekniikan modernisointi varmistavat kiinteistöjen käyttäjille hyvät olosuhteet ja tilojen erinomaisen käytettävyyden”, sanoo Caverion Suomen divisioonajohtaja Ville Tamminen.

Kiinteistöjen bruttoala on noin 51 000 m2. Hanke toteutetaan projektinjohtourakkana ja työt valmistuvat vuoden 2019 lopussa.

Consti Korjausurakointi kuuluu Caverionin pääurakoitsijat-asiakassegmenttiin. Lue lisää projekteistamme pääurakoitsijoille.