Caverion toteuttaa EPC-energiansäästöhankkeen Leksandin kunnalle Ruotsissa

Caverion on sopinut elinkaarihankkeen toteuttamisesta ruotsalaiselle Leksandin kunnalle EPC (Energy Performance Contracting) -mallilla. EPC on energiansäästösopimusmalli, jossa Caverion analysoi kunnan kiinteistökannan sekä toteuttaa toimenpiteitä sen energiankulutuksen ja ympäristövaikutusten vähentämiseksi.

Hanke kattaa suurimman osa Leksandin kunnan julkisista rakennuksista. Rakennusten kokonaispinta-ala on noin 152 000 m2. Tavoitteena on pienentää kiinteistöjen energiankulutusta 12 prosentilla vuoteen 2026 mennessä muun muassa modernisoimalla, parantamalla ja optimoimalla niiden talotekniikkaa. Sopimukseen kuuluvat lämmitys-, vesi-, viemäri-, ilmanvaihto-, automaatio- ja sähköjärjestelmät.

Hankkeeseen sisältyvät asennustyöt ovat jo käynnissä  ja jatkuvat vuoteen 2018 saakka. Tämän jälkeen seuraa 8-vuotinen optimointivaihe, jonka aikana kiinteistöjen energiankäyttöä seurataan neljännesvuosittain sopimuksessa määriteltyjen säästöjen saavuttamiseksi.

Leksand investoi hankkeeseen 6,5 miljoonaa euroa, jotka se saa takaisin pienentyneiden energiakustannusten muodossa. Hankkeen myötä Leksandin kunta voi saavuttaa suuren osan vuodelle 2020 asetetuista ympäristötavoitteista  jo vuonna 2018.

“Olemme ylpeitä voidessamme olla edistämässä kestävää yhteiskuntaa sekä tyytyväisiä siitä, että Leksand on antanut meille mahdollisuuden olla mukana ajanmukaistamassa sen julkisia rakennuksia energiatehokkaiksi”, kertoo Business Unit Manager Anders Fagerkrantz Caverionin Ruotsin divisioonasta.

Leksandin kunta kuuluu Caverionin Julkinen sektori -asiakassegmenttiin.