Caverion toimittaa kiinteistötekniikkaa yli 2 miljoonan arvosta toimistorakennukseen Norjassa

Sarpsborg

Caverion on sopinut rakennusliike Ove Skårin kanssa ilmanvaihto-, ilmastointi-, sähköistys-, turvallisuus- ja automaatiojärjestelmien toimittamisesta uuteen toimistorakennukseen Norjan Sarpsborgissa. Hankkeen arvo on 2,3 miljoonaa euroa ja se sisältää suunnittelun ja hankekehityksen sekä projektin johtamisen ja toteutuksen. Työt kohteessa on jo aloitettu ja ne valmistuvat tammikuussa 2015.

Kokonaispinta-alaltaan 6 200 neliöisen toimistorakennuksen omistaa kiinteistökehittäjä Kalnes Eiendom. Rakennuksesta tulee passiivitalo eli sen energiankulutus on 25 prosenttia perinteisellä tavalla rakennetun rakennuksen energiankulutuksesta. Hankkeen materiaalivalinnoissa, rakennustavoissa sekä jätteenkäsittelyssä korostetaan korkeita ympäristöstandardeja. Valaistusta, lämmitystä, jäähdytystä ja ilmanvaihtoa voidaan säätää huonekohtaisesti. Näin energiankulutus voidaan pitää alhaisena ilman, että käyttäjien mukavuudesta joudutaan tinkimään.

Caverionin kehittämä KlimaTak-ratkaisu kokoaa yhteen paikkaan kaikki kohteen tekniset järjestelmät, kuten ilmastoinnin-, ilmanvaihdon-, sähköistyksen-, informaatio- ja viestintäteknologian kaapelit sekä sprinklerit ja putket.

”KlimaTak varmistaa hyvän sisäilman. Lisäksi sisäseiniä on helppo siirtää, poistaa tai lisätä, jolloin rakennuksen elinkaaren aikana tehtävissä peruskorjauksissa saavutetaan merkittäviä säästöjä”, sanoo Caverion Norjan osastopäällikkö Odd-Børre Pedersen.