Caverion toimittaa kiinteistötekniikkaa Viva Salis -hotelliin Itävallassa

Hotel_Viva_Salis_1

Caverion on sopinut itävaltalaisen hotelliketju Parkhotel Altaussee GmbH:n kanssa lämmitys-, viemäröinti-, jäähdytys-, ilmastointi-, uima-allastekniikka- sekä palonsuojaus- ja valvontajärjestelmien toimittamisesta Itävallan Altausseessa sijaitsevaan Viva Salis -hotelliin. Hankkeen arvo on noin 4,5 miljoonaa euroa sisältäen suunnittelun ja hankekehityksen sekä projektin johtamisen ja toteutuksen. Työt kohteessa ovat jo alkaneet, ja ne saadaan päätökseen keväällä 2015.

Rakennuksen kokonaispinta-ala on 15 000 m² ja se sisältää 57 huonetta. Kaikilla hotellin alueilla on lämmön talteenottoyksiköillä varustetut mekaaniset tulo- ja poistoilmalaitteet, joiden kokonaisteho on noin 75 000 m³/h. Kylpyläalueen ilmastointikanavat valmistetaan muovista, joka on korroosion kestävä suola- ja klooripitoisessa ilmassa.  Kylpyläalueen ja suolavesialtaan uimaveden käsittelystä vastaa kaksi erillistä monikerrossuodatinlaitteistoa.

Hotel_Viva_Salis_2

Teknisten järjestelmien ja tuotteiden suunnittelussa ja toteuttamisessa on kiinnitetty erityistä huomiota kylpylän asettamiin vaatimuksiin. Esimerkiksi vierashuoneiden ja lääkinnällisten alueiden pikalämmitysjärjestelmät on varustettu ylimääräisillä ilmalämpöpattereilla. Tasaisesta sisälämpötilasta huolehtii 6 000 m²:ä laaja lattialämmitys, joka on liitetty kaasukäyttöiseen lämpökattilalaitteistoon.

Altausseen maantieteellisen sijainnin ja ilmasto-olosuhteiden vuoksi kylpylähotellissa on vain ilmastointi ja ilmanvaihto, joka perustuu hygieniatarpeisiin määritetyn sisälämpötilan sijaan.