Caverion toimittaa kiinteistötekniikkaa kahden tornitalon peruskorjaukseen Berliinissä

GSWtower-source-SMV Bauprojektsteuerung Ingenieurgesellschaft mbH

Lähde: SMV Bauprojektsteuerung Ingenieurgesellschaft mbH

Caverion on käynnistänyt suuren projektin, jossa se toimittaa kiinteistötekniikkaa entisiin GSW-tornitaloihin Berliinissä. Caverion, yhdessä UNDKRAUSS Baugesellschaft mbH Berlinin kanssa, toimii hankkeessa teknisten järjestelmien urakoitsijana ja on lisäksi vastuussa projektin toteutuksesta. Hankkeen arvoa ei julkisteta.

Kiinteistötekniikka uusitaan tornitalojen laajan peruskorjauksen yhteydessä. Rakennusten kokonaispinta-ala on 22 000 neliömetriä, ja peruskorjauksen on määrä valmistua kymmenessä kuukaudessa. Caverionin toimitus sisältää ilmanvaihto- ja ilmastointi-, jäähdytys-, lämmitys- ja palontorjuntajärjestelmät.

”Projekti on erittäin haastava tiukan aikataulun vuoksi. Lisäksi kahden samanaikaisen peruskorjauksen logistiikan koordinointi on vaativaa. Toimitamme kaikkia taloteknisiä järjestelmiä ja tuotteita ja meillä on pitkä kokemus monimutkaisten tornitalojen peruskorjauksista, joten pystymme täyttämään asiakkaiden laatu- ja aikatauluvaatimukset”, sanoo Caverionin Saksan divisioonajohtaja Werner Kühn.

Vanhempi, 17-kerroksinen toimistotorni otettiin käyttöön vuonna 1961. Kyseessä oli yksi 1950-luvun suurista rakennusprojekteista Berliinissä. Uudempi, 21-kerroksinen rakennus avattiin vuonna 1995. Sen omaleimainen, Berliinissä hyvin tunnettu värikkäitä julkisivuelementtejä sisältävä arkkitehtuuri on palkittu useaan otteeseen. Peruskorjauksen jälkeen rakennuksissa on yli 2 000 modernia työpistettä ja tiloihin muuttaa saksalaisen internet-yhtiö Rocket Internetin pääkonttori.

Töiden odotetaan valmistuvan heinäkuussa 2016. Projekti kuuluu kiinteistöjen omistajat ja kiinteistökehittäjät -asiakassegmenttiin.