Caverion suunnitelee ja toteuttaa noin 20 miljoonan euron arvosta kiinteistötekniikkaa Deutsche Telekomin pääkonttorin peruskorjaukseen Bonnissa, Saksassa

Deutsche Telekom AG

Deutsche Telekom AG

Caverion on aloittanut noin 20 miljoonan euron arvoisen projektin, joka käsittää kiinteistöteknisten järjestelmien suunnittelun ja toimittamisen Deutsche Telekomin pääkonttoriin Bonnissa, Saksassa. Caverion uusii pääkonttorin kiinteistötekniikan rakennuksen peruskorjauksen yhteydessä. Caverionin toimitus sisältää lämmitys-, vesi- ja viemäri-, ilmanvaihto- ja ilmastointi-, jäähdytys-, sähkö- ja automaatiojärjestelmät. Caverion vastaa projektin suunnittelusta ja toteutuksesta.

Caverion asentaa toimistotilojen kattoihin monitoimiset AVACS-talotekniikkapalkit, jotka pitävät sisäilman optimaalisena koko päivän ajan. Huoneen sisustukseen huomaamattomasti istuvat palkit integroivat muun muassa jäähdytyksen ja lämmityksen. Palkit on suunnitellut ja kehittänyt Krantz, joka on osa Caverionin Saksan toimintoja. Lisäksi Caverion asentaa rakennukseen yli 4 500 datapistettä, jotka takaavat kiinteistöteknisten järjestelmien luotettavan ja hallitun vuorovaikutuksen.

”Caverionin osaaminen kattaa järjestelmien ja tuotteiden koko kirjon. Ollessamme mukana projektissa heti alusta alkaen, voimme lyhentää rakennusvaihetta ja pienentää kokonaiskustannuksia. Asiantuntijoidemme suunnittelema kiinteistöautomaatio mahdollistaa teknisesti älykkäät kiinteistötekniset palvelut”, sanoo Caverion Saksan divisioonajohtaja Werner Kühn.

Deutsche Telekomin pääkonttorissa työskentelee noin 2 500 ihmistä. Nelikerroksisen rakennuksen yhteenlaskettu lattiapinta-ala on noin 26 000 neliömetriä. Työn odotetaan valmistuvan huhtikuuhun 2017 mennessä.