Bonava ja Elo ovat tehneet sopimuksen 76 vuokra-asunnon rakentamisesta Tampereelle

Bonava ja Keskinäinen Työeläkevakuutusyhtiö Elo ovat tehneet sopimuksen 76 vapaarahoitteisen vuokra-asunnon rakentamisesta Tampereelle. Kalevanrinteeseen nousevien asuntojen rakentaminen alkaa kesän 2016 aikana. Asunnot valmistuvat loppuvuodesta 2017.

Uusimmat tulokkaat ovat osa Bonavan viiden kerrostalon Tiilikylää, jonka kaksi ensimmäistä kohdetta, yhteensä 80 asuntoa, ovat jo rakenteilla. Suunnitelmissa on viimeistellä kortteli myöhemmin yhdellä kerrostalolla, jonka jälkeen Tiilikylän alue tarjoaa entistä monipuolisempia asuntoratkaisuja. Alueen viereen nousee myöhemmin Tiilikylänpuisto, jonka nimi muistuttaa tiiliruukkien historiasta. Siitä myös Bonavan Tiilikyläkorttelin nimi sai innostuksensa.

”Asuntojen rakentaminen on osa Elon rakennuttamisohjelmaa, jossa tavoitteenamme on rakentaa lähivuosina noin 1 000 uutta vuokra-asuntoa kasvukeskuksiin. Tiilikylän asunnot ovat rakennuttamisohjelman ensimmäinen kohde Tampereella. Eläkeyhtiöille ulkopuolisen pääoman käytön vuokra-asuntotuotannossa salliva määräaikainen laki mahdollistaa pitkäjänteisen kehitystoiminnan asuntorakentamisessamme ja helpottaa näin vuokra-asuntopulaa kasvukeskuksissa”, kertoo projektinjohtaja Antti Pyötsiä Elosta.

”Kysyntä Tiilikylän Bonava-kodeille on ollut erinomaista ja jatkamme nyt alueen kehittämistä yhdessä Elon kanssa. Tavoitteenamme on toteuttaa kaupunkikuvallisesti korkealuokkaista ympäristöä, jonka asunnot ja pihat on huolella suunniteltu. Haluamme tarjota laadukasta asumista ja kunnioittaa samalla Kalevan kulttuurihistoriallista miljöötä”, kertoo Hanna Marttila, Länsi-, Sisä- ja Pohjois-Suomen yksikön johtaja, Bonava Suomi Oy.