Avena Nordic Grain laajentaa kasviöljypakkaamoaan Kirkkonummella

Apetit-konserniin kuuluva Avena Nordic Grain Oy investoi 1,3 miljoonaa euroa Kirkkonummella sijaitsevan Mildolan kasviöljynpuristamonsa pakkaamon laajentamiseen. Laajennus mahdollistaa pakattujen kasviöljytuotteiden myynnin kasvattamisen ja tuotevalikoiman laajentamisen nykyisestä. Pakkaamon kokonaiskapasiteetin nosto lisää myös tuotantoprosessin ja öljynpuristamon käyttöastetta ja tätä kautta toiminnan kokonaistehokkuutta.

Vuoden 2011 loppupuolella Kirkkonummella käyttöönotettu kasviöljypakkaamo on ylittänyt sille asetetut volyymitavoitteet ja lisännyt merkittävästi sekä pakattujen kasviöljytuotteiden myyntiä että puristamon käyttöastetta.

-Apetitilla on mahdollisuudet kehittyä Itämeren alueella nykyistä merkittävämmäksi pakattujen ja pakkaamattomien kasviöljytuotteiden tuottajaksi. Tavoitteemme on kehittää uusia, pidemmälle jalostettuja kasviöljytuotteita sekä Suomen suurimpana kasviöljyjen puristajana kehittää täysin kotimaisen rypsiöljyn markkinoita, sanoo Apetit Oyj:n toimitusjohtaja Juha Vanhainen.

Rakentamistyöt alkavat vuoden 2015 jälkipuoliskolla ja pakkaamon laajennus on määrä ottaa käyttöön keväällä 2016.