ASUNTOVERSTAS RAKENNUTTAA LÄHES 5 MILJOONALLA LISÄKERROSASUNTOJA HELSINKIIN

Asuntoverstas toteuttaa kolme lisäkerroshanketta eri puolelle Helsinkiä. Kohteet sijaitsevat erinomaisilla sijainneilla Munkkinimessä, Ruskeasuolla sekä Punavuoressa. Yhteensä uusia, ylimmän kerroksen huoneistoja rakentuu 2014-2015 aikana 12 kappaletta. Yhteinen nimittäjä kohteille on kiinteistöissä parhaillaan meneillään olevat mittavat peruskorjaukset. Ensimmäiset hankkeet ovat jo rakenteilla ja asuntojen ennakkomarkkinointi on aloitettu.

”Helsingin kaupunki on asettanut lisärakentamisen tavoitteeksi 30 % kaikesta rakentamisesta. Näillä hankkeilla tuemme osaltamme kaupungin strategiaa samalla kun rakennamme ihmiselle uusia koteja”, toteaa Asuntoverstas Yhtiöt Oy:n toimitusjohtaja Samuel Tuomola.

Hankkeet toteutetaan kanssasijoittamis-periaatteella. Asuntoverstas investoi itse osan hankkeisiin tarvittavasta pääomasta ja osa tulee yhtiön asiakas-sijoittajilta. Asuntoverstaan näkemyksen mukaan klubimaiset, pienelle sijoittajajoukolle suunnatut kanssasijoitushankkeet tai minirahastot tulevat jatkossa yleistymään. Nämä soveltuvat erinomaisesti lyhyisiin, 1-3 vuoden mittaisiin konvertointihankkeisiin, lisäkerrosrakentamiseen tai pieniin RS-hankkeisiin.

”Kiinnostus lisäkerroshankkeitamme kohtaan on yllättänyt meidät. Pääoman kerääminen hankkeisiin on osoittautunut ongelmattomaksi, joskin vaikeaksi yhtälön tekee oikeiden hankeaihioiden tunnistaminen. Tarjontaa on paljon, mutta meitä kiinnostavat kohteet, joissa on hyvä sijainti, sekä edellytykset toimivien asuntojen rakentamiselle. Lisäksi optimitilanteessa kiinteistön suuret peruskorjaukset pyritään toteuttamaan samanaikaisesti lisärakentamisen kanssa”, Tuomola jatkaa.