Arkkitehtiliitolle uusi puheenjohtaja

SAFAn liittokokous on valinnut 8.12.2014 TkT, arkkitehti Leena Rossin liiton uudeksi puheenjohtajaksi. Varapuheenjohtajiksi valittiin TkT, arkkitehti Christer Finne ja arkkitehti Janne Teräsvirta. Uusi puheenjohtaja ja hallitus aloittavat työnsä 1.1.2015.

Vastavalittu puheenjohtaja haluaa kehittää arkkitehtien järjestöä kolmella kärjellä: avoimuus, jäsenyys ja aikaansaavuus.

– Rakennetun ympäristön arvostuksen nostamiseksi tarvitaan avointa keskustelua ja kunnianhimoista yhteistyötä valtion ja kuntien päättäjien, rakennus- ja kiinteistöalan vaikuttajien, lainsäätäjien, järjestöjen, asukkaiden ja yritysten kesken. SAFA haluaa olla tässä työssä aktiivisesti mukana nostamalla ensi vuoden teemakseen vuorovaikutuksen, Leena Rossi linjaa.

– Jotta SAFA olisi jatkossakin vahva vaikuttaja, se tarvitsee ammattitaitoisia jäseniään. Laadukkaan rakennetun ympäristön suunnittelu puolestaan edellyttää osaavia ja vuorovaikutustaitoisia arkkitehteja. SAFAn ja rakennusalan toimijoiden tulee marmattamisen sijaan saada yhdessä aikaan raikkaita tekoja rakennetun ympäristön arvostuksen nostamiseksi, Rossi sanoo.

Pitkän linjan yhdyskuntasuunnittelija

Leena Rossi (s. 1969) on tehnyt pitkän työuran yhdyskuntasuunnittelun parissa. Hän on toiminut Jyväskylän kaupungin maankäytön strategisen suunnittelun johtajana ja yleiskaavapäällikkönä vuodesta 2005 lähtien ja sitä ennen projektiarkkitehtina Jyväskylän kaupungilla. Leena Rossin työmaa on ollut laaja: kaupunkisuunnittelusta uutta luovien toimintamallien kehittämiseen ja arkkitehtuuripolitiikkaan.

Rossi on toiminut SAFAn varapuheenjohtajana edeltävien kolmen vuoden ajan sekä liittovaltuuston jäsenenä vuodesta 2007. Hän on valmistunut arkkitehdiksi Tampereen teknillisestä korkeakoulusta vuonna 1997 ja väitellyt rakennusalan tietotekniikasta vuonna 2005 (TTY). Tohtorintyön pohjalta on kehitetty Jyväskylän kaupungin useita alan palkintoja saanut paikkatietopohjainen tonttituotannon ja palveluverkkojen yhteisen suunnittelun toimintamalli.

Varapuheenjohtajiksi valittiin Rakennustietosäätiön tutkimus- ja kehitysjohtajana pitkään työskennellyt TkT, arkkitehti Christer Finne ja arkkitehti Janne Teräsvirta, joka työskentelee useita arkkitehtuurikilpailuja (mm. Helsingin  Keskustakirjasto) voittaneen Arkkitehtitoimisto ALAn osakkaana.

Uusia jäseniä hallitukseen

Hallitukseen uusina jäseninä valittiin arkkitehdit Mika Rajala, Eva Haggren ja Maarit Kaipiainen. Hallituksen jäseninä jatkavat arkkitehdit Arja Lukin, Panu Lehtovuori, Daniela Grotenfeldt, Heikki Riitahuhta, Suvi Huttunen ja Esa Kauppi.