ABC Pickalan rakennusurakka alkaa – arvioitu valmistuminen keväällä 2016

3993549562465924665429

Osuuskauppa Varuboden-Oslan ABC Pickalan rakennusurakka alkoi eilen työmaa-alueen aitauksella. Jo kauan suunnitteilla ollut urakka päästiin nyt aloittamaan melko pitkällisten lupaprosessien (mm. useita ympäristö- ja maankäyttöselvityksiä) jälkeen. Perinteiselle liikennepaikalle Rannikkotien (tie 51) varteen rakentuu syksyn ja talven aikana täysin uusi moderni, kompakti liikennemyymälä. Rakentajana toimii osuuskaupan urakkaan valitsema Koivukoski Oy.

Uudistuksen myötä ABC Pickalan palvelutarjonta monipuolistuu ja vastaa paremmin asiakkaiden toiveisiin. Uudistetulla ABC Pickalalla on kapasiteettia toimia keskeisessä asemassa sekä seudun julkiselle liikenteelle että yksityisautoilijoille tarjoamalla mahdollisuuden myös liityntäpysäköintiin.

Uusi liikenneasema kunnioittaa arkkitehtuuriltaan, sisustukseltaan ja tarjonnaltaan alueen perinteitä. Suunnittelun kaikissa vaiheissa on otettu huomioon alueen omaleimaisuus – paikalle halutaan tuoda yksilöllinen ABC, joka istuu hyvin maisemaan. Uudesta kiinteistöstä tulee reilusti yli kaksinkertainen nykyiseen rakennukseen nähden ja siellä tulee toimimaan niin täysikokoinen Sale-myymälä kuin merkittävästi aiempaa viihtyisämpi ravintolapuolikin. Mittarikenttä säilyy ennallaan. Uusi ABC-kiinteistö tullaan liittämään kunnalliseen jätevesiverkostoon, mikä on merkittävä parannus aiempaan.

– Pystymme lähes koko rakennusurakan ajan palvelemaan asiakkaita normaalisti vanhassa kiinteistössä, kertoo Varuboden-Oslan toimialajohtaja Mikko Ala-Huikku tyytyväisenä. Auton pääsee tankkaamaan aina, mutta ihan urakan loppuvaiheessa saattaa sisämyyntiin tulla pieni katko.

Kokonaisuudessaan projekti tulee maksamaan reilut 2 miljoonaa euroa. Urakalla on myös työllistävä vaikutus niin rakentamisen aikana kuin valmistuttuaankin – uusi liikenneasema tulee työllistämään vakituisesti aiempaa enemmän liikennemyymälätyönteijöitä. Vanha liikenneasemarakennus puretaan heti kun uusi kiinteistö saadaan käyttöön, eli ensi vuoden alkupuolella tai viimeistään keväällä.