A-Insinöörien toiminta Kuopiossa käynnistyy odotettua nopeammin

A-Insinöörien rekrytointikampanja toimiston perustamista varten Kuopion talousalueelle käynnistettiin helmikuun lopussa. Rekrytointi onnistui hyvin ja toiminta Kuopiossa on alkanut uuden yksikönjohtajan johdolla. – A-Insinöörien tulo alueelle tuo asiakkaille mahdollisuuden saada laajempi ja laadullisesti erinomainen tarjonta rakennesuunnittelussa ja rakennuttamisessa sekä monialaisissa konsultoinnin palveluissa suomalaiselta osaajalta, kertoo A-Insinöörien Kuopion tuore yksikönjohtaja Esa Suomalainen.

Rekrytointiprosessi yllätti positiivisesti A-Insinöörien hallituksen puheenjohtaja Heikki Käkösen.

– Saimme kaikkiaan yli 80 hakemusta, joiden perusteella olemme tähän mennessä rekrytoineet yksikönjohtajan ja kaksi rakennesuunnittelijaa. Tulemme tämän vuoden aikana palkkaamaan vielä lisää ammattitaitoisia, asiasta innostuneita tekijöitä, Käkönen kertoo.

A-Insinöörien Kuopion toimistossa on yksikönjohtajana aloittanut 4.5.2015 Esa Suomalainen. Tehtävässään hän vastaa Kuopion yksikön käynnistämisestä, kehittämisestä ja tuloksesta. Esa Suomalainen haluaa olla aktiivinen alan kehittäjä ja Kuopion talousalueen rakentamisen edistäjä.

– Koen, että alan yrityksien toimintatavoissa ja -malleissa on vielä paljon kehitettävää ja se tulee uudistumaan uusien sukupolvien ja teknologioiden nostaessa päätään. Samoin monialaisten ja monipuolisten projektien kehittämistä tarvitaan, jotta asiakkaat saavat palvelun mahdollisimman helposti ja haluamassaan laajuudessa, Suomalainen kuvailee.

Rakennesuunnittelijoina Kuopion toimistossa on aloittanut DI Markus Myllynen ja 18.5. aloittaa RI (AMK) Tuomas Malinen. Myllysen erikoisalaa on erityisesti matematiikka sekä FEM-mallinnusohjelmistot ja paikalla valetut betonirakenteet. Malinen on vastaavasti erikoistunut erityisesti puurakenteisiin ja puukerrostalojen suunnitteluun.

– Heti näin toimintamme käynnistymisestä lähtien meillä on mahdollista käyttää koko A-Insinöörien leveitä hartioita kuitenkaan menettämättä paikallista ketterän ja palvelevan yrityksen toimintamallia pienempiinkin toimeksiantoihin. Pääsen luomaan alueelle kestäviä asiakas- ja henkilöstösuhteita varmistaen näin toiminnan kannattavuuden ja jatkuvuuden. Tulen ja tulemme yhdessä yksikön kanssa luomaan ja rakentamaan paikkakunnan ja alueen historiaa suomalaisin ja paikallisin voimin, Suomalainen kuvailee tuntojaan.