Tammisaaren Energia rakennuttaa uuden toimistorakennuksen

Tammisaaren Energia rakennuttaa uuden toimiston osoitteeseen Pehr Sommarin katu 2 Tammisaaressa. Rakentaminen alkaa tammikuussa ja rakennuksen on määrä valmistua vuoden 2020 loppuun mennessä.

Tammisaaren Energia on suunnitellut uutta toimistoa jo pidemmän aikaa, jotta suurempi osa henkilöstöstä saadaan keskitettyä samaan toimipisteeseen. Yhtiön liiketoiminta on kehittynyt suotuisasti ja henkilöstön yhteistyön merkitys korostuu koko ajan.

  • Uuden toimiston ansiosta saamme suurimman osan henkilöstöstä samaan paikkaan. Uskomme, että tämä tehostaa sisäistä viestintää, laskee kustannuksia ja parantaa entisestään henkilöstön työhyvinvointia, kertoo Tammisaaren Energian toimitusjohtaja Frank Hoverfelt.

Paikalliset urakoitsijat rakentavat uuden toimistorakennuksen samaan paikkaan, jossa on nyt vanha tiilirakennus. Rakennuksen suunnittelun lähtökohtina ovat olleet ympäristöystävällisyys ja hyvä sisäilma. Rakennuksen runko rakennetaan ristiinlaminoidusta puusta eli CLT:stä (lyhenne sanoista Cross Laminated Timber). CLT on massiivipuutuote ja sitä voidaankin pitää nykyaikaisen hirsitalon rakennusmateriaalina.

  • Valitsimme CLT:n rakennusmateriaaliksi koska saamme sen avulla luonnollisen ja muovivapaan talon, ja uskomme, että rakennuksesta tulee siksi terveellisempi. CLT on myös nykyaikainen, jämerä ja siksi pitkäaikaisesti kestävä rakennusmateriaali, toteaa Frank Hoverfelt.

CLT on myös ilmastoystävällinen vaihtoehto, koska puusta rakennetut talot sitovat hiiltä pitkäksi aikaa. Rakennuksen katon muoto ja kaltevuus on myös suunniteltu aurinkopaneeleita varten, ja aurinkopaneeleita tulee koko etelän puoleiselle katolle.

Pehr Sommarin Kadun tontilla, jonne uusi toimisto rakennetaan, on entuudestaan Tammisaaren Energian varasto ja varikko. Yhtiön asiakaspalvelupiste muuttaa uuteen rakennuksen, kun se valmistuu. Pehr Sommarin Kadun tontin omistaa Tammisaaren Energia.