Peikko toimittaa kallioperustuksia Guleslettenen tuulivoimapuistoon Norjaan

Peikon norjalainen myyntitoimisto Peikko Norge AS on saanut merkittävän tilauksen kallioperustusteknologian toimittamisesta tuulivoimaprojektiin Länsi-Norjaan, Floran ja Bremangerin kuntiin. Peikko toimittaa kaikki perustuskomponentit tuulivoimapuiston 47 perustukseen. Toimitukset sisältävät FATBAR-kallioankkurit, kallioankkurointikehät, poraussapluunat sekä perustusraudoituksen. Peikko vastaa myös perustusten suunnittelusta ja lujuuslaskennasta. Toimitukset ajoittuvat vuoden 2019 maaliskuun ja marraskuun välille. Guleslettenen tuulivoimapuiston arvioidaan olevan tuotantokäytössä vuoden 2020 loppuun mennessä.

Tuulivoimapuiston kehittäjä, Zephyr, toteuttaa projektin sijoittajana toimivan Black Rock:n, maailman suurimman varainhoitoyhtiön, lukuun. Vestas toimittaa 47 kappaletta V136-4.2 MW-turbiineja, joiden napakorkeus on 90 metriä. Stangeland Maskin AS tekee maanrakennus- ja infrastruktuurityöt. Heidän aliurakoitsijansa NCC Florø vastaa perustusurakoinnista ja Peikon kallioperustusten asennuksesta. Seuraavien 15 vuoden ajaksi tuulivoimapuiston energiantuotanto on myyty Alcoa Norwaylle, jonka tavoitteena on kehittää kestävämpää alumiinituotantoa käyttämällä uusiutuvaa energiaa tuotantolaitoksissaan Norjassa.

“Olemme ylpeitä, että Peikko on jälleen valittu toimittajaksi mittavaan tuulivoimahankkeeseen Norjaan. Ratkaisumme ovat luotettavia sekä aikaa säästäviä, ja niiden avulla asiakkaamme saavuttavat myös merkittäviä materiaalisäästöjä. Osallistuminen uusiutuvan energian tuotantoon tukee tavoitettamme luoda kestävää kehitystä rakennusalalla”, toteaa Peikko Group Oy:n toimitusjohtaja Topi Paananen.