Turun Medisiina D -uudisrakennus saavutti harjakorkeuden

medisiina-d-ulkohavainne

Turun Kupittaan-kampusalueelle valmistuu vuonna 2018 Turun yliopiston, Turun ammattikorkeakoulun ja Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin käyttöön tuleva moderni työ- ja oppimisympäristö, Medisiina D. Kiinteistön rakennuttaja on Suomen Yliopistokiinteistöt Oy. Rakennuksen bruttoala on noin 26 000 neliömetriä.

Rakennusprojektin valmistelevat työt alkoivat lokakuussa ja louhinta- ja maanrakennustyöt marraskuussa 2015. Nyt Medisiina D on saavuttanut harjakorkeuden.

Turun yliopistollisen keskussairaalan T- ja A-sairaaloiden väliin sijoittuva Medisiina D tiivistää yhdessä Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin uuden T3-sairaalan kanssa kantasairaalan aluetta entistä kampusmaisemmaksi.

meidisiina-d-ulkohavainne-julkisivu-asemalta

”Turun kaupungin tavoitteena on kehittää Kupittaan alueesta vetovoimainen ja haluttu innovaatioympäristö sekä yrityksille ja yhteisöille että koulutuksen ja tutkimuksen tarpeisiin. Suomen Yliopistokiinteistöt Oy:n rakennuttama Medisiina D -rakennus vastaa näihin tavoitteisiin innovatiivisesti kokoamalla eri toimijoita saman katon alle”, Suomen Yliopistokiinteistöt Oy:n toimitusjohtaja Mauno Sievänen kommentoi.

Rakennuksen suunnittelussa tähdätään kestävän kehityksen mukaisiin tilaratkaisuihin, rakenteisiin ja materiaaleihin, millä pyritään varmistamaan käyttökustannusten edullisuus. Tilat suunnitellaan monikäyttöisiksi ja joustaviksi. Näin tuetaan yhteistä toimintaa ja mahdollistetaan yhteisten palvelujen järjestämistä. Samalla varmistetaan tilojen korkea käyttöaste ja tilojen taloudellinen käyttö.

Kahdeksan kerroksen lisäksi Medisiina D -rakennukseen tulee kellarikerros ja talotekniikkakerros. Ensimmäiseen kerrokseen sijoittuu luentosaleja, ryhmätyötiloja, liiketiloja ja lounasravintola. Toiseen kerrokseen tulee opetuslaboratorioita ja hammashoidon opetusyksikkö. Kerroksissa 3–8 on eri yksiköiden laboratorio- ja toimistotiloja.

Arkkitehtisuunnittelusta vastaa Schauman Arkkitehdit Oy, ja projektinjohtourakoitsija on NCC Suomi Oy.

Lue lisää hankkeesta https://www.ncc.fi/tyomaat/medisiina-d/.