A-Insinöörit – Rakennuttamisen uusi yksikönjohtaja Kati Lahtinen haluaa riitaisat rakennushankkeet historiaan

jn7frdfnokjltlmz6yr3

A-Insinöörit on nimittänyt 1.9.2015 alkaen DI Kati Lahtisen rakennuttamisen yksikönjohtajaksi Tampereelle. Tehtävässään Lahtinen vastaa yksikkönsä kehittämisestä ja tuloksesta. Hänellä on myös aktiivinen rooli Tampereen seudun asiakasrajapinnassa ja resurssina projekteissa valtakunnallisesti.

Lahtinen haluaa riitaisat rakennushankkeet historiaan

Kati Lahtinen panostaa uudessa roolissaan erityisesti luottamuksen ja innovatiivisen ilmapiirin kehittämiseen niin yksikönjohtajana kuin rakennushankkeiden projektinjohtajana.– Jokainen projektissa mukana oleva pystyy antamaan parastaan, kun luottamuksen ilmapiiri on saatu synnytettyä. Ryhmäytymiseen menee hankkeen alussa aina paljon aikaa, joten siihen on paneuduttava. Rakennushankkeen hyvä ilmapiiri näkyy aina myös hankkeen viivan alla. Riitaisat rakennushankkeet on saatava historiaan, Lahtinen kuittaa.

Lahtinen vaatii alalle enemmän ennakointia. Tavoitteena pitää aina olla mahdollisimman valmis rakennus vastaanottovaiheessa, jotta tilaaja saa maksimaalisen taloudellisen hyödyn uudesta rakennuksestaan. Toimiva lopputuote ei aina ole rakennusalalla selviö. Lääkkeeksi tähän Lahtinen kehottaa satsaamaan hankkeen alkuvaiheeseen enemmän. – Meidän rakennuttajien täytyy olla tehokkaampia ja ketterämpiä. Rakennuttajalla pitää olla riittävä varmuus, hänen pitää tuntea tilaaja ja tilaajan toimintatapa hyvin. Näistä syntyy taitavan rakennuttajan ainesosat, kiteyttää Lahtinen.

Syntynyt A-Insinööriksi

Kati Lahtisella on yhdeksän vuoden kokemus rakennuttajatehtävistä rakennuttajapäällikkönä ja projektipäällikkönä. Hänet tunnetaan alalla suoran ja rehellisen toiminnan naisena. – Autamme asiakastamme ymmärtämään mitä rakentaminen on ja mitä se vaatii. Rakennuttamista ja projektinjohtoa tehdään aina omalla persoonalla tilaajan hyväksi. Usein asiakkaalle rakentaminen on ainutkertaista, siksi asiantuntijuuttamme tarvitaan, Lahtinen jatkaa.

Kati Lahtinen syntyi rakentajasukuun, kirvesmiehen tyttäreksi vuonna 1971 Vesilahdella. Lahtisen veli, Harri Kivistö, on yksi Suomen huippurakennesuunnittelijoista. Hän työskentelee siskonsa tapaan A-Insinööreillä, mutta on valinnut rakennuttamisen sijaan rakennesuunnittelun, jossa hän toimii tällä hetkellä suunnittelujohtajana. Sisaren ja veljen välisiä suhteita Lahtinen kommentoi: ”Enemmän keskustelemme nykyisin vapaa-ajalla työasioita kuin siviiliasioita, ammatillisesti arvokkaita vinkkejä jaamme puolin ja toisin”.

Kati Lahtinen innostuu teknisistä haasteista

– Kun hakkeessa on monta liikkuvaa osaa ja paljon teknistä ratkaistavaa. Näin Lahtinen vastaa, kun häneltä kysytään, mikä saa hänet työssä erityisesti syttymään. Suuret ja vaativat rakennushankkeet ovat usein juuri tällaisia. Niissä on kiinnostavaa eri toimijoiden tarpeiden ymmärtäminen ja niiden huomioiminen. Tällä hetkellä Kati toimii projektinjohtajana SYK Oy:n Medisiina D-hankkeessa Turussa, jossa on 17 eri käyttäjäryhmää ja neljä eri vuokralaista. – Omalla persoonalla tässä töitä tehdään. Koen olevani parhaimmillani ongelmien selvittämisessä, haen aina hyvän ratkaisun rakennusvaiheen haasteisiin, Lahtinen jatkaa.

Kati on rakennuttamisen ensimmäinen nainen

Tampereen rakennuttamisen yksikönjohtajana aiemmin toiminut Heikki Lammi siirtyy hoitamaan yksikön rakennuttajajohtajan tehtäviä. – Näillä muutoksilla haluamme varmistaa toiminnan jatkuvuuden Tampereen rakennuttamisessa kertoo rakennuttamisen toimialajohtaja Juhani Karhu A-Insinööreistä. – Olen erittäin tyytyväinen tähän ratkaisuun. Heikistä Kati saa tehtävän alkumetreille tukea tähän vaativaan rooliin. Kati on alalla tunnettu tekijä, hän on myös A-Insinöörien ensimmäinen nainen yksikönjohdossa! Katia voi todellakin kutsua asiakkaan ainutlaatuiseksi asiantuntijakumppaniksi, iloitsee Karhu.