A-Insinöörit vahvistaa suunnitteluteknologista osaamistaan

print_bzfObvrJWq

A-Insinöörit on nimennyt 1.1.2015 alkaen DI Arto Möttösen CIO, chief informational officerin tehtävään. Nimitys vahvistaa A-Insinöörien suunnitteluteknologista osaamista ja tukee yrityksen kasvutavoitteita. – Tavoitteenamme on palvella asiakkaitamme ensiluokkaisen laadukkaasti ja arvoa tuottavasti. Möttösen nimityksen ansiosta pystymme varmistamaan entistä paremmin, että lupaus toteutuu, A-Insinöörien toimitusjohtaja Jyrki Keinänen kertoo.

Möttösen vastuulla CIO:n tehtävässä on jatkossa suunnittelu-, projektinjohto- ja tiedonhallintaohjelmistojen sekä koko ICT:n hallinta ja kehitys. Lisäksi tehtävä kattaa BIM (Building Information Modelling) ja VDC (Virtual Design and Construction) eli tietomallinnuksen hyödyntämiskokonaisuuden hallinnan. – Tuemme asiakkaitamme, suunnittelijoitamme ja rakennuttajiamme tietomallinnuksen tehokkaassa käytössä, Möttönen kertoo tiiminsä tehtävistä.

Nimitys vastaus rakentamisen arvoketjun tarpeisiin

Nimitys tukee A-Insinöörien tuottamien palvelujen tuottavuuden ja laadun kehitystä.
– Asiantuntijoillamme on oltava ajantasaiset työkalut ja ohjelmisto-osaaminen, joiden avulla voimme tuottaa arvoa asiakkaan rahalle, A-Insinöörien toimitusjohtaja Jyrki Keinänen sanoo.

Möttönen itse on tyytyväinen nimitykseen. – Uusi tehtäväni on mielenkiintoinen ja monipuolinen. Haluan ennen kaikkea uudessa tehtävässäni varmistaa, että A-Insinöörit pystyy olemaan teknologioiden osalta kilpailukykyinen verrattuna kansallisiin ja kansainvälisiin kilpailijoihin, hän täsmentää.

Arto Möttönen on työskennellyt osana A-Insinöörit konsernia vuodesta 2001 lähtien. CIO:n tehtävään hän siirtyy ohjelmistopäällikön paikalta.

Arto Möttönen

• valmistunut diplomi-insinööriksi Tampereen teknillisestä yliopistosta vuonna 1987 pääaineena rakennusstatiikka
• työskennellyt opiskeluaikana ja valmistumisen jälkeen ohjelmistotalossa
• ennen A-Insinööreille siirtymistään työskennellyt Huurre Groupilla vastaten suunnittelujärjestelmien käyttöönotosta
• aloittanut A-Insinööreillä vuonna 2001 rakennesuunnittelun kehityspäällikkönä, josta siirtynyt ohjelmistopäällikön tehtäviin.
• 1.1.2015 lähtien nimitetty CTO, chief informationl officerin tehtävään