A-Insinöörit laajentaa Ouluun

print_i5VX9jm2Xt

Jaana Jokitulppo

Rakennuttamisen ja suunnittelun konsulttiyritys A-Insinöörit tuo osaamistaan Pohjois-Suomeen avaamalla toimipisteen Ouluun. Samalla yrityksen akustiikkasuunnittelu saa vahvistusta, kun akustiikkasuunnittelun ja kuulon asiantuntija Jaana Jokitulppo aloittaa työt A-Insinööreissä. – Jaanan osaaminen ja kokemus vahvistaa akustiikkayksikköämme ja avaa mahdollisuuksia uusien liiketoiminta-alueiden luomiselle, A-Insinöörien hallituksen puheenjohtaja Heikki Käkönen sanoo.

Nimityksen taustalla on halu palvella asiakkaita ja yhteistyökumppaneita entistä paremmin. – Akustiikkayksiköllämme on jo ennestään hyvää yhteistyötä useiden oululaisten suunnittelutoimistojen kanssa. Jokitulpon nimitys vahvistaa näitä verkostoja edelleen, A-Insinöörien akustiikkasuunnittelun suunnittelujohtaja Mikko Kylliäinen sanoo.

A-Insinöörien tavoitteena on kasvattaa toimintaansa Oulussa tulevina vuosina merkittävästi ja tätä kasvua tukevat uudet käynnistyvät mielenkiintoiset rakennushankkeet. – Kun toiminta Oulussa käynnistyy kunnolla, rekrytoimme lisää huippuosaajia, Käkönen kertoo. Toiminnan laajentuminen mahdollistaa myös tulevien asiantuntijoiden kasvattamisen. – Pystymme jatkossa tarjoamaan uramahdollisuuksia myös Oulun Yliopistosta ja ammattikorkeakoulusta valmistuville diplomi-insinööreille ja insinööreille, Käkönen jatkaa.

Ammattimainen akustiikkasuunnittelu on A-Insinöörien vahvuus

Jokitulppo on itse innoissaan nimityksestä. – A-Insinööreillä tehdään hyvää työtä akustiikkasuunnittelussa. On hienoa olla mukana tuomassa yrityksen ammattimaista akustiikkaosaamista myös Ouluun, hän kehuu.

Jaana Jokitulppo

• arvostettu ympäristötieteen, työhygienian ja työsuojelun asiantuntija erikoisalanaan akustiikka ja melu
• mittavien rakennushankkeiden akustiikkasuunnittelun vetämisen lisäksi runsaasti kokemusta myös erilaisista työhyvinvointiin ja työsuojeluun liittyvistä tutkimus- ja kehittämishankkeista
• väitellyt filosofian tohtoriksi Kuopion yliopistosta vuonna 2009 aiheenaan Vapaa-ajan melu – lähteet, altistuminen ja vaikutukset kuuloon
• työskennellyt ennen A-Insinööreille siirtymistään yhdeksän vuoden ajan Akukonilla akustiikkasuunnittelun asiantuntijana, osastopäällikkönä sekä työsuojelupäällikkönä
• aloittaa A-Insinööreissä akustiikkasuunnittelun suunnittelupäällikkönä Oulussa 7.4.2015