188 Lumo vuokra-asuntoa rakenteilla Tikkurilaan

c02698d4-3cee-4f12-aa47-b439c4915dd0-main_image

VVO-konsernin kaikkien aikojen suurin yksittäinen rakennuskohde Lauri Korpisen katu 10 Vantaalla.

Vantaan Tikkurilaan Lauri Korpisen katu 10:n Lumo-asunnoissa on valinnan varaa. Kaikkiaan taloon valmistuu vaiheittain 188 asuntoa marraskuun 2015 loppuun mennessä. Rakentamisessa on käytetty uudenlaista rakennusautomaatiota muun muassa lämmönsäätelyyn.

Lauri Korpisen katu 10:n korttelimaisessa kerrostalossa on 4-6 kerrosta, kahdeksan porrashuonetta ja 188 asuntoa. Kiinteistö sijaitsee Tikkurilan aseman ja uuden matkakeskus Dixin välittömässä läheisyydessä Jokiniemen puolella.

Rakennus kiertyy umpikorttelimaisesti sisäpihan ympärille. Tämä mahdollistaa turvallisen ja viihtyisän sisäpihan asukkaiden yhteiskäyttöön. Autojen pysäköinti on suunniteltu pihakannen alle tulevaan autohalliin ja pintapysäköintinä.

Uudistuotannossa etsitään uusia ratkaisuja, joilla turvataan miellyttävät asumisolosuhteet energiatehokkaalla tavalla, jotta asukas voi keskittyä helppoon ja vaivattomaan asumiseen.

– Lauri Korpisen katu 10:ssä toteutetaan uudenlaisia energiatehokkaita ratkaisuja innovatiivisen rakennusautomaation avulla. Talon katolle on asennettu aurinkopaneeleja, joiden sähköntuotto hyödynnetään kiinteistösähkön kulutuksessa. Edistyksellinen ilmanvaihdon ohjaus toimii liiketunnistimen avulla, mikä on liitettynä huoneistokohtaiseen säätöjärjestelmään. Lisäksi osassa huoneistoja ilmanvaihtoa ohjataan kosteusantureiden avulla, jolloin järjestelmä toimii automaattisesti huoneiston käytön mukaan. Myös märkätilojen vesikiertoista mukavuuslattialämmitystä ohjataan huoneistokohtaisesti.Näin asukas voi keskittyä asumiseen ilman että hänen tarvitsee huolehtia hyvistä asumisolosuhteista ja energiatehokkuudesta, kiinteistökehitysjohtaja Kim Jolkkonen sanoo.

Lauri Korpisen katu 10:n on VVO-konsernin kaikkien aikojen suurin yksittäinen rakennuskohde. Kumppaneina kiinteistöä rakentamassa ovat rakennusurakoitsija Rakennusosakeyhtiö Hartela ja talotekniikkaurakoitsijana Caverion Suomi Oy.

Lauri Korpisen katu 10:n kaksi malliasuntoa ovat valmistuneet tulevien asukkaiden tutustuttaviksi. Kiinteistön harjannostajaisia vietettiin 5.2.2015 Vantaalla.