Pöyry ja A-Insinöörit allekirjoittivat puitesopimuksen Tallinnan tunnelin suunnittelusta

Tallinnan tunnelin esisuunnittelusta vastanneet A-Insinöörit ja Pöyry ovat sopineet Finest Bay Area Development Oy:n kanssa puitesopimuksen suunnittelupalveluista rautatietunnelin rakentamiseksi Suomen ja Viron välille. Puitesopimuksella sovitaan tunnelihankkeen suunnittelun pelisäännöistä ja työnjaosta.

– Olemme iloisia tästä puitesopimuksesta, jonka myötä voimme nopeuttaa hankkeen teknistä suunnittelua ja edistää ympäristövaikutusten arviointia ja ympäristökonsultointia merkittävästi. Sopimus vahvistaa jo nyt erinomaista yhteistyötä tilaajan ja A-Insinöörien kanssa tässä erittäin mittavassa projektissa, Markku Oksanen Pöyryltä sanoo.

– Keskitymme nyt turvallisten, ympäristöystävällisten ja taloudellisten suunnitteluratkaisujen laatimiseen. Rakennamme maailman pisintä merenalaista rautatietunnelia ja kehitämme samalla megahankkeiden toteuttamiseen täysin uudenlaista konseptia, joka kiinnostaa maailmalla jo nyt, hankekehitysjohtaja Timo Saanio A-Insinööreistä sanoo.

Tunnelin linjaukselle haetaan parasta vaihtoehtoa

Suunnitelmaluonnoksissa 100 kilometrin tunneli olisi kaksiosainen ja sen kulkisi syvimmillään 200 metriä merenpinnan alapuolella. Asemia reitille on tulossa neljä. Tunnelin linjauksia tutkitaan, jotta löydetään turvallisin ja kustannustehokkain ratkaisu. Suunnittelussa voidaan kuitenkin jo aloittaa tarkemmat selvitykset mm. tunnelinajotekniikkaan, junatekniikkaan, turvatekniikkaan ja maaperään liittyen sekä valmistelut erilaisiin lupaprosesseihin.

– Olemme tunnistaneet kesän geologisissa tutkimuksissa Suomenlahden alla suurehkon rikkonaisuusvyöhykkeen, jollaisia tulee tunnelihankkeissa aika ajoin vastaan.  Seuraavaksi olosuhteet tutkitaan tarkemmin ja päätetään tunnelin linjauksista. Rakentamismenetelmät ja tunnelirakenteet sovitetaan vallitsevien olosuhteiden mukaan. Tämä on tunnelien rakentamisessa normaali käytäntö, Timo Saanio sanoo.

– Nyt allekirjoitettu sopimus on jatkoa erittäin hyvin sujuneelle yhteistyölle A-Insinöörien ja Pöyryn kanssa ja vie hanketta taas yhden askeleen eteenpäin. Hanketta on tehty suurella sydämellä ja edistetty määrätietoisin askelin viimeiset kolme vuotta. Nyt saadaan tarkempi tekninen suunnittelu vauhtiin ja sitä on ilo tehdä yhdessä maailman parhaiden tekijöiden kanssa, Finest Bay Area Development Oy:n Peter Vesterbacka sanoo.

Finest Bay Area Oy aloitti merenalaisen rautatietunnelin teknisen esisuunnittelun yhdessä Pöyryn ja A-Insinöörien kanssa toukokuussa 2018. Hankkeen ympäristövaikutusten arviointia koskeva ohjelma (YVA-ohjelma) toimitettiin Suomen viranomaisille tammikuussa 2019.

Peab valitsi Caverionin kumppanikseen Uppsalan kaupungintalon kunnostus- ja laajennusprojektiin

© Henning Larsen architects

Caverion on tehnyt sopimuksen rakennusyhtiö Peabin kanssa Uppsalan kaupungintalon ja sitä ympäröivän julkisen tilan kunnostuksesta ja laajennuksesta. Caverion vastaa seuraavista teknisistä järjestelmistä: lämmitys-, vesi- ja viemäri, ilmastointi ja sähköistys.

”Tavoitteena on saada kaupungintalon kunnostetulle ja laajennetulle osalle BREEAM:in sertifikaatti luokituksella erinomainen. Olemme iloisia saadessamme Caverionin kaltaisen kokeneen kumppanin huolehtimaan teknisten ratkaisujen kokonaisuuden toteuttamisesta”, kertoo Johan Eskilsson, Operations Manager, Peab.

© Henning Larsen architects

Projektin loppuasiakas on Uppsalan kunta, ja uuteen kaupungintaloon tulee muun muassa tiloja kunnan hallinnolle ja näyttelyille, konferenssikeskus, palveluita asukkaille ja ravintoloita. Projekti on pinta-alaltaan noin 27 000 neliömetriä, ja sen on suunniteltu valmistuvan kahdessa vuodessa.

”Olemme erittäin innoissamme päästessämme mukaan näin tärkeään projektiin Uppsalassa. Kustannustehokkaan kokonaisratkaisun lisäksi pystyimme tarjoamaan projektille selkeän organisaation, jossa yksi projektipäällikkö vastaa kokonaisuudesta. Meillä on vahva tiimi ja erittäin hyvä tekninen osaaminen – nämä ovat avaintekijöitä useamman teknisen järjestelmän koordinoinnissa, sanoo Juha Mennander, Johtaja, Caverion Ruotsi.

YIT on sopinut tuulipuiston perustustöiden toteuttamisesta Ruotsissa

YIT ja Stavro Vind AB ovat allekirjoittaneet sopimuksen uuden tuulipuiston perustustöiden toteuttamisesta Örnsköldsvikissä Pohjois-Ruotsissa. Työt alkoivat heinäkuussa 2019 ja projektin on määrä valmistua kesällä 2021. Sopimuksen arvo on noin 35 miljoonaa euroa, ja se kirjataan vuoden kolmannen neljänneksen tilauskantaan.

Sopimus kattaa uuden tuulipuiston Balance of Plant -työt, eli turbiinien perustukset ja nostoalueet sekä puiston sisäiset tiet ja kaapeloinnin.

Kyseessä on YIT:n ensimmäinen tuulipuistosopimus Ruotsissa. Suomessa YIT on urakoinut noin sata tuulivoimaperustusta muun muassa Raahessa, Kalajoella, Siikaisissa ja Simossa.

”Tämä sopimus vahvistaa strategiamme mukaisesti asemaamme Ruotsissa sekä tukee kestävää kehitystä”, kertoo Infraprojektit-segmentin johtaja Harri Kailasalo.