Helsingin päärautatieaseman uuden hotellin rakentaminen käynnistyy

Exilion Asemahotellit Ky on ostanut 5.12. VR:n entisenä pääkonttorina tunnetun Helsingin päärautatieaseman hallintorakennuksen. Exilion kehittää rakennukseen Scandic Hotels Oy:lle noin 500 huoneen hotellin.

Hotellihankkeen rakennuslupa tuli lainvoimaiseksi marraskuun lopussa, jonka myötä Exilion toteutti esisopimuksen mukaisesti VR:n entisen pääkonttorin oston. Kaupan arvo on 55 miljoonaa euroa.

Hankkeessa entinen VR:n pääkonttori peruskorjataan ja muutetaan hotellikäyttöön soveltuvaksi, jonka lisäksi tontin pohjoisosaan, Kaisaniemen puiston puolelle rakennetaan uudisrakennus. Hotellihankkeen kokonaisarvo nousee noin 130 miljoonaan euroon, ja se työllistää koko rakennusaikana alihankkijat mukaan lukien jopa 3000 ihmistä. Kehitettävä hotelli on laajuudeltaan noin 29 000 k-m², ja kapasiteetiltaan se on yksi Suomen suurimmista hieman alle 500 hotellihuoneellaan.

Rakennustyöt käynnistyvät joulukuun aikana ja rakennusyhtiöksi hankkeeseen on valittu NCC Suomi Oy. Tilojen suunnittelusta vastaa kaksi arkkitehtitoimistoa: Arkkitehdit Soini & Horto Oy ja Futudesign Oy. Kohteen historiallisen arvon vuoksi töitä tehdään läheisessä yhteistyössä museoviraston kanssa.

– Hotellista tulee yksi Helsingin uusista maamerkeistä. Matkailu on tällä hetkellä Suomessa voimakkaassa kasvussa ja uusi hotelli vastaa niin kotimaisten kuin kansainvälisten vapaa-ajan ja kongressimatkailijoiden toiveisiin laadukkaasta majoituksesta kaupungin ytimessä. Samalla voimme avata upean historiallisen kohteen suuren yleisön käyttöön, Exilionin toimitusjohtaja Ari Talja sanoo.

Hankkeen arvioitu valmistumisaika on vuoden 2020–2021 vaihteessa.

Exilion on kehittämässä myös Pasilan Triplaan hotellia. Hankkeiden yhteenlaskettu kapasiteetti on noin 900 hotellihuonetta, joiden arvo nousee yhteensä noin 220 miljoonaan euroon.

Peikko toimittaa kallioperustuksia Guleslettenen tuulivoimapuistoon Norjaan

Peikon norjalainen myyntitoimisto Peikko Norge AS on saanut merkittävän tilauksen kallioperustusteknologian toimittamisesta tuulivoimaprojektiin Länsi-Norjaan, Floran ja Bremangerin kuntiin. Peikko toimittaa kaikki perustuskomponentit tuulivoimapuiston 47 perustukseen. Toimitukset sisältävät FATBAR-kallioankkurit, kallioankkurointikehät, poraussapluunat sekä perustusraudoituksen. Peikko vastaa myös perustusten suunnittelusta ja lujuuslaskennasta. Toimitukset ajoittuvat vuoden 2019 maaliskuun ja marraskuun välille. Guleslettenen tuulivoimapuiston arvioidaan olevan tuotantokäytössä vuoden 2020 loppuun mennessä.

Tuulivoimapuiston kehittäjä, Zephyr, toteuttaa projektin sijoittajana toimivan Black Rock:n, maailman suurimman varainhoitoyhtiön, lukuun. Vestas toimittaa 47 kappaletta V136-4.2 MW-turbiineja, joiden napakorkeus on 90 metriä. Stangeland Maskin AS tekee maanrakennus- ja infrastruktuurityöt. Heidän aliurakoitsijansa NCC Florø vastaa perustusurakoinnista ja Peikon kallioperustusten asennuksesta. Seuraavien 15 vuoden ajaksi tuulivoimapuiston energiantuotanto on myyty Alcoa Norwaylle, jonka tavoitteena on kehittää kestävämpää alumiinituotantoa käyttämällä uusiutuvaa energiaa tuotantolaitoksissaan Norjassa.

“Olemme ylpeitä, että Peikko on jälleen valittu toimittajaksi mittavaan tuulivoimahankkeeseen Norjaan. Ratkaisumme ovat luotettavia sekä aikaa säästäviä, ja niiden avulla asiakkaamme saavuttavat myös merkittäviä materiaalisäästöjä. Osallistuminen uusiutuvan energian tuotantoon tukee tavoitettamme luoda kestävää kehitystä rakennusalalla”, toteaa Peikko Group Oy:n toimitusjohtaja Topi Paananen.

Maskun jätti-investointi valmistumassa Mäntsälään

Kotimainen perheyritys Maskun Kalustetalo Oy ottaa käyttöön uuden modernin logistiikkakeskuksen Mäntsälään joulukuussa. Yhtiön Hyvinkäällä aiemmin sijainneet keskusvarastotoiminnot siirretään uuteen logistiikkakeskukseen kevääseen 2019 mennessä. Maskun asiakkaille uusi logistiikkakeskus merkitsee entistäkin parempaa asiakaspalvelua ja lyhyempiä toimitusaikoja sekä kilpailukykyisiä hintoja toiminnan tehostuessa.

Maskun Kalustetalon uusi Mäntsälän logistiikkakeskus on merkittävästi Hyvinkäällä nykyisin sijaitsevaa keskusvarastoa suurempi. Varastopinta-ala kasvaa yli 7 000 neliömetrillä noin 2 hehtaariin. Lavapaikat kasvavat 11 000:sta 19 000:een paikkaan. Uusi logistiikkakeskus työllistää 40–50 logistiikka-alan ammattilaista sesongista riippuen.

– Myyntimme on viimeisten neljän vuoden aikana kasvanut, mikä edellyttää meiltä yhä tehokkaampaa tavaran- ja logistiikanhallintaa. Uusi logistiikkakeskus on yksi Maskun Kalustetalon 35-vuotisen historian merkittävimmistä investoinneista, mikä kertoo myös vahvasta uskostamme huonekalukaupan menestymiseen myös tulevaisuudessa, Maskun Kalustetalon omistaja Toivo Sukari sanoo.

Mäntsälän logistiikkakeskuksessa on useita moderneja ratkaisuja tavaran hyllyttämiseen ja keräilyyn, minkä ansiosta tavaratoimitusten nopeutta ja täsmällisyyttä pystytään entisestään asiakkaille parantamaan. Logistiikkakeskus on suunniteltu niin, että se tukee terminaalitoimintaa ja varastointia. Sen yhteyteen on sijoitettu lisäksi helposti saavutettava asiakasnoutopiste.

– Modernin logistiikkakeskuksen lisäksi olemme luoneet uusia tapoja asiakastoimituksiin. Yhä useampi asiakkaistamme haluaa kotiinsa asiakkaan tarpeisiin yksilöityjä huonekaluja. Olemme yhdessä monien kotimaisten ja ulkomaisten tavarantoimittajien kanssa luoneet tehokkaat prosessit, joiden ansiosta voimme toimittaa myös yksilöidyt tuotteet mahdollisimman nopeasti suoraan tehtaalta asiakkaan kotiin, Maskun Kalustetalon toimitusjohtaja Hanna Kuronen kertoo innostuneesti.

Maskun Kalustetalon logistiikkatoimintoja uudessa logistiikkakeskuksessa johtaa keväällä 2018 uutena logistiikkapäällikkönä aloittanut Harri Lind, jolla on vahva ja monipuolinen kokemus logistiikkatoimintojen johtamisesta ja kehittämisestä.

– Perinteisten kauppaliikkeiden lisäksi kauppa käy nyt vilkkaasti myös verkkokaupassamme, joka avattiin jo neljä vuotta sitten. Kotimainen toimija, kuten Maskun Kalustetalo, voi menestyä suurten kansainvälisten jättien kanssa vain, jos meillä on vähintään yhtä tehokas logistiikka kuin heillä. Uskon, että Maskulla on nyt ykkösasema huonekalulogistiikassa Suomessa, Harri Lind toteaa.

Uusi logistiikkakeskus otetaan käyttöön vaiheittain joulukuun aikana, ja täysimääräisesti se on toiminnassa kevään 2019 aikana.