BIOREX RAKENTAA SEITSENSALISEN ELOKUVATEATTERIN SEINÄJOEN KESKUSTAAN

30729844_598298177193633_5977045513256566784_o

Kuva: Arkkitehtitoimisto Aaron Rantala

Seinäjokelaiset pääsevät pian nauttimaan leffoista huippumodernissa leffateatterissa. Kaupungin keskustaan rakennettava seitsensalinen, vajaan 2000m2 kokoinen elokuvateatteri on tarkoitus avata yleisölle keväällä 2020.

Kauppakatu 6:n, Asunto Oy Sofian Tupa nimiseen kompleksiin rakennetaan yhteensä 3000m2 liiketilaa, josta 1100m2 on vielä vapaana. Lisäksi rakennukseen tulee myös noin 80 asuntoa. Projekti toteutetaan yhdessä Rakennusliike J. Rajalan kanssa. Kohteen arkkitehtuurista vastaa Arkkitehtitoimisto Aaron Rantala, ja elokuvateatterin puolestaan BioRex:n pitkäaikainen kumppani, Suunnittelu- ja Arkkitehtitoimisto Partanen & Lamusuo.

”Nouseva trendi rakentamisessa sekä palvelujen kehittämisessä on ollut keskustojen aktivoituminen. Ihmiset haluavat vaivattomuutta ja asioimisen helppoutta kiireisen arjen keskellä. Elokuvateatteri on kaupungin yksi tärkeimmistä kulttuurituottajista ja tulee olla kaikkien helposti saavutettavissa. Siksi onkin luonnollista rakentaa uusi teatteri kaupungin sydämeen.” kertoo BioRex Cinemasin toimitusjohtaja Aku Jaakkola.

”Asukasmäärän ja asuntomassan kasvaessa, on tärkeää, että elokuvateatteri jää keskustaan palvelemaan niin alueen asukkaita kuin yrityksiäkin. Olemme erityisen innoissamme, että juuri me saamme olla edistämässä tätä kehitystä ja rakentamassa uusinta tekniikkaa sisältävän leffateatterin Seinäjokelaisille.”  kertoo Hannu Niemi Rakennusliike Rajalasta.

BioRex:n aloittaessa Bio Marilynin operaattorina keväällä 2016, ohjelmisto laajeni jo entiseen toimijaan verrattuna. Uuden elokuvateatterin seitsemän (7) salia palvelevat luonnollisesti entistä monipuolisen ohjelmiston muodossa kuluttajia, mutta taipuvat hyvin myös erikokoisten yritysten kokoustarpeisiin. Kaikkiin saleihin on suunnitteilla mm. 4K -laserprojektorit, osaan myös BioRex:n muista elokuvateattereista tuttuja, normaalia leveämpiä PLUS –penkkejä. ”Seuraamme tarkasti alan trendejä ja pyrimme tuomaan rakentamiimme leffateattereihin tasaisesti uusia konsepteja. Myös Seinäjoelle on suunnitteilla pientä twistiä, mutta yksityiskohtia emme vielä tässä vaiheessa paljasta.” Jaakkola vinkkaa.

 

Liikennevirasto rakennuttaa Kuopion asemaseudulle uuden alikulkutunnelin

kuopio-ilmakuva

Kuopion rautatie- ja linja-autoasemaseutuja parannetaan Kuopion kaupungin, Etelä-Savon ELY-keskuksen sekä Liikenneviraston yhteishankkeella, jossa radan alle rakennetaan uusi alikulkutunneli ja alueen informaatiojärjestelmät uusitaan.

Radan olemassa olevaa asematunnelia modifioimalla luodaan eri alueiden välille sujuvat kulkuyhteydet. Samalla toteutetaan hankealueelle uusi informaatiojärjestelmä.

Lisäksi hanke voi mahdollistaa vanhan tunneliosan uusiokäytön esimerkiksi pyöräilyä edistävään palvelutoimintaan tai muuksi osaksi toimivaa tunnelikokonaisuutta.

Kuopion asemanseudun kehittämisessä päärahoittajana toimii Etelä-Savon ELY-keskus. Liikennevirasto osallistuu projektiin rakennuttamalla henkilöliikenteen alikulun.

Projekti alkaa 17.4.2018 ja valmista tulee vuoden 2020 loppuun mennessä. Kaikkinensa hanke maksaa 2 046 000 euroa, josta Liikenneviraston osuus on 992 000 euroa.

Hanke on ensimmäinen askel Kuopion ratapihan kehittämiseksi. Kaupungin tiivistyessä ja rautatieliikenteen palvelutarpeiden lisääntyessä myös ratapihan kehittämiselle on tarvetta. Tämä isompi ratapihahanke odottaa kuitenkin vielä rahoitusta.

Pohjola Rakennus Oy Häme yhdistää Tampereen Peltolammilla kaupunkimaista rakentamista luonnonläheisyyteen

707ee937-b236-4355-9f0d-bfa8138ec0ac-w_960

Asunto Oy Tampereen Massin suunnittelussa on otettu huomioon sitä ympäröivä luonto.

Pohjola Rakennus Oy Häme rakentaa Asunto Oy Tampereen Massin kehittyvän Peltolammin uuteen keskustaan, jossa tulevaisuuden rakentaminen yhdistyy luonnonläheisyyteen ja virkistysmahdollisuuksiin.

Tampereen eteläisten kaupunginosien tulevaisuuden keskustaan nousevan Tampereen Massin sijainti hakee vertaistaan. Aktiiviliikkujan ja harrastajan tarpeet kohtaavat kesäisin Peltolammin uimarannalla ja talvisin valaistuilla hiihtoladuilla.

Asunto Oy Tampereen Massin suunnittelussa on otettu ympäröivä vihreys huomioon varustamalla asuntoja väljillä parvekkeilla ja näkymällä ympäröivään maisemaan jo asuntoon tullessa.

”Asunto Oy Tampereen Massissa pieni on suurta. Massin 73 asunnosta suurimmat ovat vajaa 50 neliöisiä kaksioita. Suunnittelussa mentiin arjen toimivuus edellä. Siksi asunnoissa on kiinnitetty erityistä huomiota selkeyteen ja säilytysratkaisuihin”, kertoo Pohjola Rakennus Oy Hämeen toimitusjohtaja Miikka Routama.

Massin rakennustyöt aloitetaan toukokuussa ja sen arvioitu valmistumisaika on syksyllä 2019.

Asunto Oy Tampereen Massi:

– Säästäjänkuja 1 A, 33840 Tampere. Alue Peltolammi

– Erinomainen sijainti, mm. Ikea kävelymatkan päässä ja 15min. bussilla keskustaan

– 73 asuntoa ja 30 autopaikkaa

– 6 kerrosta, yksi rappu

-Työt alkavat toukokuussa 2018, kohde valmistuu syksyllä 2019.

Peikon ratkaisut valittu lääketieteellisen tuotantolaitoksen laajennushankkeeseen Itävallassa

97191beb8575ce9e_800x800ar

Peikko Group Oy:n itävaltalainen tytäryhtiö Peikko Austria GmbH on saanut huomattavan tilauksen Boehringer Ingelheimin biolääketieteellisen tuotantolaitoksen laajennukseen Itävallan Wienissä. Tilaus käsittää 600 kappaletta PCs®-piilokonsoleita ja PC®-palkkikenkiä, 700 metriä DELTABEAM®-liittopalkkeja, 4 000 kappaletta PSB®-lävistysraudoitus-järjestelmiä, sekä suuren määrän muita liitososia. Peikon toimitukset kohteeseen ovat käynnissä, ja jatkuvat lokakuuhun 2018 asti. Uusi tuotantolinja aloittaa toimintansa vuoteen 2021 mennessä.

Boehringer Ingelheim on kansainvälinen, tutkimussuuntautunut lääketieteen alan yhtiö. Se on perustettu 1885, ja työllistää 50 000 henkilöä maailmanlaajuisesti. Uuden tuotantolinjan arvioitu kustannus on 700 miljoonaa euroa, ja se luo arviolta 500 uutta työpaikkaa Wieniin. Hankkeen pääurakoitsija on Porr Bau GmbH, ja Architekt Podsedensek ZT vastaa arkkitehtonisesta suunnittelusta. Rakennesuunnittelijana toimii AXIS Ingenieurdienstleistungen ZT GmbH, ja hankkeen betonielementit valmistaa Franz Oberndorfer GmbH & Co KG.

“Peikko valittiin hankkeen liitososatoimittajaksi, sillä pystymme tarjoamaan kokonaisvaltaisia ratkaisuja sekä laajan tuotevalikoiman. Peikon DELTABEAM®-liittopalkki mahdollistaa pitkät jännevälit sekä matalat välipohjat. PCs®-piilokonsolit ovat kustannustehokkaita, ja suunniteltu kestämään suurempia pystykuormia kuin useat perinteiset ratkaisut. Optimaalisen ratkaisun löytäminen asiakkaalle monialaisesti hankkeen eri vaiheissa on meidän erikoisalaamme”, kuvailee Peikko Group Oy:n toimitusjohtaja Topi Paananen.

Peab rakentaa LähiTapiolalle 62 asuntoa Jyväskylään

a29475aff84cb24d_800x800ar

LähiTapiola ja Peab ovat tänään allekirjoittaneet noin 6,0 miljoonan euron urakkasopimuksen kerrostalon rakentamisesta Liinaharjankadulle Jyväskylään.

Urakkasopimus käsittää 62 asunnon rakentamisen Mankolan alueelle noin kolmen kilometrin päähän Jyväskylän keskustasta Palokkajärven ja Tuomiojärven väliin.  Korkeimmalta osaltaan kuusikerroksisen talon kokonaispinta-ala on noin 2000 huoneistoneliötä. Rakennustyö alkaa huhtikuussa 2018 ja valmistuu kesällä 2019.

”Liinaharjankadun rakentamispäätös on hyvää jatkoa LähiTapiolan investoinneille Keski-Suomessa. Olemme keskisuomalaisten asiakkaiden omistama yhtiö ja haluamme turvata Jyväskylän sekä koko maakunnan elinvoimaisuutta ja houkuttelevuutta asuinpaikkana”, LähiTapiola Keski-Suomen toimitusjohtaja Teemu Toivanen toteaa.

”Jyväskylä on tutkimusten mukaan kolmanneksi halutuin muuttokohde suomalaisten keskuudessa. Rakennushankkeen myötä vaikutamme omalta osaltamme siihen, että Jyväskylästä löytyy kiinnostavia, korkealaatuisia ja turvallisia asuntoja, jotka sijaitsevat hyvällä paikalla. Haluamme toimia pitkäaikaisena vuokranantajana vuokramarkkinoilla”, Toivanen sanoo

”Asunto Oy Jyväskylän Liinaharjankatu 1:n uudet asunnot sijaitsevat koulun, päiväkodin ja Palokan Keskuksen palveluiden välittömässä läheisyydessä ja hyvien kulkuyhteyksien varrella ”, kertoo yksikönjohtaja Timo Riikonen, Peabilta.

Skanska ja TA-Yhtymä Oy sopimukseen Espoon Matinkylässä sijaitsevan kerrostalohankkeen kaupasta

pyyntitie-1b-ta-yhtyma-katunakyma

Skanska on myynyt kehittämänsä, Espoon Matinkylään Ison Omenan läheisyyteen rakennettavan asuintalohankkeen TA-Yhtymä Oy:lle.

Kymmenkerroksisessa As. Oy Espoon Pyyntitie 1B:ssä on 52 asuntoa ja kaksi katutason liiketilaa. ”Liiketilat soveltuvat erinomaisesti esimerkiksi kioski- tai toimistokäyttöön, ja ne voivat toimia myös asukkaiden yhteistilana”, kertoo Skanskan projektipäällikkö Jukka-Pekka Häkämies.

Asunnot ovat enimmäkseen kaksioita ja kolmioita, mutta ylimmässä kerroksessa on yksi suuri perheasunto. Pyyntitie 1B on ARA-tuotantoa eli pitkän korkotuen vuokra-asuntokohde.

pyyntitie-1b-ta-yhtyma-pihanakyma

Pyyntitie 1B:n rakentaminen alkaa arviolta huhtikuussa 2018, ja asunnot valmistuvat vuoden 2019 lopulla. Samassa korttelissa Skanskalla on parhaillaan rakenteilla kaksi muuta asuntohanketta, As. Oy Espoon Koho ja Perho, joiden rakentaminen saadaan päätökseen vuoden 2018 puolella.

Asumisen mukavuutta korttelissa lisää pihakannen alle sijoittuva autohalli, joka on korttelin yhteinen. Korttelin sisäpuolelle jää suojaisa korttelipiha. Monipuoliset palvelut ovat lähellä, sillä niin Iso Omena kuin Länsimetrokin ovat kävelymatkan päässä. Myös Matinkylän urheilu- ja kuntosalitarjonta on käden ulottuvilla.

Korttelin julkisivuissa on katutasolla tummaa graafista betonia ja ylempänä valkobetonia, sisäpihan puolelta julkisivut ovat tummempaa tiiltä. Kokonaisuudessa siis on vaihtelevasti sekä vaaleaa että tummaa väritystä.