Kotkaniemen peruskorjaus käynnistyy – yleisölle ovet Svinhufvudien kotiin avautuvat vuonna 2018

Senaatti-kiinteistöt peruskorjaa ja uudistaa Luumäellä sijaitsevan P.E. Svinhufvudin kotimuseon. Museossa voi peruskorjauksen jälkeen tutustua Svinhufvudien kotielämään 1920- ja 1930-luvuilla. Uudistuksen myötä tiloja voidaan käyttää myös monipuolisesti juhlien järjestämiseen ja erilaisiin tapahtumiin.

Kotkaniemen peruskorjauksen historia on ollut pitkä ja monivaiheinen. Nyt kuitenkin ollaan vihdoin ryhtymässä rakennustöihin, ja Kotkaniemen pihalle ovat ilmestyneet ensimmäiset työmaakopit ja aloituskokous on pidetty.

Kotkaniemen peruskorjauksen rakennuttaa Senaatti-kiinteistöt, joka nykyään hallinnoi kohdetta valtion edustajana. Vuokralaisena on Museovirasto, joka on solminut sopimuksen museon avoinna pidosta Kotkaniemi-säätiön kanssa.

Rakennustyöt alkavat vesikaton uusimisella

Rakennuksen nykyinen betonitiilikate ja sen alla oleva pärekatto puretaan. Aluskatteeksi tehdään uusi pärekatto ja sen päälle uusi tiilikate. Räystäille palautetaan rakennuksen arkkitehtuuriin alun perin kuuluneet kattokoristeet elispiirat. Muuten rakennuksen ulkonäkö säilyy entisellään.

Kodikkaat ja monipuoliset yleisötilat

Päärakennuksen keittiöpäätyyn tehdään uudet asiakaspalvelutilat eli kahvila, kahvilakeittiö ja yleisö-wc:t sekä asennetaan invanostin.

Kahvilahuoneiden ilmeestä luodaan kodikas, jolloin asiakkaat voivat tuntea olevansa ikään kuin vieraana Svinhufvudeilla. Yläkertaan sisustetaan kaksi neuvotteluhuonetta ja pihalle varataan alue juhlateltoille, mikä mahdollistaa suuremmatkin kesäjuhlat. Näin tiloja voi käyttää monipuolisesti juhlien järjestämiseen ja erilaisiin tapahtumiin.

Museohuoneet esittelevät Svinhufvudin perheen kotielämää 1920- ja 1930-luvuilla

Museohuoneiden värimaailma toteutetaan vanhoihin valokuviin ja väritutkimuksiin perustuen: lattioihin tulee mm. okrankeltaista maalia ja kuvioituja linoleumimattoja ja seiniin voimakaskuvioisia tapetteja. Kattoihin, listoituksiin ja sisäoviin palautetaan maanläheisiä vihertäviä ja rusehtavia sävyjä. Soveltuvien tapettien etsintä on käynnistymässä, mutta joihinkin huoneisiin painatetaan tapetit alkuperäisten mallien mukaan.

Kotkaniemen puutarha palautetaan pääpiirteissään 1930-luvun asuun

Päärakennuksen lähistön kukkapenkit ja hiekkakäytävät toteutetaan samanmuotoisina ja samoilla kasveilla kuin vanhoista valokuvista on pystytty päättelemään. Osa kasveista on löydetty villiintyneestä puutarhasta. Museokäyttöä varten metsään tehdään uusi pysäköintialue ja päärakennuksen päätyyn kivetty kahvilaterassi.

Rakennusten ja puutarhan restaurointi valmistuu syksyllä 2017, minkä jälkeen aloitetaan museon ja kahvilan sisustaminen sekä näyttelyn rakentaminen. Museo on tarkoitus avata yleisölle keväällä 2018.

Tutustumiskäynnit yleisölle

Järjestämme ensi keväänä yleisölle tutustumiskäyntejä työmaalle, kun korjaustyöt ovat edenneet.  Tiedotamme lähempänä ajankohtaa tarkemmasta ajasta.

Korjaustyön toteuttavat paikalliset urakoitsijat

Rakennusurakoitsija on LMK Lappeenranta Oy, LVI-urakoitsija Mäntyharjun LVI Oy ja sähköistyksen toteuttaa Etelä-Saimaan Sähkötyö Oy.   Ikkunankorjauksesta ja restaurointitöistä vastaa Restaurointiosuuskunta Kymen Karmiini. Jatkossa hankitaan vielä piha- ja julkisivu-urakoitsijat.  Nämä työt toteutetaan pääasiassa kesällä 2017.  Peruskorjauksen kustannukset ovat 2,3 milj. euroa.

Pöyry saanut Rhein-tunnelin suunnittelutoimeksiannon Sveitsissä

Sveitsin tievirasto (FEDRO) on tilannut Pöyryn johtamalta suunnitteluyhteenliittymältä suunnittelun Rhein-joen alittavaan tunneliin, jonka tarkoituksena on liikenneruuhkien vähentäminen.
Uuden tunnelin tarkoituksena on vähentää kuormitusta Baselin A2-moottoritiellä, joka kärsii merkittävistä liikenneruuhkista, erityisesti osuudella Schwarzwaldtunnel – Hagnau – Augst. Koska liikennemäärät ovat nousussa eikä niihin ole helpotusta näköpiirissä, on tarkoituksena saada uusi liikenneyhteys Baselista itään sijaitsevan Birsfeldenin kaupungin ja A2-pääväylän pohjoisen osan (Rhein-tunneli) Saksan ja Ranskan välille.
Suunnittelussa määritetään uusien tunneliyhteyksien optimaaliset linjaukset ja projektin kokonaistoteutettavuus. Toimeksiannon on määrä valmistua vuonna 2021.
Tunnelien rakentaminen kaupunkiympäristöön voi olla erityisen haastavaa, koska käytettävissä on rajallinen määrä tilaa.
“On erittäin tärkeää lievittää vaikutusta liikenteeseen ja asukkaiden elämänlaatuun rakennusmenetelmien huolellisella valinnalla”, selittää Nicolas Hessler, Pöyryn Sveitsin tunneliosaston osastopäällikkö ja projektipäällikkö. “Olemme Pöyryllä ylpeitä saadessamme tuoda kokemustamme kantakaupunkien tunnelien suunnittelusta ja toteuttamisesta tähän projektiin.”
Pöyry on suunnitellut kaikkiaan yli tuhat kilometriä tunneliväyliä viimeisen vuosikymmenen aikana.
Tilauksen arvoa ei ole julkistettu. Tilaus on lisätty Alueellisten toimintojen tilauskantaan vuoden 2016 toisella neljänneksellä.

Destia aloitti työt Vantaan 100-vuotiaalla holvisillalla

8e27e29466b1d900_800x800ar

Destian tositoimijat ovat aloittaneet työt Vantaan Jokiniemen kaupunginosassa olevan kivisen holvisillan korjauksien parissa. Keravanjoen ylittävä kevyen liikenteen käyttämä silta on Siltarekisterin mukaan valmistunut vuonna 1890. Silta on suojeltu.

– Tämä silta on hyvä osoitus siitä, miten laadukkaasti tehty infra palvelee käyttäjiään vuosikymmenet ilman suurempia vaivoja. Tässä korjausprojektissa vaihdetaan kaiteet puisiin, uusitaan pintarakenteet ja korjataan painaumat sekä tehdään muita pienoisia korjaustöitä – lopuksi puhdistetaan silta paraatikuntoon. Korjaukset tehdään vanhaa kunnioittaen, ulkoasu ei tule sanottavasti muuttumaan, kommentoi työmaapäällikkö Jussi Tiainen .

Vantaan kaupunki on tilannut myös muiden siltojen korjauksia Destialta. Holvisillan lisäksi Destia korjaa myös toisen Keravanjoen ylittävän sillan, Keravanjoen läntisen sillan Tikkurilan Kehä III:n liittymän läheisyydessä. Työt tällä niin sanotulla Kielotien sillalla ovat alkaneet jo kesäkuun alussa. Molempien siltojen korjaustöiden on tarkoitus valmistua lokakuun 2016 loppuun mennessä.

LÄHITAPIOLA JA LEHTO GROUP OYJ ALOITTIVAT RAKENTAMISYHTEISTYÖN

43-016_rakennuskartio-postipuuntie_2_z69_mod

LähiTapiola ja Lehto Group Oyj ovat allekirjoittaneet urakkasopimuksen kerrostalon rakentamisesta Espooseen, Leppävaaran juna-aseman läheisyyteen.  Kerrostaloon tulee 29 asuntoa ja se rakennetaan KVR-urakkasopimuksena asiakkaalle täysin valmiiksi. Kohteessa on monipuolinen asuntojakauma ja ympäristö on viihtyisä myös lapsiperheille. Tuotannon toteuttaa Lehto Groupin tytäryhtiö Rakennuskartio Oy.

LähiTapiolan kiinteistörahastojen toimitusjohtaja Kim Särs tervehtii ilolla kuivaketjua, jonka Lehdon rakennuskomponenttien tehdasvalmistaminen tuo kerrostalotuotantoon. Kim Särs toivoo erityiseti pk-seudulle edullista ja laadukasta vuokra-asuntotuotantoa.

Hankejohtaja Hans Koivukangas kertoo, että ”Rakennuslupa on lainvoimainen, ja rakentaminen alkaa välittömästi, valmistuen kesällä 2017”. Koivukangas kiittää myös yhtiön saamasta luottamuksesta uuden asiakkuuden myötä, arvostaen LähiTapiolan asiakkuutta hyvin korkealle.

Destia rakentaa Tikkakosken lähiliikunta-alueen Jyväskylässä

Destia on solminut sopimuksen Tikkakosken lähiliikunta-alueen rakentamisesta Jyväskylän kaupungin kanssa. Hanke pitää sisällään kolme uudistettavaa kohdetta: Tikkakosken koulun piha-alueen, liikuntapuiston sekä Luonetjärven koulun piha-alueen.

Tikkakosken koulun pihalle rakennetaan parkkipaikka ajo- ja kevytväylineen, uusitaan valaistus, rakennetaan peliareena sekä asennetaan leikki-, kuntoilu- ja parkour-välineet. Myös viheralueita uudistetaan ja piha-alueelle istutetaan puita sekä pensaita. Työt koululla valmistuvat syyskuun 2016 loppuun mennessä.

Liikuntapuiston pelikenttä päällystetään hiekkatekonurmella ja päätyyn asennetaan ulkokuntoiluvälineitä. Puistoon rakennetaan skeittialue, pyöräilyrata, kaukalo sekä beach volley -kenttä. Alueelle rakennetaan myös uusia kevytväyliä ja alueen kivetyksiä sekä istutuksia uusitaan. Työt liikuntapuistossa jakautuvat tälle ja ensi vuodelle.

Luonetjärven koulun pihaan asennetaan tasapainoilu-, liikunta- ja leikkivälineitä sekä rakennetaan parkour-alue. Pihan kenttä päällystetään hiekkatekonurmella ja pihan istutuksia ja oleskelualueita uusitaan. Työt toteutetaan kesällä 2017.

Työt hankkeella aloitettiin kesäkuussa Tikkakosken koulun piha-alueen rakentamiselle, joka pyritään saamaan mahdollisimman valmiiksi ennen koulujen alkua. Parhaillaan alueella kaivetaan kaapeliojia uusittavaa valaistusta varten sekä rakennetaan puistoalueen ja pihan rakennekerroksia asfaltointia varten.

– Erikoista hankkeessa on piha-alueen suuri koko, harvoin pääsemme näin suurta puistoaluetta rakentamaan. Hyödynnämme myös työkoneautomaatiota rakennustöissä, jota harvemmin vastaavissa urakoissa käytetään. Työskentely vilkkaalla koulu- ja liikunta-alueella vaatii tekijöiltä tarkkuutta ja huolellisuutta, jotta kaikkien turvallisuus on taattu, kertoo työmaapäällikkö Riikka Venäläinen .

Rakennusyritysten liikevaihto kasvoi helmi-huhtikuussa lähes 9 prosenttia

Tilastokeskuksen mukaan rakennusyritysten liikevaihto kasvoi helmi-huhtikuussa 8,9 prosenttia ja myynnin määrä 6,7 prosenttia. Vastaavalla ajanjaksolla vuotta aiemmin liikevaihto kasvoi 6,9 prosenttia.

Rakentamisen liikevaihdon kolmen kuukauden vuosimuutos (TOL 2008)

rlv_2016_04_2016-07-13_tie_001_fi_001

Liikevaihto kasvoi edelleen jokaisella rakentamisen toimialalla. Voimakkainta kasvu oli talonrakentamisessa, jossa liikevaihtoa kertyi 9,4 prosenttia enemmän kuin helmi-huhtikuussa vuotta aiemmin. Erikoistuneen rakennustoiminnan liikevaihto kasvoi 9,1 prosenttia ja maa- ja vesirakentamisen liikevaihto 5,7 prosenttia.

Rakennusyritysten myynnin määrä kasvoi helmi-huhtikuussa talonrakentamisessa 6,7 prosenttia. Maa- ja vesirakentamisen toimialalla kasvua oli 8,7 prosenttia ja erikoistuneessa rakennustoiminnassa 6,4 prosenttia.

Myynnin määräindeksi lasketaan poistamalla liikevaihdon indeksisarjasta hintojen muutosten vaikutus.

Lähde: Rakentamisen liikevaihtokuvaaja 2016, huhtikuu, Tilastokeskus

Peikko toimittaa kallioperustukset Tellenesin tuulivoimapuistoon Etelä-Norjaan

p1anf0v3gs1usrtl0t8q1t771kol5.001

Peikko Group Oy:n norjalainen tytäryhtiö Peikko Norge AS toimittaa kallioperustukset Rogalandin alueelle Etelä-Norjaan rakennettavaan Tellenesin tuulivoimapuistoon. Peikko vastaa perustusten suunnittelusta ja perustuskomponenttien toimituksesta. Toimitus käsittää FATBAR-kallioankkurit, kallioankkurointikehät ja perustusraudoituksen. Toimitukset ajoittuvat elokuun 2016 ja maaliskuun 2017 välille.

Hankkeen investoijana toimii BlackRock ja kehittämisestä vastaa Zephyr. Elokuussa 2017 käyttöön otettavan tuulivoimapuiston rakentamisesta vastaa Stangeland ja perustukset urakoi Skanska. Siemens toimittaa Tellenesiin 50 kappaletta WT-3.2MW-113 -turbiinia joiden napakorkeus on 93 metriä. Google on ostanut Tellenesin tuulivoimapuiston kokonaistuotannon 12 vuodeksi toimittaakseenuusiutuvaa energiaa eurooppalaisiin datakeskuksiinsa.

“Tellenesin tuulivoimapuisto on Peikolle ensimmäinen tämän kokoluokan kallioperustuskohde Norjassa. Olemme ylpeitä siitä, että DNV GL myönsi Peikon kallioperustukselle kolmannen osapuolen hyväksynnän, jossa se vahvisti ratkaisumme olevan turvallisuuden ja teknisen toteutuksen osalta paras mahdollinen ratkaisu Tellenesiin”, kertoo Peikko Group Oy:n toimitusjohtaja Topi Paananen.

 

 

Hartela rakentaa uusia vuokra-asuntoja Lahteen

521b8d7e-c727-40fd-befe-07faf6f1d2f6-main_image

Sorvarinkuja 8 ja 10 havainnekuva

Rakennusosakeyhtiö Hartela rakentaa Lahden Taloille parin lähivuoden aikana 75 uutta vuokra-asuntoa Lahden Tornatoriin. Lahden Tornator sijaitseee lähellä keskustaa sekä matkakeskusta ja päivittäispalveluita.

Uusien talojen lähellä sijaitsee Rakennusosakeyhtiö Hartelan rakentama Pekan puisto jota asuntoyhtiöt hallinnoivat yhdessä. Puistossa on mm. leikkivälineitä sekä pallokenttä.

Sorvarinkatu 8:aan rakennetaan kahden rapun 5-kerroksinen asuinkerrostalo. Kohteessa on 47 asuntoa. Asuntojen koot vaihtelevat pienistä h+kt:sta (22,5m2) 4h+k:hin (69,5m2). Väliin mahtuu pieniä kaksioita sekä kolmioita. Huoneistoalaa on yhteensä 2 189,0m2. Sorvarinkatu 8:n ullakolla on saunaosasto. Sorvarinkatu 8:n rakennustyöt alkavat elokuussa 2016 ja asunnot ovat muuttovalmiita kesällä 2017.

Sorvarinkatu 10:een rakennettavaan yhden rapun 5-kerroksiseen kerrostaloon tulee 28 asuntoa. Asuntojen koot vaihtelevat 2h+kt:sta (43,5m2) 3h+kt:aan (59,5m2). Huoneistoalaa on yhteensä 1 353,5m2. Sorvarinkatu 10:ssa saunaosasto sijaitsee ensimmäisessä kerroksessa. Kohteen rakennustyöt alkavat maaliskuussa 2017 ja asunnot ovat muuttovalmiita talvella 2018.

Molemmissa kohteissa on tilavat, lasitetut parvekkeet. Asuntojen pintamateriaalit ovat laadukkaita sekä huolella valittuja. Taloyhtiöiden yhteinen talopesula kuivaushuoneineen sijaitsee Sorvarinkatu 8:ssa. Piha-alueella sijaitsee lisäksi yhtiöiden yhteinen ulkoiluvälinevarasto.

Sorvarinkatu 8:n sekä Sorvarinkatu 10:n kerrostalot ovat Ara-rahoitteisia.

Molemmat Sorvarinkadun uudiskohteet lämpiävät kaukolämmöllä, ja niiden energialuokka on B eli toiseksi paras. Myös kodinkoneet ovat energiatehokkaita. Veden kulutusta taloissa seurataan huoneistokohtaisilla vesimittareilla.

Ministeri Tiilikainen Asuntomessujen avajaisissa: puurakentaminen on Suomelle suuri mahdollisuus

Kimmo

Maatalous- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen (kesk.)

Kesän 2016 Asuntomessut avattiin tänään Seinäjoen Pruukinrannassa. Messut avasi maatalous- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen ja avajaistervehdyksen esitti Suomen Asuntomessujen hallituksen puheenjohtaja Hannu Rossilahti.

Kimmo Tiilikainen nosti esiin puurakentamisen Seinäjoen messualueella. Tiilikainen korosti, että monipuolinen puun käyttö rakentamisessa on Suomelle suuri mahdollisuus biotalouden aikakaudella.

– Puutalorakentaminen on vahvasti mukana tämän vuoden Asuntomessuilla. Puusta on rakennettu pääosa omakotitaloista ja yksi kerrostalo. Puukerrostalon rakennuttaja, Lakea, sai PEFC- projektisertifikaatin sen osoituksena, että käytetyt puut ovat alkuperältään kestävästi hoidetuista metsistä. Tällainen teollinen puurakentaminen tarjoaa monipuolisia mahdollisuuksia vientitoiminnalle. Myös pientalorakentaminen on jatkossakin tärkeä puunkäytön muoto.

Tiilikainen korosti, että Seinäjoella on osattu rakentaa modernisti, kuitenkin perinteitä kunnioittaen.

– Täällä osataan hyödyntää kulttuuriympäristöjä. Pruukinrannan asuntomessualueella on yhdistetty nykyaikainen teollinen puurakentaminen ja pohjalaistalot, jotka ovat osa talonpoikasta rakennuskulttuuriamme.

Väestön ikääntyminen muokkaa asumista Suomessa

– Asuntomessujen tehtävänä on esitellä asumisen ja rakentamisen uusia ratkaisuja ja innovaatioita sekä parantaa asumisen laatua Suomessa, Suomen Asuntomessujen toimitusjohtaja Harri Tuomaala toteaa.

Tulevaisuudessa asumiseen tulee vaikuttamaan kaupungistumisen ohella väestön ikärakenteen muutos. Tilastokeskuksen ennusteen mukaan vuoteen 2060 mennessä lähes 30 prosenttia Suomen väestöstä on yli 65-vuotiaita, kun vuonna 2020 luku on hieman yli 22 prosenttia.

– Senioriasuntojen tarve tulee kasvamaan. Samalla esteettömyys, hyvät kulkuyhteydet ja kattavat lähipalvelut nousevat yhä tärkeämpään rooliin. Kompaktien asuntojen tarve ja palvelutarjonta kasvaa. Uudentyyppisillä palveluilla tulee olemaan merkittävä rooli: esimerkiksi erilaisilla teknologisilla ratkaisuilla ja apuvälineillä pystytään turvaamaan senioreiden kotona asumista, Osuuskunta Suomen Asuntomessujen hallituksen puheenjohtaja Hannu Rossilahti sanoi avajaistervehdyksessään.

– On ennustettu, että kaupungistuminen johtaa myös yhä yhteisöllisempiin asumisratkaisuihin. Yhteiset asumisen ja olemisen tilat ja elämäntilanteen mukaan joustavat asunnot näkyvät yhä kasvavana trendinä.

Asuntomessuilla Seinäjoella uusia ratkaisuja edustavat muun muassa minikodit, joita on messualueella neljä kappaletta, sekä puukerrostalo Mäihä, jossa on uudentyyppinen hankintamuoto, Lakean Omaksi-rahoitusjärjestelmä.

Tänä vuonna Asuntomessut ovat ensimmäistä kertaa Etelä-Pohjanmaalla.

– Pohjanmaan erityispiirteisiin kuuluu kova tekemisen tahto, loistava yhteishenki ja yritteliäisyys. Tämä kaikki on selvästi nähtävissä Seinäjoella. Seinäjoki on alueensa kasvava ja kehittyvä kaupunkikeskus, Rossilahti sanoi.

Pohjalainen tekemisen tahto näkyy messualueella Seinäjoella

– Asuntomessuilla Seinäjoella pohjalaisuus näkyy monella tavalla, muun muassa rakennusaikaisessa teemassa pohjalaiset rakennus- ja puusepäntaidot. Pohjalaiset puusepäntaidot ovat olleet tunnettu käsite maassamme jo 1800-luvulta alkaen ja esimerkiksi Sakari Topeliuksen Maamme – kirjassa vuonna 1875 mainittiin pohjalaisten kirvesmiesten olevan Suomen parhaita. Asuntomessut Seinäjoella haluaa jatkaa tätä kunniakasta perinnettä, totesi projektipäällikkö Kirsi Joensuu.

Pohjalaisuus tulee esiin myös asuntomessualueen rakentajien kautta. Duudsoneista tuttu HP Parviainen ja pikaluistelija Pekka Koskela ovat rakentaneet kotinsa Pruukinrantaan, ja messualueelle tulevissa uusissa asukkaissa on myös pesäpallossa ansioituneita rakentajia. Rakentajaperheiden joukosta löytyy myös perhe, joka palaa nyt kotiseudulleen Pohjanmaalle.

Asuntomessujen toimitusjohtaja Harri Tuomaala jatkoi, että Asuntomessujen teema, pohjalainen tekemisen tahto, näkyy Asuntomessuilla Seinäjoella kaikessa siinä tekemisessä ja yhteishengessä, jolla messurakentajat ovat kotejaan rakentaneet.

–Yhteistyössä rakentajaperheiden ja näytteilleasettajien kanssa olemme rakentaneet Asuntomessut ensimmäistä kertaa Etelä-Pohjanmaalle, Tuomaala totesi.

Messualueelle Pruukinrantaan on rakentunut 35 pientaloa, joista yksi on paritalo, sekä yksi puukerrostalo ja yksi rivi-/-luhtitalo. Kaikkiaan näyttelykohteita on 43. Messualueen luonto on säilytetty osana aluetta ja talot ja tontit sulautuvat ympäröivään mäntymetsään. Asukkaita alueelle muuttaa noin 250.

www.asuntomessut.fi

#asuntomessut2016

Peikko toimittaa Deltapalkkeja ja liitososia merkittävään museoprojektiin Riiassa

p1amvor8u51ivi1vfqn711q3ib4k5.001

Peikko Group Oy:n latvialainen tytäryhtiö Peikko Latvia SIA on saanut merkittävät tilaukset, jotka käsittävät 2,1 kilometriä Deltapalkkeja ja suuren määrän erilaisia betonirakenteissa käytettäviä liitososia Latvian Riikaan rakennettavaan museoiden varastokeskukseen. Toimitukset ajoittuvat syksyyn 2016. Keskus valmistuu vuonna 2018.

Uusi museo-varastokeskus on arkkitehtoniselta muodoltaan erityislaatuinen. Se tarjoaa modernin infrastruktuurin Latvian kansallishistoriallisen museon, kirjallisuuden ja musiikin museon sekä kansallistaidemuseon kokoelmille. Tiloja käytetään kokoelmien säilyttämiseen, rekisteröintiin ja entisöintiin sekä myös näyttelytiloina. Kohteen hankekehittäjänä toimii SJSC State Real Estate ja urakoinnista vastaa RERE Grupa. Arkkitehtisuunnittelusta vastaa Bureau of architects KRASTS ja rakennesuunittelustaKONSTRUKTORIKS. Consolis toimittaa kohteen betonielementit. Kokonaisuudessaan museokompleksin tilat käsittävät 30 3030 m2.

“On hienoa, että Deltapalkki valittiin tämän merkittävän museorakennuksen runkoratkaisuun. Deltapalkin edut toteutuvat tässä kohteessa hienolla tavalla – Deltapalkki tarjoaa avointa ja muuntojoustavaa tilaa rakennuksen koko elinkaaren ajalle ja matala välipohjarakenne jättää tilaa teknisille asennuksille. Tilaus on myös Peikko Latvian historian suurin yksittäinen tilaus”, kertoo Peikko Group Oy:n toimitusjohtaja Topi Paananen.