Caverion toimittaa Suviniityn pysäköintilaitoksen kiinteistötekniset järjestelmät

CZyvkt-W0AE1X7I

Caverion on tehnyt sopimuksen YIT:n kanssa kiinteistöteknisten järjestelmien toimittamisesta Espoon keskuksen Suviniityn pysäköintilaitokseen. Caverion toimii hankkeessa YIT:n kiinteistöteknisenä kumppanina. Sopimuksen arvoa ei julkisteta.

Caverionin vastaa kiinteistöteknisten järjestelmien projektin toteutuksesta ja toimitus sisältää lämmitys-, vesi- ja viemäri-, ilmanvaihto- ja ilmastointi-, jäähdytys-, sähköistys- sekä automaatiojärjestelmät.

Hanke toteutetaan KVR-urakkamallilla, joka pisteytettiin tarjousten laadun ja hinnan mukaan. Laadun painoarvo oli 40 % ja hinnan 60 %. Valittusuunnitteluratkaisu sai täydet laatupisteet kaikista osa-alueista, joita olivat tekninen laatu, toiminnallisuus, arkkitehtuuri ja riskittömyys.

Pysäköintilaitokseen ja sen yhteydessä olevaan monikäyttötilaan valitut kiinteistötekniset ratkaisut, järjestelmät ja laitteet perustuvat hyvään elinkaaritalouteen, tekniseen laatuun, energiatehokkuuteen sekä hyvään muuntojoustavuuteen. Niillä taataan rakennuksen terveellinen, turvallinen ja tehokas käyttö. Rakennuksen automaatiojärjestelmä on liitettävissä Espoon kaupungin keskitettyyn järjestelmään ja rakennus liitetään Caverionin etähallintaan sekä 24/7 HelpDesk -palveluun.

”Olemme toteuttaneet hyvällä yhteistyöllä YIT:n kanssa jo useita pysäköintilaitoksia, ja tämän hankkeen urakkamalli on antanut mahdollisuuden kehittää kokonaisuuteen mahdollisimman toimivia ja elinkaaritaloudellisia ratkaisuja”, sanoo liiketoimintajohtaja Riku Mandelin Caverionista.

Espoon kaupunki kehittää Suviniityn aluetta ja rakennettava pysäköintitalo on osa alueen keskitettyä pysäköintiratkaisua, joka sisältää väestönsuojelutilat sekä mahdollisuuden asukkaiden kattoviljelyyn. Autopaikoitustiloihin rakennetaan noin 240 henkilöautopaikkaa.

YIT kuuluu Caverionin rakennusliikkeet –asiakassegmenttiin.

Tallinnaan rakennetaan Tallink-tenniskeskus

Tallinnaan on rakenteilla Tallink-tenniskeskus (Tallink Tennis Center), joka valmistuu suunnitelmien mukaan vuoden 2016 loppuun mennessä.  Keskukseen saadaan yhteensä 14 tenniskenttää, 10 sulkapallokenttää, 3 ryhmäharjoitusaluetta, kuntosali ja useita muita tiloja niin asiakkaiden kuin henkilökunnan käyttöön. Keskuksen rakentaa  AS Merko Ehitus Eesti.

Viron tenniksen keskusjärjestön presidentti ja AS Tallink Gruppin hallintoneuvoston puheenjohtaja Enn Pant sanoo, että uuden tenniskeskuksen rakentaminen Tallinnaan on tarpeen, sillä Virossa olevien tenniskenttien vähäisyys vaikuttaa kaikkiin maan pelaajiin. ”Tavoitteenamme on mahdollistaa tenniksen pelaaminen kaikille siitä kiinnostuneille niin, etteivät kenttävuokrat ole pelaamisen esteenä. Pyrimme myös tukemaan lasten ja nuorten urheilutoimintaa ja terveellisiä elämäntapoja, ja toivottavasti saamme jatkossa tälle keskukselle myös kaupungin tuen“, Pant sanoo.

AS Merko Ehitus Eestin hallituksen puheenjohtaja Tiit Roben toteaa tenniksen suosion olevan kasvussa ja uskoo uusien kenttien hyödyttävän sekä tennistä ammatikseen että harrastuksenaan pelaavia.

Tenniskeskus rakennetaan AS Infortarin tytäryhtiö INF Maja OÜ:n tilauksesta. Tilauksen arvo on noin 10 miljoonaa euroa. Keskus on kooltaan noin 14 500 neliömetriä ja sen on tarkoitus valmistua kuluvan vuoden loppuun mennessä.

Kehäradan Leinelään uusia vuokra-asuntoja

b369f620-e880-42b3-b4fc-29aab9594f29

Leinelänkaari 13:sta valmistuu 64 Lumo-kotia luonnonläheiseen Leinelään keskelle Vantaata.

Leinelänkaaren kahden kuusikerroksisen talon asunnot ovat kompakteista yksiöistä tilaviin perheasuntoihin. Kaikissa asunnoissa on lasitettu parveke ja osassa oma sauna tai vaatehuone. Asuntojen lattiat ovat kodikasta tammilaminaattia ja seinät on maalattu valkoisiksi. Vaaleasävyisissä keittiöissä on varusteena muun muassa keraaminen liesi ja astianpesukone. Laatoitetuissa kylpyhuoneissa on lattialämmitys.

Asukkaiden yhteiskäytössä on monipuoliset yhteistilat kuten pesula ja kuivaushuoneet, parvekkeellinen saunaosasto sekä lastenvaunu- ja muita varastotiloja. Lämpötolpalliset 45 autopaikkaa sijaitsevat saman korttelin pysäköintitalossa.

Uudet kodit sijaitsevat vain muutaman sadan metrin päässä Leinelän juna-asemalta. Leinelässä on oma päiväkoti ja lähin koulu noin kilometrin päässä Ilolassa. Lähimpään kauppaan ja ostoskeskukseen on matkaa kilometrin verran. Alue sijaitsee laajojen puistoalueiden ja kaupunkimetsien vieressä. Viihtyisässä Leinelässä on kaartuvia katuja sekä ympäristötaidetta asukkaiden iloksi.

Lumo-asukkaiden etuja ovat muun muassa vuokraan sisältyvä nopea laajakaista ja vesimaksu, ja lemmikit ovat tervetulleita. Lisäksi järjestämme erilaisia asukastapahtumia ja tarjoamme lukuisia etuja yhteistyökumppaneiltamme

Leinelänkaari 13 uusiin koteihin päästään muuttamaan arviolta 1.4.2016.

Betoniyhtiö Betset vetäytyy Venäjältä – Suomi ja Viro vahvistuvat

Betset on saavuttanut merkittävän askeleen konsernirakenteen optimoinnissa ja toiminnan kääntämisessä entistä kannattavammaksi. Betset on allekirjoittanut sopimuksen Kazakstanilaisen investorin kanssa Zao Betsetin koko osakekannan kaupasta. Yrityskaupan seurauksena Betset keskittyy kehittämään Suomen ja Viron liiketoimintojaan entistä voimakkaammin.

Betsetin näkymät ja tulosennuste vuodelle 2016 säilyvät suhdanteeseen nähden hyvänä. Yrityskauppa parantaa yhdessä käynnissä olevan tehokkuusohjelman kanssa Betset konsernin kannattavuutta vaiheittain vuodesta 2016 alkaen. Kaupasta johtuva kertaluonteinen alaskirjaus vaikuttaa oleellisesti vuoden 2015 konsernitilinpäätökseen.

”Toimintaympäristössä tapahtuneiden muutosten johdosta liiketoimintamme Venäjällä on ollut kannattamatonta lähes vuoden ajan ja merkittävästi heikentynyt rupla on syventänyt tappiotamme. Betsetin tavoitteena on vahvistaa Suomen ja Viron liiketoimintoja ja siksi päätimme luopua Venäjän liiketoiminnoista. Järjestely antaa entistä paremmat valmiudet liiketoimintojen kehittämiseen sekä asiakkaiden ja henkilöstömme tarpeiden kokonaisvaltaisempaan huomioimiseen”, Betset Oy:n hallituksen puheenjohtaja, teollisuusneuvos Hannu Löytönen sanoo.

”Olemme innoissamme ja tiedostamme mahdollisuudet, jotka tämä merkittävä yritysjärjestely antaa Betsetin ydinliiketoimintojen kehittämiseen Suomessa. Betset on luonut menestyksekkään brändin ja onnistunut löytämään kokeneen ja motivoituneen henkilöstön palvelemaan asiakkaidemme tarpeita niin Suomessa kuin Venäjällä. Zao Betsetin uudella omistajalla on oikeus käyttää Betsetin tavaramerkkiä Venäjällä yhden vuoden ajan. Suomessa Betsetin lähitulevaisuuden tavoitteena on kehittää palvelukokonaisuuttamme entistä monipuolisemmaksi ja asiakaslähtöisemmäksi”, Zao Betsetin hallituksen puheenjohtaja, Betset Group Oy:n toimitusjohtaja Mika Löytönen toteaa.

YIT toteuttaa Lidlille päivittäistavaramyymälän Espooseen

YIT on allekirjoittanut sopimuksen Lidl Suomi Ky:n kanssa Lidl-päivittäistavaramyymälän toteuttamisesta Nöykkiöön, Espooseen. Myymälän rakennustyöt alkavat välittömästi ja kohde valmistuu keväällä 2017. Rakennettavan myymälän myyntipinta-ala on noin 1 400 neliömetriä.

Lidl-päivittäistavaramyymälä rakennetaan Espooseen Länsiväylän ja Martinsillantien väliselle alueelle, johon YIT toteutti keväällä 2014 valmistuneen MotorCenter-hankkeen. Myymälä rakennetaan YIT:n tontille, joka sopimuksenteon yhteydessä siirtyy Lidlin omistukseen.

“Toteutettava Lidl-myymälä täydentää alueen palvelukokonaisuutta sekä lisää alueella toimivien yritysten keskinäistä asiakassynergiaa”, toteaa Heikki K. Hannukkala, yksikönjohtaja YIT:ltä.

“Asiakasvirtamme on ollut kasvussa koko pääkaupunkiseudulla, ja olemme iloisia, että pääsemme avaamaan uuden myymälän Espooseen. Palvellaksemme asiakkaitamme entistä paremmin olemme kiinnostuneita uusista myymäläpaikoista kasvukeskuksissa”, Lidl Suomen kehitysjohtaja Virpi Kaikkonen kertoo.

Rakennusliike Lapti toteuttaa Helsingin Sompasaareen noin 260 asunnon korttelialueen

lapti_sompasaari_havainnekuva-korttelista

Helsingin Sompasaareen rakennetaan asuinalue merelliseen ympäristöön noin 3 000 uudelle asukkaalle. Alue koostuu 8 asuinkorttelista, yhdestä hotelli- ja kylpylärakennusten korttelista, kahdesta rantakadusta, kahdesta kanavasta ja alueen sisään sulkeutuvasta puistoalueesta.

Rakennusliike Laptin suunnittelema neljän tontin Diana-niminen korttelialue sijoittuu meren rantaan. Korttelialue sijaitsee toisen rantakadun Aallonhalkojan, Flöitti Dianan kujan, Lovisenholminpolun ja Kaljaasi Auroran kujan rajaamalla korttelialueella. Tulevien rakennusten korkeudet vaihtelevat 4 – 13 kerrokseen. Rakennustöiden on suunniteltu käynnistyvän vuonna 2017. Nimensä kortteli on saanut Kapteeni Sundmanin kolmimastoisesta kauppalaivasta Flöitti Dianasta.

”Rakennamme korttelialueelle yhteensä neljään kerrostaloon noin 260 asuntoa, joiden korkeudet vaihtelevat 4-13 kerrokseen. Asuntojen yhteenlaskettu pinta-ala on noin 14 200 k-m2. Taloihin tulee yksiöiden ja kaksioiden lisäksi tilavia perheasuntoja.  Talojen keskelle tulee suojaisa korttelipiha, jossa on tilaa kaikenikäisille asukkaille” kertoo yhtiön rakennussuunnitelmista Rakennusliike Lapti Oy:n Etelä-Suomen aluejohtaja Antti Pekkarinen.

”Vaihteleva rakennuskorkeus tekee Laptin asuinkorttelista moni-ilmeisen. Useasta asunnosta on esteetön näköala suoraan merelle ja Mustikkamaalle. Sompasaaresta tulee merellinen asuinalue, josta on myös hyvät julkisen liikenteen kulkuyhteydet eri puolille pääkaupunkiseutua”, toteaa projektipäällikkö Jukka Puolakka Rakennusliike Lapti Oy:stä.

YIT toteuttaa Omasairaalalle tilat Kuopioon

medium_Kuopio Omasairaala building_jpg

YIT on allekirjoittanut urakkasopimuksen Pohjola Vakuutus Oy:n kanssa toimitilahankkeen toteuttamisesta Kuopioon. Sopimuksen arvo YIT:lle on yli 10 miljoonaa euroa. Rakentaminen käynnistyy heti ja tilat valmistuvat kesällä 2017. Rakennettavan nelikerroksisen kiinteistön noin 5 300 kerrosneliömetrin tiloista kaksi kolmasosaa tulee OP Ryhmän Omasairaala -konseptin mukaisen yksityissairaalan käyttöön ja loput toimistokäyttöön.

medium_Omasairaala Kuopio illustration_2_jpg

“Omasairaala-hankkeeseen on saatu mukaan alueemme parhaat tekijät ja myös tutut yhteistyökumppanimme. Pitkään tyhjänä olleelle tontille tulee näyttävä käyntikortti etelästä Kuopioon tuleville. Omasairaala on YIT:lle alueellisesti merkittävä toimitilahanke työllisyydenkin vuoksi. Odotamme työntäyteistä ja monipuolista rakennusvuotta”, toteaa aluejohtaja Risto Pennanen YIT:ltä.

“Olemme tyytyväisiä, että OPn kolmannen Omasairaalan rakentaminen saadaan käyntiin Kuopiossa. Sairaalan sijainti on keskeinen hyvien liikenneyhteyksien päässä ja uudet tilat on suunniteltu vastaamaan sairaalaan vaativia tarpeita. Hanke on samalla jatke toimivalle yhteistyölle YIT:n kanssa”, kertoo Markku Mäkiaho, Pohjola Kiinteistösijoitus Oy:n toimitusjohtaja.

Raisio rakentaa bioenergialaitoksen Suomeen

Raisio-konserni rakentaa Raision tehdasalueelleen bioenergialaitoksen, jonka myötä yhtiön omissa toiminnoissaan käyttämä ja tehdasalueen muille toimijoille myytävä teollisuushöyry ja kaukolämpö tuotetaan puuhakkeella. Investoinnin arvo on noin kahdeksan miljoonaa euroa ja sen arvioitu välillinen työllistämisvaikutus koko ketjussa on 30 – 40 työpaikkaa. Oman bioenergialaitoksen myötä Raisio ottaa ison harppauksen kohti hiilineutraaliutta.

Oman bioenergialaitoksen rakentaminen Raision tehdasalueella käytettävän teollisuushöyryn ja kaukolämmön tuotantoon on osa yhtiön tavoitetta korvata fossiilisia polttoaineita uusiutuvalla energialla aina, kun se on ekologisesti ja taloudellisesti kannattavaa. Uusi bioenergialaitos käyttää polttoaineena puuhaketta, joka hankitaan paikallisilta metsänhoitoyhdistyksiltä ja muilta toimittajilta. Teholtaan 9,5 MW:n bioenergialaitos käyttää puuhaketta keskimäärin kolme rekka-autollista vuorokaudessa.  Rakennustyöt aloitetaan kevättalvella 2016 ja laitos otetaan käyttöön kevään 2017 aikana.

Investoinnin myötä Raision tehdasalueella tuotettavalla lämpöenergialla valmistettavien tuotteiden hiilidioksidipäästöt pienenevät selvästi. Höyryn toimittamiseen liittyvä hävikki vähenee murto-osaan nykyisestä ja energiatuotannon ympäristöpäästöt pienenevät oman bioenergialaitoksen myötä.

Skanska käynnistää Kauppakeskus Sepän rakentamisen Jyväskylään – sijoittajaksi LähiTapiola

© Innovarch Oy; © Tietoa Finland Oy
© Innovarch Oy; © Tietoa Finland Oy

Skanska käynnistää kehittämänsä Kauppakeskus Sepän rakentamisen Jyväskylän Seppälän alueelle. Kauppakeskus valmistuu syyskuussa 2017, ja se rakennetaan Prismakeskuksen yhteyteen. Sijoittajaksi hankkeeseen tulee LähiTapiola-ryhmän yhtiöitä.

”Olemme pitkään kehittäneet Kauppakeskus Sepän hanketta ja kaupallista konseptia. Siksi olen todella iloinen siitä, että työmme hankekokonaisuuden suunnittelun, sen mahdollistavien kaavamuutosten sekä sijoittajien ja vuokralaisten löytämisen eteen on kantanut hedelmää”, sanoo yksikönjohtaja Jorma Mustakangas Skanskasta.

Hankkeen kokonaisinvestointi sisältäen tontin on noin 70 miljoonaa euroa, josta Skanskan urakkasopimuksen arvo on noin 57 miljoonaa euroa. LähiTapiolasta hankkeeseen sijoittavat LähiTapiola Vahinkovakuutus, LähiTapiola Henkiyhtiö ja LähiTapiola Keski-Suomi.

Kauppakeskus Seppään tulee noin 24 000 kerrosneliömetriä vuokrattavaa tilaa, ja sen tarjonta painottuu muotiin, urheiluun ja vapaa-aikaan. Keskukseen tulee myös monipuolinen ravintola- ja kahvilakokonaisuus, joka tuo aivan uutta tarjontaa Jyväskylään.

Kauppakeskuksen kellarikerrokseen tulee osittain maanpäällinen noin 600 pysäköintipaikan ja noin 110 pyöräpaikan parkkihalli, ja ensimmäiseen ja toiseen kerrokseen tulee liiketiloja.

© Innovarch Oy; © Tietoa Finland Oy
© Innovarch Oy; © Tietoa Finland Oy

Marraskuussa 2015 Jyväskylän kaupunginvaltuusto hyväksyi Skanskan ja Osuuskauppa Keskimaan hakeman asemakaavamuutoksen, joka mahdollistaa rakenteilla olevan Prismakeskuksen ja tulevan kauppakeskus Sepän yhdistämisen yhdeksi kokonaisuudeksi kauppakäytävän avulla. Rakennusten liitoskohtaan muodostuu liike- ja ravintolatiloja sisältävä katettu sisätorialue. Kauppakeskus Sepän eteläpuolelle siirretään lisäksi korttelin läpi kulkeva kevyen liikenteen yhteys.

”Kauppakeskus Sepän sijainti Jyväskylän keskustan läheisyydessä sekä VT 9:n ja VT 4:n vieressä houkuttelee asiakkaita. Lähelle rakentuvan Kankaan alueen tuleville asukkaille ja alueella työssä käyville Seppä merkitsee myös parempia kaupallisia palveluja. Lisäksi Seppälässä rakennetaan muutenkin vilkkaasti uusia liiketiloja. Hyvä erikoiskaupan tarjonta vetää asiakkaita Seppälään, ja Prismakeskus ja Kauppakeskus Seppä tukevat varmasti toistensa myyntiä. Lopputulos on Keski-Suomen suurin kaupan keskittymä. Prismakeskuksessa ja Kauppakeskus Sepässä on yhteensä noin 40 000 neliömetriä myymälätilaa”, sanoo Mustakangas.

Mustakangas on tyytyväinen myös aikatauluun, jolla kauppakeskusten yhdistämisen mahdollistava kaavamuutos saatiin läpi. ”Neuvotteluissa tulevien vuokralaisten ja sijoittajaehdokkaiden kanssa kävi selväksi, että kauppakeskusten yhdistäminen tuo kaikille osapuolille merkittävää etua”, hän kertoo.

”Seppälä on yksi nopeimmin kasvavista ja kehittyvistä kaupunginosista Jyvässeudulla ja tarjoaa näin ihanteellisen sijainnin valmistuvalle Kauppakeskus Sepälle pääväylien läheisyydessä, mikä monipuolisuudellaan ja vetovoimaisuudellaan täyttää erinomaisesti sijoituskriteerit”, sanoo LähiTapiola Kiinteistövarainhoidon kiinteistösijoitusjohtaja Vesa Eskoli.

”Investoiminen Keski-Suomen alueelle on ensisijaisen tärkeää, ja haluamme myös olla mukana tässä työssä. Keskisuomalaisena asiakkaidemme omistamana yhtiönä haluamme turvata Jyväskylän sekä koko maakunnan elinvoimaisuutta”, jatkaa LähiTapiola Keski-Suomen toimitusjohtaja Teemu Toivanen.

”Olemme todella iloisia kauppakeskuksen rakentamisesta. Yli 40 vuotta omistajiamme palvellut Prisma Seppälä saa rinnalleen odotetut erikoistavarakaupan palvelut ja hyvän yhteistyökumppanin. Olen vakuuttunut, että tuleva kokonaisuus tarjoaa Keski-Suomen parhaat palvelut tämän päivän ja huomisen kuluttajalle”, toteaa Osuuskauppa Keskimaan toimialajohtaja Reima Loukkola.

Lisätietoja:

www.kauppakeskusseppa.fi

Kouvolan asuntomessualueen suunnittelukilpailu on ratkennut

81180198c03257d0_800x800ar

Kouvolan kaupunki järjesti syksyllä 2015 yhteistyössä Suomen Arkkitehtiliitto SAFA:n ja Osuuskunta Suomen Asuntomessujen kanssa suunnittelukilpailun, jonka tarkoituksena oli ideoida vetovoimaisen asuinalueen sovittamista Korian entisen varuskunta-alueen yhteyteen.

Asuntomessut järjestetään Kouvolassa Korian Pioneeripuistossa kesällä 2019, ja messualueelle on tulossa noin 30 erityyppistä omakotitaloa sekä rakennuspaikkoja muutamalle kerros- tai rivitalokohteelle. Alueella on myös uudiskäyttöön soveltuvia entisöimiskohteita. Pioneeripuiston alue sijaitsee noin kuusi kilometriä Kouvolan keskustasta länteen.

Kilpailuehdotus ”Koriaa” vei voiton

Palkintolautakunta valitsi yksimielisesti kilpailun voittajaksi kilpailuehdotuksen ”Koriaa”. Koriaa-työryhmän vetäjä on Kirsti Sivén & Asko Takala Arkkitehdit Oy.

Palkintolautakunnan mukaan kilpailuehdotus ”Koriaa” on vähäeleinen ja melkein itsestäänselvän oloinen. Katuverkko on taloudellinen ja hahmottuu luontevasti. Uudet korttelit asettuvat luontevaksi osaksi aluetta, mutta jättävät tilaa kasarmialueen olemassa olevalle järjestykselle eivätkä kiistele sen kanssa huomiosta.

Asuinalueen uusi aukio on onnistuneesti sijoitettu Pioneerikoulun tuntumaan, tapahtumakentälle johtavan reitin varrelle ja alueen luontevaan solmukohtaan. Ruokala on esitetty purettavaksi ja korvattavaksi asuinkorttelilla, joka toimii välittävänä elementtinä pientaloalueen ja kasarmin välillä. Myös Upseerikerhon lähistölle sijoittuvat uudisrakennukset ovat mittakaavaltaan ja sijoitukseltaan onnistuneita. Sotilaskodin kehittäminen alueen ravintolaksi Ruokalan sijaan on alueen tulevan käytön sekä Sotilaskodin säilymisen kannalta hyvä ratkaisu.

Asuintontit sijoittuvat väljästi mutta johdonmukaisesti Talliojan ympäristöön ja ne muodostavat hyvän lähtökohdan vaihtelevalle pientaloasutukselle, joka avautuu viuhkamaisesti Talliojan puistoon.

Palkintolautakunta päätyi jakamaan myös toisen palkinnon. Toisen palkinnon sai ehdotus ”Pioni”, jonka työryhmän vetäjä on Serum Arkkitehdit Oy.

Palkintolautakunta toteaa arviointipöytäkirjassaan, että ”Pioni” kilpailuehdotuksessa Tallipuiston suunnitelma sekä Pioneerikentän käsittely olivat kilpailun parhaita. Puiston käsittely on hienovaraista ja realistista, mutta tuottaa silti elämyksellisen kokonaisuuden.

Palkintolautakunta suosittelee, että alueen kokonaisrakenne ja yleissuunnitelma toteutetaan ehdotuksen ”Koriaa” mukaisesti. Lisäksi palkintolautakunta suosittelee, että suunnitelmassa tutkitaan mahdollisuutta toteuttaa yksi kortteli hyödyntäen ehdotuksen ”Pioni” aukiomaisen puistokadun ideoita sekä toteuttaa Talliojan puistoalueen ajatuksia. Palkintolautakunta esittää, että alueen jatkosuunnittelua tilataan molempien ehdotusten tekijöiltä.

Kilpailuun kutsuttiin viisi työryhmää

Kilpailuun kutsuttujen työryhmien vetäjät olivat Arkkitehdit Anttila & Rusanen Oy, Arkkitehtitoimisto Harris-Kjisik Oy, Arkkitehtuuritoimisto B&M Oy, Kirsti Sivén & Asko Takala Arkkitehdit Oy ja Serum Arkkitehdit Oy. Kilpailun palkintolautakunta arvosteli kilpailutyöt.

Palkintolautakuntaan kuuluivat Osuuskunta Suomen Asuntomessujen nimeämänä edustajana toimitusjohtaja Pasi Heiskanen, kilpailijoiden nimeämänä edustajana arkkitehti, SAFA Sanna Meriläinen ja Kouvolan kaupungin nimeäminä edustajina tekninen johtaja Hannu Luotonen, kaavoituspäällikkö Hannu Tylli, kaavoitusinsinööri Heikki Kauppi, kaavoitusarkkitehti Kaisa Niilo-Rämä ja projektipäällikkö Sanna Kauppi.