Ramboll ostaa lahtelaisen TL-Suunnittelu Oy:n

be279eb372d91e2d_800x800ar

 

Rambollin Markku Moilanen (oik.) ja TL-Suunnittelun Risto Pitkänen kaupan allekirjoitustilaisuudessa 31.8.2015

Ramboll Finland Oy on ostanut Lahdessa toimivan tie-, liikenne- ja kunnallistekniikan suunnitteluun erikoistuneen TL-Suunnittelu Oy:n liiketoiminnan. Yrityskauppa on osa Rambollin tavoitetta vahvistaa asemaansa Päijät-Hämeen alueella.

Ramboll Finland Oy on ostanut Lahdessa toimivan TL-Suunnittelu Oy:n liiketoiminnan osana tavoitettaan vahvistaa asemaansa Päijät-Hämeen alueella.

TL-Suunnittelu Oy on tie-, liikenne- ja kunnallistekniikan suunnitteluun erikoistunut insinööritoimisto. Yritys työllistää Lahdessa 10 henkilöä, jotka siirtyvät kaupan myötä Rambollin palvelukseen.

─ Ramboll on jo nyt vahva paikallinen toimija. Tämä yrityskauppa vahvistaa asemaamme Päijät-Hämeessä edelleen ja tuo Lahden seudun asiakkaillemme entistä monipuolisempaa ja arvostettua paikallista osaamista. Lisäksi yrityskauppa lisää resursseja vastata asiakkaittemme tarpeisiin infrastruktuurin suunnittelun saralla niin Lahden seudulla kuin meille tärkeillä markkina-alueilla Kaakkois-Suomessa ja pääkaupunkiseudun kehyskunnissa, toteaa johtaja Jarkko Niittymäki Rambollista.

─ Kauppa varmistaa toiminnan jatkumisen TL-Suunnittelun työntekijöille ja antaa paremmat valmiudet vastata tulevaisuuden haasteisiin. Työntekijöidemme osaaminen ja kokemus täydentävät hyvin Rambollin osaamista. Samalla kauppa antaa heille mahdollisuuden oppia uutta ja kehittyä urallaan, sanoo TL-Suunnittelu Oy:n perustaja ja pääomistaja Risto Pitkänen .

Kaupan myötä Rambollin palveluksessa Lahdessa on noin 250 henkilöä.

Uusia Lumo-koteja Järvenpään keskustaan

a100d04a-3cb7-4655-96cf-f392e396bc34-main_image

Metallimiehenkuja 2:n Pajalaan valmistui 38 Lumo-vuokrakotia elokuun lopussa. Keskustan monipuoliset palvelut ja hyvät liikenneyhteydet mahdollistavat asukkaille sujuvan arjen.

Metallimiehenkujan viihtyisät Lumo-kodit ovat toimivia yksiöitä, kaksioita, kolmioita ja neliöitä. Isojen ikkunoiden ja lasitettujen parvekkeiden ansiosta kodit ovat valoisia ja avaria.Osassa asunnoista on myös sauna ja käytännöllinen vaatehuone.

– Hyvälle paikalle valmistuneita laadukkaita asuntoja oli ilo markkinoida. Isommille asunnoille olisi ollut enemmänkin kysyntää, sanoo aluepäällikkö Jukka Tervo Järvenpään VVO-kotikeskuksesta.

Asuntojen varustetaso on hyvä. Lattiat ja keittiön työtasot ovat tammilaminaattia ja seinäpinnat raikkaan valkoiset. Keittiössä on keraaminen liesi ja astianpesukone. Laatoitetussa kylpyhuoneessa on lattialämmitys ja värityksenä valkoista ja harmaata. Pyykinpesukoneelle ja kuivausrummulle on tilavaraus.

Lumo-kotien asukkaille tarjotaan muuttopäivänä muutto- ja asennusapua sekä asumisaikana kaikki Lumon monipuoliset palvelut, esimerkiksi vesimaksu ja laajakaista sisältyvät vuokraan. Lemmikitkin ovat tervetulleita asuntoihin.

Rakennuskartio peruskorjaa asuntoja Oulun Intiön puukasarmialueella

2015-08-31 15_56_17-kasarmi2015.pdf - Nitro Pro 9 (Expired Trial)

Hengitysliitto ja Rakennuskartio ovat 31.8. tehneet esisopimuksen Intiön puukasarmialueella sijaitsevasta neljästä rakennuksesta. Rakennuskartio ostaa sopimuksen mukaan radanvarressa sijaitsevat talot A8, A9, A10 ja A11 ja peruskorjaa ne vanhaa kunnioittaen erikokoisiksi asunnoiksi. Rakennustyöt on tavoitteena aloittaa vielä tämän vuoden puolella.

– Rakennukset ovat aikoinaan toimineet upseerien asuinrakennuksina, joten kaupan myötä niiden alkuperäinen käyttötarkoitus palautetaan. Sijainti lähellä keskustaa puistomaisen rauhallisella alueella on todella hieno, toteaa Rakennuskartion toimitusjohtaja Pasi Kokko.

Myytävät rakennukset ovat tällä hetkellä Hengitysliittoon kuuluvan Ammattiopisto Luovin hallinnassa.

– Rakennukset eivät tällä hetkellä ole koulutuskäytössä eikä niille ole tarvetta. Sen vuoksi niistä nyt luovutaan, toteaa Hengitysliiton toimitusjohtaja Veikko Korpela.

Kaupan toteutuessa sen osapuolet aloittavat myös yhteisen projektin, jonka tarkoituksena on miettiä Ravintola Upseerikerholle julkista, sen perinteitä jatkavaa toimintaa.

Ontelolaattatuotanto loppuu Parman Joutsenon tehtaalla

Parma Oy lopettaa ontelolaattatuotannon Joutsenon tehtaalla. Päätös on osa Parman tuotannon uudelleenjärjestelyjä, jossa ontelolaattatuotantoa keskitetään suurempiin yksiköihin.

Tehtaan tuotanto jatkuu vuoden 2015 loppuun saakka, jonka jälkeen se siirtyy Parman muihin yksiköihin. Tehtaan tuotannosta on vastannut alihankintana Kivike Oy. Yhtiön palveluksessa on Joutsenossa ollut 11 työntekijää ja yksi toimihenkilö.

”Markkinatilanne on edelleen haasteellinen ja ontelolaattatuotannon uudelleenjärjestely välttämätöntä. Joutsenon yksikkö on pieni ja rakentamisen aktiviteetti sen toimialueella on alhainen. Tuotantoa keskittämällä voimme investoida tehokkuuteen suuremmissa yksiköissä”, Parman toimitusjohtaja Hannu Tuukkala perustelee.

BoKlok-koteja valmistuu Vantaan Ilolaan kesällä 2016

boklok_vantaan_satupiha

Skanskan ja IKEA:n yhteiskonsepti BoKlok rantautuu myös Vantaan Ilolaan, kun sinne valmistuu 32 konseptin mukaista kotia kesällä 2016 osoitteeseen Laulukuja 4-6. As. Oy Vantaan Satupihan rakentaminen käynnistyy lokakuussa 2015.

”Satupihassa on koteja sinkuille ja perheille. Jokaiseen kotiin kuuluu joko parveke tai pieni piha. Neljän kaksikerroksisen pienkerrostalon muodostama viihtyisä pihapiiri tarjoaa tilaa leikkiin, rentoutumiseen ja viljelyyn”, Skanska Kotien yksikönjohtaja Susanna Sucksdorff kertoo.

”BoKlok-kodit ovat osuneet hyvin tyydyttämään kohtuuhintaisen omistusasumisen tarvetta, joka on kova erityisesti pääkaupunkiseudulla. Ideana on luoda asumista, jossa yhdistyvät hyvä laatu, design ja kohtuulliset asumiskustannukset”, Sucksdorff sanoo.

Satupihan BoKlok-kodit ovat esittelyssä Vantaan IKEA-tavaratalossa torstaina 3.9. klo 17.30–19.00. Tilaisuudessa järjestetään varaajanumeroiden arvonta, joka alkaa klo 19.00. Arvonnassa voi voittaa mahdollisuuden varata kodin Satupihasta.

Satupihan kodit ovat 44,5 neliön kaksioita, 58,5 neliön kolmioita sekä 72 neliön perheasuntoja. Ilolasta on juuri avatulle Kehäradalle Leinelän asemalle noin kahden kilometrin matka. Asemalla on parkkitilaa sekä autoille että pyörille.

BoKlok-koteja on rakennettu vuodesta 2013 lähtien Vantaalle Kivistöön ja Nikinmäkeen sekä Keravalle. Vantaalla seuraava BoKlok-kohde tulee Satupihan kanssa samaan kortteliin. Skanskan ja IKEA:n BoKlok-konsepti valittiin voittajaksi Vantaan kaupungin kohtuuhintaisen asumisen tonttikilpailussa, jossa tuli suunnitella Vantaan Ilolaan kohtuuhintainen ja laadukas asuntokohde.

BoKlok-konseptin ovat kehittäneet yhteistyössä Skanska ja IKEA 1990-luvun puolivälissä. Konsepti yhdistää hyvät lähipalvelut, kohtuulliset asumiskustannukset ja hyvin mietityt tilaratkaisut. BoKlok-konseptiin kuuluu Suomessa se, että taloyhtiön pihapiirissä on yhteinen sauna sekä mahdollisuus viljelyyn.

Ensimmäiset BoKlok-kodit rakennettiin Etelä-Ruotsiin vuonna 1997, ja tähän mennessä Ruotsissa on myyty yli 5 500 BoKlok-kotia.

Seinäjoen stadion nousee ensi kevääksi – Uusi havainnekuva

SEINÄJOKI-STADION_ilmakuva_28-08-2015

 

Arkkitehti Jyrki Jääskeläisen uusi havainnekuva stadionista

Seinäjoen stadion nousee ensi kevääksi

Arkkitehti Jyrki Jääskeläinen on suunnitellut Seinäjoelle nousevan, noin 6000 katsojan jalkapallostadionin. Stadion on suunniteltu jalkapallon ja katsojien ehdoilla, noudattaen tarkasti UEFA:n määrityksiä.

Ensi kaudella SJK:n peleistä pääsee nauttimaan eurooppalaisella huippustadionilla, jossa peli on katsojaa lähellä ja tunnelma nousee entistä kovemmaksi oman kannattajapäädyn laulaessa.

Myös sijainti on hyvällä paikalla, aivan SJK:n omistaman Wallsport Areenan vieressä. Seinäjoen keskustasta on stadionille linnuntietä alle kilometri.

Stadionin kaksi isoa ravintolamaailmaa palvelee asiakkaita kahdessa kerroksessa ja lisäksi myyntipisteitä tulee olemaan katsomoiden takana ympäri stadionin. Stadionin takaseinät sekä katteet pitävät tuulen ja sateen poissa, yleisön pauhun noustessa entistä kovemmaksi.

Stadionin suunnittelussa on otettu huomioon myös muut tapahtumat, kuten isot konsertit. Kentän pinnoitteena toimiva, viimeisimpien kehittelyiden mukainen lämmitetty tekonurmi, mahdollistaa stadionin suuren käyttöasteen ja takaa aina ensiluokkaiset olosuhteet laadukkaalle jalkapallolle.

Stadionin pohjakerroksissa on joukkueille omat tilat kaikkine palveluineen. Median ammattailaisille tulee viimeisimpien vaatimusten mukaiset kunnolliset työskentelytilat ja stadionin kolmannessa kerroksessa pidetään huolta VIP-katsojista sekä kutsuvieraista. Pääkatsomon ylimmästä kerroksesta on taatusti loistavat näkymät kentälle.

Tavoitteena on että SJK pelaa ensi kaudella Euro-otteluita omalla stadionilla ja taistelee siellä Suomen mestaruudesta.

:KUOPIO: Maljalahden rantakerrostalotonttien tarjoukset hyväksytty

image001

Maljalahden myynnissä olleista kahdesta rantakerrostalotontista tuli tarjouksia määräaikaan mennessä kolmelta rakennusliikkeeltä. Kaupunki hyväksyi parhaimpina tarjouksina Lujatalo Oy:n ja Rakennusliike Lapti Oy:n tekemät tarjoukset.

Lujatalo Oy:n ja Rakennusliike Lapti Oy:n kanssa edetään esisopimusvaiheeseen. Esisopimusvaiheen aikana tonteista laaditaan toteutussuunnitelmat ja lopulliset tonttikaupat tehdään vuoden loppuun mennessä.

Tonttikauppojen toteuduttua ensimmäisen rantakerrostalokorttelin kaikki tontit on myyty. Tulevina vuosina Maljalahdesta tulee rantakerrostalotontteja myyntiin viereisestä korttelista.

– Maljalahteen saadaan lisää uusia koteja. Rakentajille tällä on työllistävä vaikutus ja kaupungille ovat tärkeitä myös tonteista saatavat myyntitulot, sanoo kiinteistöjohtaja Jari Kyllönen.

– Maljalahden rantakerrostalotonttien ensimmäinen Lujatalo Oy:n rakentama Asunto Oy Kuopion Majakka on jo valmistunut ja toinen Asunto Oy Kuopion Reimari on rakenteilla. Kolmannen kohteen suunnittelu käynnistyy pian ja tuo jatkoa laadukkaiden ja korkeatasoisten Luja-kotien sarjaan alueella, kertoo Lujatalo Oy:n aluejohtaja Heikki Jalkanen.

– Haluamme olla rakentamassa Kuopioon monipuolisesti koteja ja urakkakohteita. Olemmekin saaneet vankan jalansijan täällä Kuopiossa ja jatkamme suunnitelman mukaisesti kasvu-uralla. Tämä tontinhankinta vahvistaa osaltaan valoisia tulevaisuuden näkymiämme. Jatkosuunnittelu Maljalahden osalta käynnistetään heti. Tähän tulee tasokkaita koteja todella hyvälle paikalle, kertoo Rakennusliike Lapti Oy:n aluejohtaja Risto Pekkarinen.

Tulevissakin kohteissa toteutetaan korkealaatuista arkkitehtuuria ja rakentamista. Suunnittelua tehdään tiiviissä yhteystyössä kaupungin suunnitteluohjaustyöryhmän ja rakennuttajien kesken.

Destia pääurakoitsijana Iitin moottoriurheilukeskuksen rakennushankkeessa

Destia on valittu Iittiin toteutettavan moottoriurheilukeskuksen, KymiRingin, ensimmäisen kehitysvaiheen pääurakoitsijaksi. Kehitysvaiheen sopimus allekirjoitettiin 28.8.2015. KymiRingistä on suunniteltu Pohjois-Euroopan johtava ajokoulutus- ja liikenneturvallisuus- sekä moottoriurheilukeskus.

Ajokoulutuskeskus käsittää ajoharjoitteluradan, jossa voidaan tote uttaa raskaan liikenteen ja pelastus- ja puolustusvoimien ajoneuvojen ajokoulutusta sekä siviililiikenneajoneuvojen ajoharjoittelua. Moottoriurheilutoiminnalle suunniteltava kokonaisuus koostuu 4,7 kilometriä pitkästä asfaltoidusta kansainvälisesti luokitellusta moottoriradasta, jonka yhteyteen rakennetaan rallicrossrata. Lisäksi alueelle toteutetaan kartingrata sekä motocross-, speedway- ja endurorata. Alueelle on tarkoitus rakentaa myös hotelli, yrityspuisto, varikkoalue ja palvelukeskus.

– On hienoa olla mukana toteuttamassa Pohjois-Euroopan suurinta moottoriurheilukeskusta. Hankkeen monipuolisuuden ansiosta pystymme hyödyntämään koko talon osaamistamme sekä vahvaa Kymenlaakson alueen paikallistuntemustamme ja paikallista kumppaniverkostoamme. Urakka on merkittävä voitto aluerakentamisen saralla, kertoo Destian työpäällikkö Marko Haapanen.

Allianssikilpailutuksessa oli mukana viisi tarjoajaa, joista Destian esittämä tarjous valittiin WSP Finland Oy:n järjestämässä kilpailutuksessa parhaaksi.

– Haimme avoimen kilpailun kautta kumppaniksemme toteuttajaa, joka täytti parhaiten meidän ja KymiRingin kanssa yhdessä määrittelemämme arviointikriteerit. Hakijat pisteytettiin avoimessa kilpailutuksessa ja painotimme erityisesti laaja-alaista osaamista ja kunnossa olevaa taloutta, kertoo WSP:n johtaja Jari Kaukonen .

KymiRing-allianssiurakka toteutetaan vaiheittain, ja ensimmäisenä käynnistyy noin puolen vuoden kestävä kehitysvaihe, joka sisältää hankkeen suunnittelun, teknisten ratkaisujen, kustannusten, tavoitemittareiden, toteutumisaikataulun sekä riskien analysoimisen. Tavoitteena on aloittaa toiminta mahdollisesti jo vuonna 2016. Allianssimallissa tilaaja ja urakoitsijat muodostavat yhteistyöryhmän, allianssin, joka yhdessä vastaa hankkeen suunnittelusta ja toteuttamisesta.

Infrarakentamisessa kasvuodotuksia loppuvuodeksi

Infrarakentamisen tuore suhdannebarometri ennakoi infrarakentaminen lisääntyvän seuraavan puolen vuoden aikana. Näkymät ovat kasvusuuntaiset etenkin lähikuukausina, ja alan yrityksissä arvioidaan markkinoiden kehittyvän myönteisesti myös alkutalvesta. Ensi vuoden osalta epävarmuus on kuitenkin vielä suurta.

Rakennusteollisuus RT:n pääekonomistin Sami Pakarisen mukaan isot projektit ovat pitäneet työkantaa yllä, mutta niiden päättyminen jättää kapasiteettia vapaaksi. Uusia suuria liikenneinvestointeja ei ole näköpiirissä. Sen sijaan hallitusohjelman kärkihankkeissa on kohdistettu teiden ja ratojen korjausvelan vähentämiseen kaikkiaan 600 miljoonan euron lisäpaketti tulevalle kolmelle vuodelle.

”Odotukset perusväylänpidon osalta ovat nyt korkealla, mutta konkretiaa on vielä vähän. Lisäpanostuksen rahoitus on yhä ratkaisematta eikä siitä sisältynyt valtiovarainministeriön talousarvioesitykseen kuin pieni siivu. Katseet on nyt suunnattu syyskuun alun hallituksen budjettiriiheen, jossa kärkihankkeita on tarkoitus käsitellä”, sanoo INFRA ry:n hallituksenpuheenjohtaja Harri Kailasalo Lemminkäiseltä. Lisäksi Kailasalo muistuttaa, että infrarakentamisen kustannustaso on nyt edullisimmillaan ja tilaaja saa euroilleen eniten vastinetta.

Rakentamisen aktiviteetti painottuu vahvasti Uudellemaalle. Infrarakentamisen suhdannebarometriin osallistuneiden yritysten kuluvan vuoden liikevaihdosta 40 prosenttia arvioidaan koostuvan Uudeltamaalta. Toiseksi suurin alue on läntinen Suomi, joka barometrissa sisältää myös Tampereen talousalueen.

Kyselyyn vastanneiden yritysten kapasiteetin käyttöaste oli 85 prosenttia. Yrityksistä kommentoidaan kilpailun olevan kireää ja urakoiden hintataso on painunut alas.

Rakennusteollisuus RT julkaisi elokuussa ensimmäistä kertaa uuden infrarakentamisen suhdannebarometrin. Barometri on tarkoitus toteuttaa jatkossa vähintään kahdesti vuodessa. Infrabarometri täydentää Rakennusteollisuuden suhdannekatsauksia ja pyrkii antamaan ajantasaisen kuvan inframarkkinoiden tulevasta kehityksestä.

Barometrin vastaajina ovat Rakennusteollisuuteen kuuluvan INFRA ry:n jäsenyritykset. Barometriin vastanneiden yritysten yhteenlaskettu liikevaihto oli vuonna 2014 yli 2 miljardia euroa.

Peab-konsernin puolivuosikatsaus tammi-kesäkuu 2015

a8908fc609c1393d_800x800ar

 

Peabin konsernijohtaja Jesper Göransson

Peabin markkinatilanne on edelleen hyvä, jota osoittaa saatujen tilausten kasvu ensimmäisen puolivuotiskauden aikana. Näemme tulostilanteessamme vakautta, mikä on seurausta toimintamme suotuisasta kehityksestä. Sen lisäksi sitoutuneen pääoman pienentymisen vaikutus näkyy rahoituserien suotuisana kehityksenä.

  • Operatiivinen liikevaihto 20 452 MSEK (20 885)
  • Operatiivinen liiketulos 678 MSEK (657)
  • Operatiivinen liikevoitto 3,3 prosenttia (3,1)
  • Tulos ennen veroja 586 MSEK (493)
  • Tulos per osake 1,64 SEK (1,32)
  • Saadut uudet tilaukset 18 973 MSEK (16 668)
  • Tilauskanta 27 162 MSEK (27 499)
  • Kassavirta ennen rahoituseriä 237 MSEK (802)
  • Nettovelka 4 315 MSEK (5 736)
  • Omavaraisuusaste 27,5 prosenttia (23,8)

Ruotsin vahva taloustilanne, väestön kasvu ja alhaiset korot ovat ympäristötekijöitä, jotka luovat hyvät edellytykset Peabille lähivuosina. Samanaikaisesti suhdannetilanne tuo useita haasteita. Resurssien puute erityisesti suurkaupunkien alueilla, aliurakoiden kustannusten nousu sekä tonttihintojen kallistuminen vaikuttavat kannattavuuteemme, sanoo Peabin konsernijohtaja Jesper Göransson.