Uusia koteja Lauttasaareen Kiviaidankadulle

© Tietoa Finland Oy
© Tietoa Finland Oy

Skanska on käynnistänyt Delta-korttelin viimeisen asuintalon asuntojen myynnin Helsingin Lauttasaaressa. As. Oy Helsingin Antonio rakennetaan osoitteeseen Kiviaidankatu 9, ja se täydentää neljän talon kokonaisuuden.

Kiviaidankadun neljä uudisrakennusta eli Claudio, Cordelia, Ariel ja Antonio muodostavat kadun toisella puolella sijaitsevalle vanhalle Villakehräämölle eräänlaisen vastaparin, jolloin katukuvasta syntyy kiinnostava.

”Alueen vanhempaa rakennuskantaa edustava Villakehräämö piippuineen on ympäristössään erottuva maamerkki. Rakennuksessa vuorottelevat katutilaa lähempänä ja kauempana olevat osat, ikään kuin E-kirjaimen sakarat. Sama muotokieli toistuu Delta-korttelin kaikissa uusissa asuintaloissa”, kertoo hankekehityspäällikkö Satu Ryynänen Skanska Kodeista.

”Delta-korttelin asukkailla on palvelut todella lähellä, sillä kävelymatkan päässä Antoniosta löytyvät ruokakaupat, kampaamot, pikkuliikkeet, ravintolat, koulut, päiväkodit ja terveyspalvelut sekä useat kuntosalit ja urheilukentät. Esimerkiksi lähin liikuntakeskus sijaitsee vain parin minuutin kävelymatkan päässä Antoniosta. Villakehräämössä on lisäksi K-Supermarket”, jatkaa Ryynänen.

Tulevaisuudessa vaihtoehtojen kirjo vain paranee, kun Lauttasaaren vanhan ostoskeskuksen tilalle valmistuu uusi kauppakeskus, jossa on myös suuri päivittäistavarakauppa.

5–7-kerroksiseen, yksiportaiseen Antonioon tulee yhteensä 49 uutta kotia, joiden koot vaihtelevat 25,5 neliön ja 115,5 neliön välillä. Osa asunnoista on saunattomia, mutta asuntoyhtiössä on saunaosasto. Antonion autohalliin pääsee suoraan hissillä. Antoniossa on myös useita myytäviä liiketiloja, joiden pinta-ala on yhteensä noin 320 neliötä. Antonion arvioitu valmistuminen on joulukuu 2017.

Antonio muodostaa yhdessä muiden Delta-korttelin asuinrakennusten kanssa suojaisan korttelipihan, jossa kaikenikäiset viihtyvät.

Delta-korttelin rakentamista voi seurata korttelin omassa blogissa osoitteessa http://deltakorttelinblogi.skanska.fi/.

SKAALA PANOSTAA UUTEEN LASITEKNOLOGIAAN

skaala_yliharma_tehdas

Ylihärmän tehdas Kuva: Skaala Oy

Tuotannon ja tuotteiden energiatehokkuus aivan uudelle tasolle

Ikkuna-, ovi- ja lasituotteisiin erikoistunut Skaala Group Oy on käynnistänyt historiansa laajimman investointiohjelman Ylihärmän tehtaillaan Kauhavalla. Lasinjalostuksen teknologiainvestoinnin myötä se uudistaa koko tuotantoprosessinsa. Tuloksena syntyy yhä energiatehokkaampia ja monipuolisempia tuotteita ja ratkaisuja erilaisiin asiakastarpeisiin.

– Noin 14 miljoonan euron investointiohjelman rinnalla etenee vuoteen 2017 kestävä Cleantech-tuotteiden ja –ratkaisujen tuotekehitysohjelma, jonka budjetti on noin 8 miljoonaa euroa. Vaikka tuotantoprosessimme tulee yhä automaattisemmaksi, henkilöstömäärämme arvioidaan nousevan lähivuosina nykyisestä 550:sta 700:aan, Skaala-konsernin toimitusjohtaja Markku Hautanen toteaa.

Ikkunoiden energiatehokkuus kaksinkertaistuu

Skaala on jo pitkään ollut edelläkävijä energiatehokkaiden tuotteiden kehittäjänä ja valmistajana. Yli puolet yhtiön toimittamista tuotteista on energiatehokkaampia kuin kansalliset normit edellyttävät. Skaalan uusin Cleantech-innovaatio, Skaala Alfa cLean, on kokonaisuus, jossa yhdistyvät energiatehokas ikkuna, älykäs ilmanvaihto ja tehokas lämmön talteenotto. Tuotteella pystytään ratkaisemaan puutteellisesta ilmanvaihdosta johtuvat sisäilmaongelmat huonekohtaisesti. Ratkaisu on aivan ainutlaatuinen, eikä vastaavaa tuotetta ole markkinoilla.

Suomessa määräysten mukainen ikkunan U-arvon minimitaso on 1.0 (W/m²K). Skaalan energiatehokkaimmissa tuotteissa U-arvo on nyt tasolla 0.50—0.60. Uuden teknologian avulla sen arvioidaan puolittuvan.

– Uuden sukupolven ikkuna- ja ovituotteiden ansiosta suomalaisen asumisen taso nousee. Tasainen lämpö, vedottomuus, hallittu ilmanvaihto, ääneneristys ja asumisturvallisuus taataan aiempaa kattavammin. Asukas arvostaa myös innovatiivisten ikkuna- ja oviratkaisujen suomia säästöjä energialaskussa, Hautanen korostaa.

Tuotevalikoima laajenee, tuotanto tehostuu

Nyt tehtävä investointi mahdollistaa erilaisten lasikomponenttien ja –tuotteiden tuotannon keskitetysti. Järjestelmässä voidaan käsitellä eri lasivahvuudet ohutlaseista julkisivuissa käytettäviin paksuihin laseihin. Turvaominaisuudet voidaan sijoittaa tuotteisiin yksilöllisesti, asiakkaan tarpeen mukaan. Samalla kyetään merkittävästi keventämään ikkunatuotteiden rakenteita.

– Uusi karkaisuteknologia mahdollistaa muun muassa ohutlasien karkaisun ja tuottaa perinteiseen karkaisuteknologiaan verrattuna optisesti parempaa lasia. Lisäksi se kuluttaa noin 40 prosenttia vähemmän energiaa perinteisiin ratkaisuihin verrattuna, Hautanen sanoo.

Lasin jalostaminen uudella tavalla vähentää merkittävästi tuotanto- ja materiaaliprosessien CO2-päästöjä. Samalla myös kuljetusten määrä vähenee.

Noin 9 000 neliön tehdaslaajennusten myötä Ylihärmän tehtaiden kokonaispinta-ala nousee 33 000 neliöön. Investoinnin teknologiaosuuden toimittaa itävaltalainen Lisec GmbH. Rakennukset urakoi Rakennuspalvelu Jaskari Oy Seinäjoelta. Investoinnin on suunniteltu valmistuvan elokuussa 2016.

 

Skaala avaa ikkunatehtaan Pietarissa

8335f66c380403ce_800x800ar

Skaala vahvistaa asemiaan Venäjän ikkunamarkkinoilla avaamalla tehtaan Pietarissa Venäjällä. Investointi on neljä miljoonaa euroa ja se käsittää täysmittaisen ikkunatehtaan. Hankkeen rahoitukseen on osallistunut Finnfund. Avajaisjuhlassa tänään Pietarissa Suomen valtion tervehdyksen tuo puheenvuorollaan kansliapäällikkö Erkki Virtanen ja Venäjän puolelta vastaavasti Pietarin kuvernööri Marat Melsoviсh Oganesyan.

”Tehtaan avaaminen on osa Skaalan pitkän tähtäimen strategiaa.  Venäjän markkinapotentiaalin hyödyntäminen vaatii monestakin eri syystä etabloitumista myös valmistuksen osalta, pelkästään myyntiyhtiön kautta toimiminen ei riitä. Näemme tämänhetkisestä taloudellisen ympäristön epävarmuustekijöistä huolimatta toimintaedellytysten jatkuvan Venäjän markkinassa ja kysynnän kasvavan korkealaatuisissa ja energiatehokkaissa tuotteissa.”, sanoo Skaala-konsernin toimitusjohtaja Markku Hautanen.

Tehdas sijaitsee logistisesti hyvällä paikalla kehätien varressa Zvezdan teollisuuspuistossa. Tuotanto kattaa useita puu-alumiini-ikkunan rakennevaihtoehtoja erilaisiin käyttötarpeisiin. Valmistuvat tuotteet toimitetaan Venäjän markkinoille, missä Skaalalla on jo kattava myyntiverkosto. Tehtaan volyymi on 50 000 ikkunayksikköä vuodessa ja ensimmäisessä vaiheessa se työllistää n. 30 henkilöä.  Skaalan Venäjän liiketoimintoja johtaa Jouni Niinikoski.