Ison Omenan laajennushankkeelle LEED® Platina -sertifikaatti

85f861b01067e157_800x800ar

Elokuussa avautuvan kauppakeskus Ison Omenan laajennushankkeelle on myönnetty LEED® Platina -tason ympäristösertifikaatti. Platinataso on korkein mahdollinen ympäristöluokitus, ja se kertoo kiinteistön erinomaisesta energia-, materiaali- ja vesitehokkuudesta sekä korkeatasoisesta sisäympäristöstä.

Ison Omenan sijainti keskellä tiivistä kaupunkirakennetta Espoon Matinkylässä on erinomainen. Julkisen liikenteen yhteydet ovat monipuoliset; kauppakeskuksen alle sijoittuvat metroasema ja liityntäliikenteen bussiterminaali. Näin ollen Ison Omenan saavutettavuus on huipputasolla.

Erinomaiseen energiatehokkuuteen vaikuttavat esimerkiksi Led-valaistus ja kiinteistötekniikan tarpeenmukaiset ohjaukset. Tämän lisäksi Isoon Omenaan on valittu tehokkaat vesikalusteet ja vähäpäästöisiä pintamateriaaleja. Rakennusmateriaalien valinnassa suosittiin lähellä valmistettuja tuotteita ja rakennusjätteiden kierrätysaste oli noin 90 prosenttia. Kauppakeskus Iso Omena tarjoaa myös asiakkailleen kattavat mahdollisuudet kierrättää kotitalousjätteitä ja se ottaa vastaan laajasti erilaisia jätejakeita. Isoon Omenaan tulee myös yksi Suomen suurimmista viherkatoista, joka on laajuudeltaan noin 700 m2.

”Otimme huomioon LEED® platinatason vaatimukset jo hankkeen suunnittelun varhaisessa vaiheessa. Ympäristötehokkuus on tärkeä lähtökohta kaikissa Cityconin kiinteistökehityshankkeissa”, Cityconin kiinteistökehitysjohtaja Risto Seppo sanoo.

Iso Omena on yksi ensimmäisistä LEED® platinatason sertifikaatin saaneista kauppakeskuksista Euroopassa. Suomessa rakentamisaikaisen platinatason sertifikaatin on saavuttanut aiemmin kaksi muuta kauppakeskusta, muista Pohjoismaissa niitä löytyy kaksi, joista toinen on Cityconin omistama Liljeholmstorget Galleria Tukholmassa. Muualla Euroopassa ei LEED® platinatasolle sertifioituja kauppakeskuksia vielä ole.

Kansainvälisessä LEED-ympäristöluokituksessa (Leadership in Energy and Environmental Design) arvioidaan tilojen, rakennuksen ja rakennushankkeen ympäristöominaisuuksia. LEED-sertifiointeja myöntää ja niiden käyttöä valvoo riippumaton Green Building Business Certification Institute.

Citycon kehittää Lippulaivasta täysin uuden modernin kauppakeskuksen

83b3094427a0aa3d_800x800ar

Citycon on tehnyt päätöksen investoida Espoonlahdessa sijaitsevan kauppakeskus Lippulaivan kehityshankkeeseen. Suunnitelmana on purkaa nykyinen kauppakeskus ja rakentaa sen tilalle uusi, noin kaksi kertaa tämänhetkistä suurempi Lippulaiva, jonka vuokrattava pinta-ala on noin 42 000 neliömetriä. Cityconin kokonaisinvestointi hankkeeseen on noin 160-180 miljoonaa euroa.

”Arvioimme, että hanke käynnistyy tämän vuoden syksyllä, kun rakennustöiden aloittamisen vaativat sopimukset kaupungin, Länsimetron ja urakoitsijan kanssa on saatu tehtyä. Hankkeen aloittaminen edellyttää myös asemakaavan vahvistumista. Vaikka kauppakeskuksen avaukseen on vielä neljä vuotta, olemme jo lähellä esivuokraustavoitettamme”, Cityconin sijoitusjohtaja Nils Styf toteaa.

8b22b2adddb779be_800x800ar (1)

a6509744b1bb2502_800x800ar

Uudistetusta Lippulaivasta löytyy noin 80 erilaista liikettä, kahvilaa, ravintolaa ja palvelua. Näiden lisäksi sinne tulee kunnallisia ja terveydenhoidon palveluita. Painopiste on vahvassa ruokakaupan ja arjen asioinnin tarjonnassa, joka palvelee kauppakeskuksen kasvavan vaikutusalueen asukkaita heidän päivittäisen asioinnin tarpeissaan. Lippulaivaan suunnitellaan sijoitettavan myös Espoonlahden uusi aluekirjasto ja kulttuuriareena. Ankkurivuokralaisia ovat muun muassa vahvat päivittäisen asioinnin myymälät K-Supermarket, Prisma, Lidl ja Tokmanni.

Citycon näkee hankkeessa erityistä potentiaalia, koska uuden kauppakeskuksen yhteyteen sijoittuvat Länsimetron Espoonlahden uusi metroasema ja liityntäliikenteen bussiterminaali. Lippulaivan vaikutusalueella on vahva ostovoima ja se on pääkaupunkiseudun nopeimmin kasvava alue. Tavoitteena on, että uusi Lippulaiva avataan keväällä 2020 jo muutamaa kuukautta ennen Länsimetron toisen vaiheen liikennöinnin aloittamista.

Lippulaivan yhteyteen rakennetaan noin 550 uutta asuntoa. Ne rakentaa rakennusyhtiö Lehto Group Oyj, jonka kanssa Citycon on tehnyt esisopimuksen Lippulaivan kauppakeskushankkeesta.

Kauppakeskus Lippulaiva suljetaan rakentamisen ajaksi, mutta Citycon haluaa turvata lähialueen asukkaiden päivittäisasioinnin palvelut ja vuokralaistensa liiketoiminnan toimintaedellytykset myös tänä aikana. Tätä varten nykyisen Lippulaivan lähistölle rakennetaan noin 8 000 neliömetrin laajuinen tilapäinen kauppakeskus Pikkulaiva. Sinne sijoittuvat tilapäisesti Lippulaivan nykyisistä vuokralaisista esimerkiksi K-Supermarket Seilori, Lidl, apteekki ja Alko. Osalle Lippulaivan vuokralaisista on voitu tarjota mahdollisuus siirtyä väistötiloihin Cityconin muihin kauppakeskuksiin.

”Lähtökohtamme on, että siirrämme espoonlahtelaisten päivittäisen arjen palvelut pois rakennustyömaan keskeltä tilapäiseen rakennukseen, joka tarjoaa asiakkaille kätevän ja miellyttävän asiointiympäristön. Haluamme pitää kiinni hyvistä vuokralaisistamme ja varmistaa heille toimivan kauppapaikan myös rakentamisen aikana. Uusi Lippulaiva monipuolistaa merkittävästi Espoonlahden alueen palvelutarjontaa ja vahvistaa kaupunginosan vetovoimaa”, Cityconin hankekehityspäällikkö Heikki Alén kertoo.

CITYCON JA LEHTO TEKIVÄT ESISOPIMUKSEN KAUPPAKESKUS LIPPULAIVAN RAKENTAMISESTA

lehto_lippulaiva

Kuva: JKMM Arkkitehdit Oy

Citycon Finland Oy ja Lehto Group Oyj ovat allekirjoittaneet esisopimuksen Espoonlahdessa sijaitsevan kauppakeskus Lippulaivan kehityshankkeesta. Esisopimuksen mukaisesti kehityshanketta valmistellaan Cityconin ja Lehdon sekä hankkeen suunnittelijoiden tiiviissä yhteistyössä. Tavoitteena on, että lopullinen urakkasopimus voitaisiin tehdä alkusyksyllä 2016. Lippulaivan hankkeella on korkeat tavoitteet: rakennettuun ympäristöön sijoittuva kauppakeskus sisältää metroaseman, linja-autoaseman, maanalaisen pysäköintihallin ja asuntoja. Kokonaisuuden täytyy olla toimiva käyttäjille, sen ulko- ja sisäilmeen pitää olla laadukas sekä viihtyisä, jolloin se kestää aikaa ja täyttää korkeat kaupunkikuvalliset vaatimukset.

Kauppakeskuksen tarjonnassa painottuvat laaja päivittäistavarakaupan tarjonta, monipuoliset julkiset sekä yksityiset palvelut sekä monipuolinen ravintola- ja kahvilamaailma. Lippulaivan yhteyteen rakennetaan myös noin 550 asuntoa, yhteys metroon, bussiterminaali ja 1 400 autopaikkaa.

”Tavoitteenamme on rakentaa espoonlahtelaisia palveleva kokonaisuus, joka painottuu erinomaisiin päivittäistavarakauppoihin, monipuolisiin julkisiin ja yksityisiin palveluihin sekä monipuoliseen ravintolatarjontaan. Julkinen liikenne integroidaan osaksi kokonaisuutta”, Cityconin hankekehityspäällikkö Heikki Alén kertoo.

Lehto Group -konserniin kuuluva Rakennusliike Lehto Oy toimii hankkeen toteuttajana kvr-urakkana, kertoo sopimusneuvotteluista vastannut liiketoimintajohtaja Jaakko Heikkilä. ”Yhtiö on aiemmin toteuttanut useita kauppakeskuksia, mutta Lippulaiva on yhtiömme suurin urakka”, sanoo Jaakko Heikkilä. Lehdon tehtävänä on visuaalisten ja toiminnallisten tavoitteiden lisäksi auttaa Cityconia löytämään hyvät taloudelliset edellytykset hankkeen toteutukselle.

Hankkeen toteutuminen vaatii, että rakentamisen ajaksi tehdään väistötila, johon sijoittuu osa kauppakeskuksen liikkeistä.

”Tämän tarkoituksena on turvata lähialueen asukkaille arjen asioinnin palvelut ja vuokralaisille liiketoiminnan jatkuvuus myös Lippulaivan hankkeen aikana”, Heikki Alén sanoo. Pikkulaivaksi nimetyn tilapäisen liiketilan koko on noin 10 000 m2.

Lehto Group -konserniin kuuluva Rakennuskartio Oy ostaa erottamattona osana hankekokonaisuuteen kuuluvat seitsemän erillisen kerrostalon rakennusoikeuden samassa yhteydessä. ”Asuntojen tulee olla tyylikkäitä, toimivia ja sijaintiinsa nähden edullisia”, kertoo Lippulaivan asuntojen hankekehityksestä vastaava johtaja Markus Myllymäki.

Yhtäaikainen asuntojen rakentaminen kauppakeskuksen kanssa tuo omat haasteensa. Länsimetron toinen vaihe valmistuu vuonna 2020 ja tavoitteena on, että uudistettu kauppakeskus Lippulaiva ja asunnot ovat silloin valmiina.

Lippulaiva

  • Hankkeen bruttoala 170 000 brm2
  • Vuokrattavaa liiketilaa n. 41 000 m2
  • Liiketiloja n. 90 kpl
  • Bussiterminaali n. 4500 brm2
  • Metron tilat n. 5500 brm2
  • Asunnot; 7 kpl lamellitaloja yht. 38 000 brm2
  • Pysäköintipaikkoja n. 1400
  • Sisältää Espoonlahden metroaseman ja linja-autoterminaalin
  • Rakennusaika 2016-2020

Tilaaja Citycon, hankekehityspäällikkö Heikki Alén

Päätoteuttaja: Lehto Group Oyj /Asko Myllymäki liiketoimintajohtaja, Marko Kähkönen projektinjohtaja

Kauppakeskushankkeen kvr-urakoitsija: Rakennusliike Lehto Oy /Jaakko Heikkilä liiketoimintajohtaja

Asuntokokonaisuuden toteuttaja: Rakennuskartio Oy /Markus Myllymäki kaupallinen johtaja

Kauppakeskus Ison Omenan laajennusurakan toinen vaihe käynnistyy

iso-omena-d-lohko-ulkomallinnus

Skanska ja Citycon Oyj ovat allekirjoittaneet sopimuksen Espoon Matinkylässä sijaitsevan kauppakeskus Ison Omenan laajennusurakan D-osan rakentamisesta. Noin 17 000 bruttoneliömetrin kokoinen D-osa valmistuu keväällä 2017 samanaikaisesti Skanskan jo aiemmin aloittamien Ison Omenan urakoiden kanssa.

Ison Omenan laajennusosa avataan kaupallisesti kahdessa vaiheessa, joista ensimmäinen on elokuussa 2016 ja toinen keväällä 2017.

”Laajennuksen myötä Iso Omena kasvaa Suomen suurimpien kauppakeskusten joukkoon. Laajennuksen valmistuttua kauppakeskuksessa on kaikkiaan lähes 100 000 neliömetriä vuokrattavaa pinta-alaa ja yli 200 erilaista liikettä ja palvelua. Kauppakeskuksen alapuolelle sijoittuu Länsimetron ensimmäisen vaiheen pääteasema ja liityntäliikenteen terminaali”, kertoo Cityconin kiinteistökehitysjohtaja Risto Seppo.

Uudistuneessa Isossa Omenassa on runsas tarjonta erikoiskaupan liikkeitä, palveluita sekä ainutlaatuinen ravintolamaailma, jossa on lukuisia erilaisia kahvila- ja ravintolatoimijoita. Lisäksi Isoon Omenaan rakennetaan Espoon suurin, seitsemän salin elokuvateatteri. Kauppakeskukseen tulee myös täysin uudenlainen Espoon kaupungin palvelutori, johon sijoittuu muun muassa kirjasto, sosiaali- ja terveyspalveluita sekä nuorisotila.

”On hienoa jatkaa yhteistyötä Cityconin kanssa Ison Omenan laajennuksen parissa. Hyödynnämme hankkeessa monipuolista kokemustamme sekä tietomalliosaamistamme, joka auttaa muun muassa töiden suunnittelussa ja vaiheistuksessa sekä aikataulujen visualisoinnissa. Tietomallintamalla tuotetut 3D-kuvat mahdollistavat yksityiskohtaisen tiedon saamisen eri rakennusosista, mikä parantaa muun muassa suunnittelun laatua ja vähentää virheiden mahdollisuutta”, kertoo tulosyksikön johtaja Urmas Soots Skanskalta.

Skanska on viime vuosina toteuttanut myös muita merkittäviä kauppakeskushankkeita, kuten Kauppakeskus Puuvillan Porissa, Kauppakeskus Kaaren Helsingin Kannelmäessä sekä Martintorin Vantaan Martinlaaksossa. Lisäksi Skanskalla on parhaillaan rakenteilla muun muassa IsoKristiina Lappeenrannassa ja Kauppakeskus Valkea Oulussa.

Kauppakeskus IsoKristiinan ensimmäinen vaihe avautuu 7.5.

Lappeenrannan ydinkeskustassa sijaitsevan kauppakeskus IsoKristiinan uudistus- ja laajennushankkeen ensimmäinen vaihe valmistuu 7.5 ja osa kauppakeskuksen tiloista avataan.

Muiden tilojen osalta rakentaminen jatkuu vielä ensi syksyyn, ja kokonaisuudessaan uudistetun ja laajennutun IsoKristiinan isot avajaiset ovat lokakuussa 2015. Tuolloin IsoKristiinassa on vuokrattavaa pinta-alaa 34 000 neliömetriä ja siellä toimii noin 80 erilaista liikettä sekä palvelua. Tällä hetkellä IsoKristiinan liiketilojen vuokrattavasta pinta-alasta on vuokrattu lähes 90 prosenttia.

Citycon ja Ilmarinen omistavat kauppakeskus IsoKristiinan sijoittajakumppaneina tasa-osuuksin.

”Cityconin strategiana on keskittyä vahvojen kaupunkien ydinkeskustoihin.  Olemme kyenneet luomaan vetovoimaisen keskustan kauppakeskuksen Lappeenrantaan, joka vahvana yliopistokaupunkina sopii sijoitusstrategiaamme.  Olemme myös iloisia, että olemme voineet toteuttaa tämän hankkeen menestyksellisesti pitkäaikaisen yhteistyökumppanimme ja osakkeenomistajamme Ilmarisen kanssa”, Cityconin sijoitusjohtaja Nils Styf sanoo.

IsoKristiinan erikoisuus on, että kauppakeskuksen sisään sijoittuvat Lappeenrannan kaupunginteatterin uudet tilat. Teatteri aloittaa toimintansa tammikuussa 2016. Ratkaisu on ainutlaatuinen maailmanlaajuisestikin tarkasteltuna. Tämän lisäksi kauppakeskuksen naapurissa sijaitsevan hotelli Lappeen ensimmäisen kerroksen tilat on integroitu osaksi IsoKristiinaa. Kauppakeskus ja sen liikkeet sekä palvelut, kuten lääkärikeskus, hotelli ja uusi teatteri muodostavat vetovoimaisen palvelukokonaisuuden, joka houkuttelee työ- ja vapaa-ajan matkailijoita myös kauempaa.

IsoKristiinassa on vahva kaupunkikeskustaan sopiva palveluiden kokonaisuus. Erinomaiset päivittäistavarakaupat ja monet arjen palvelut tuovat sinne tiheää asiointia. Kauppakeskuksesta löytyy useita vetovoimaisia erikoisliikkeitä ja tavarataloja, muun maussa uusi Marks & Spencer. IsoKristiinassa on myös erittäin monipuolinen ravintola- ja kahvilatarjonta. Syksyllä siellä avataan muun muassa Finnkinon uusi elokuvakeskus ja Fitness 24/7 –kuntosali.

”Tavoitteenamme on ollut tehdä Lappeenrannan ydinkeskustaan ihmisten arkea lähellä oleva kauppakeskus.  Olemme saaneet mukaan hyviä ja vahvoja, kansainvälisiä sekä suomalaisia ankkurivuokralaisia, mutta sieltä löytyy myös erinomaisia paikallisia yrittäjiä”, Cityconin hankekehityspäällikkö Heikki Alén sanoo.

 

Citycon aloittaa SAMKin uuden kampuksen rakentamisen Porissa

Citycon käynnistää Porissa Satakunnan ammattikorkeakoulun SAMKin uuden kampuksen rakentamisen. Uusi ammattikorkeakoulukampus sijoittuu Porin keskustassa, rautatieaseman vieressä sijaitsevalle Asema-aukiolle. Tontilla on tällä hetkellä vanha toimisto- ja liikerakennus, joka puretaan. Toimistorakennuksen paikalle rakennetaan 4- ja 5-kerroksiset toimistorakennukset, joihin sijoittuu SAMKin opetustiloja.

Asema-aukion kiinteistö on yksi Cityconin muista kauppapaikoista ja kattaa tällä hetkellä noin 19 000 neliömetriä vuokrattavaa tilaa. Citycon voitti Porin kaupungin järjestämän kampushankkeen kilpailutuksen tämän vuoden helmikuussa.

Kokonaan uutta vuokrattavaa tilaa rakennetaan hankkeessa yhteensä noin 14 000 neliömetriä. Peruskorjattavan alueen laajuus on noin 9 000 neliömetriä. Uudesta noin 23 000 neliömetriä kattavasta kiinteistöstä, 19 200 neliömetriä tulee 20 vuoden vuokrasopimuksella SAMKin käyttöön. Tilat on täyteen vuokrattu. Hankkeen kokonaisinvestointi on noin 40 miljoonaa euroa.

Rakennustyöt alkavat tontilla jo joulukuun aikana valmistelevilla töillä ja vanhan osan purkamisella. Rakentamistöistä vastaavana projektinjohtourakoitsijana toimii NCC Rakennus. Tilat luovutetaan SAMKille keväällä 2017, opetus uudella kampuksella alkaa syyslukukauden alussa 2017. Kiinteistössä palvelevat normaalisti koko hankkeen ajan nykyinen K-supermarket ja sen yhteydessä toimiva apteekki.

”Porin Asema-aukion toimisto- ja liikekiinteistö on vanhentunut toiminnallisesti ja teknisesti, mutta sijaitsee erinomaisella paikalla kaupungin keskustassa. Tontti soveltuukin oivallisesti ammattikorkeakoulun kampuskäyttöön. Hankkeen myötä Asema-aukion kiinteistö saa vahvan, pitkä-aikaisen vuokralaisen ja pystymme täyttämään kiinteistön viime vuosien huomattavan vajaakäytön”, Cityconin konsernin kaupallinen johtaja Harri Holmström sanoo.

”SAMKille kampus tarjoaa tehokkaat, toiminnalliset ja muuntojoustavat tilat. Uskomme, että keskeinen sijainti, hyvät kulkuyhteydet ja toimiva, moderni opiskeluympäristö lisäävät opiskelijoiden opiskeluintoa sekä SAMKin ja Porin vetovoimaa opiskelupaikkana”, Satakunnan ammattikorkeakoulun rehtori Juha Kämäri sanoo.

”Satakunnan ammattikorkeakoululle luodaan nyt tulevaisuuden oppimisympäristö, joka eittämättä parantaa Porin asemaa houkuttelevana korkeakoulukaupunkina. Uuden kampuksen sijainti tulevan matkakeskuksen välittömässä läheisyydessä ja kuitenkin kävelymatkan päässä lentokentältä on saavutettavuudeltaan maan huippua ja luo mitä parhaat edellytykset myös yritystoiminnan sijoittumiseen alueelle. Kampus ja tuleva matkakeskus lisäävät aidosti Porin kaupunkikeskustan palvelujen kysyntää”, sanoo Porin kaupunginjohtaja Aino-Maija Luukkonen, joka on erittäin iloinen myös kampushankkeen rakennusaikaisista työllisyysvaikutuksista.

Citycon ja NCC perustavat yhteisyrityksen Göteborgin Mölndals Galleria -hankkeeseen

Citycon ja NCC Property Development ovat sopineet yhteisyrityksestä, joka vastaa Mölndals Galleria -hankkeen kehityksestä ja tilojen vuokraamisesta. Hankkeessa puretaan nykyinen vanha liikekiinteistö ja sen paikalle rakennetaan uusi kauppakeskus, jonne tulee noin 25 000 neliömetriä vuokrattavaa liikepinta-alaa. Hanke toteutetaan yhteistyössä Mölndalin kunnan kanssa, jolta Citycon ja NCC aikovat ostaa tontin ja vanhan liikekiinteistön.

Uuteen kauppakeskukseen tulee noin 70 erilaista liikettä, ravintolaa ja palvelua. Mölndals Galleria on päivittäiseen asiointiin painottuva moderni kauppakeskus. Sen ankkurivuokralaisiksi tulee päivittäistavarakauppa ja muita päivittäisiä palveluja. Uuden kauppakeskuksen rakennustöiden arvioidaan käynnistyvän kaavoitusprosessin päätyttyä vuoden 2015 aikana, ja sen on tarkoitus avautua alkuvuodesta 2018.

Citycon ja NCC osallistuvat kehityshankkeeseen yhdessä, ja hankkeen valmistuttua Citycon aikoo ostaa NCC:n osuuden. Cityconin investoinnin kokonaisarvo on noin 120 miljoonaa euroa.

”Mölndals Galleria istuu täydellisesti Cityconin strategiaan, jonka mukaan sijoitamme päivittäistavaravetoisiin kauppakeskuksiin väestöpohjaltaan vahvoilla alueilla. Tämä investointi vahvistaa asemaamme yhtenä kauppakeskustoimialan johtavista yrityksistä Ruotsissa ja koko Pohjoismaissa, ja se myös kasvattaa Ruotsin osuutta portfoliossamme”, sanoo Cityconin toimitusjohtaja Marcel Kokkeel.

Mölndalin asukasmäärä on 61 000, ja kymmenen minuutin ajomatkan päässä kauppakeskuksesta asuu noin 230 000 ihmistä. Mölndal Galleria sijaitsee myös vahvan joukkoliikenteen keskuksen äärellä: kauppakeskuksen viereinen joukkoliikenneterminaali, josta on myös suora yhteys Göteborgin keskustaan, on matkustajamääriltään Göteborgin alueen toiseksi vilkkain. Göteborg on Tukholman jälkeen Ruotsin toiseksi nopeimmin kasvava kaupunki. Göteborgin asukasmäärän oletetaan kasvavan 17 prosentilla vuoteen 2030 mennessä, jolloin arvioitu väkiluku olisi 1,2 miljoonaa.

”Tavoitteenamme on kehittää eläväinen ja vetovoimainen alue, joka palvelee sekä vierailijoita että alueen kasvavaa asukaskuntaa. Kauppakeskushanke on osa laajaa Mölndalin keskustan kehittämissuunnitelmaa, johon kuuluu myös uusia toimistoja ja asuntoja”, sanoo Katarina Wåhlin Alm NCC Property Developmentilta.

”Mölndals Galleria sijaitsee erinomaisella paikalla keskellä kasvavaa ja ostovoimaista aluetta sekä loistavien joukkoliikenneyhteyksien vieressä. Olemme tyytyväisiä tähän yhteisyritykseen, jossa Citycon keskittyy omiin vahvuuksiinsa eli vahvojen päivittäiskaupan konseptien kehittämiseen ja hyvien vuokralaissuhteiden luomiseen, kun taas NCC hyödyntää vahvaa kokemustaan rakennushankkeista ja niiden kehittämisestä”, sanoo Cityconin investointijohtaja Nils Styf.

Mölndals Galleria on toinen Cityconin ja NCC:n yhteistyössä kehittämä kauppakeskushanke. Suomessa Citycon ja NCC rakennuttavat parhaillaan Espoon Ison Omenan 25 000 neliömetrin laajennusta.