Espoon Urheilupuiston metroaseman viereen 94 Lumo-vuokra-asuntoa

acdb47ee-fee8-4599-9bb1-376628629489-w_960

Lumo Kodit Oy rakennuttaa yhteistyössä Peabin kanssa Espoon Koivu-Mankkaantie 1b:hen korkeatasoisia Lumo-asuntoja. Vapaarahoitteiset vuokra-asunnot ovat yksiöitä, kaksioita ja kolmioita.

Kohteen rakentaminen käynnistyy huhtikuussa 2017. Uusista Lumo-asunnoista 71 on erikokoisia yksiöitä ja kaksioita. Kolmioita on 23, joista osassa on huoneistosauna. Asuntojen keskipinta-ala on 43 asm2.

Asuntojen lisäksi kiinteistöön tulee neljä liiketilaa katutasoon yhteensä 517 m2. Pysäköintiyhtiöltä vuokrattavat autopaikat ovat tontilla olevassa pysäköintitalossa.

Hyvää kaupunkiasumista

Kohde sijaitsee liikenteellisesti hyvällä paikalla, lähellä Tapiolan palveluja. Metro ja muut julkiset kulkuyhteydet ovat vieressä. Alueella on monipuoliset ulkoilu- ja liikuntamahdollisuudet, esimerkiksi jäähalli.

– Vapaarahoitteinen Koivu-Mankkaantie 1b:n Lumo-vuokra-asuntokohde täydentää hyvin asuntotarjontaamme Espoossa, sanoo kiinteistökehitysjohtaja Kim Jolkkonen VVO-konsernista.

– Olemme rakentaneet VVO-konsernille useita taloyhtiöitä pääkaupunkiseudulle, kertoo

kohteen urakoitsijana toimivan Peab Oy:n Etelä-Suomen asuntorakentamisen yksikön johtaja Petri Salonen.

Kohteen arvioitu valmistuminen on helmikuussa 2019.

EU tukee VVO:n energiatehokasta asuntotuotantoa Suomessa

_n1a5940

Kuva: VVO

Asuntosijoitusyhtiö VVO:lle on myönnetty Euroopan investointipankista 170 miljoonan euron laina energiatehokkaiden asuntojen tuotantoon.

EU tukee VVO-yhtymän uusien lähes nollaenergiarakennusten tuotantoa Euroopan investointipankista (EIP) myönnettävällä 170 miljoonan euron lainalla. Tästä kokonaissummasta allekirjoitettiin tänään ensimmäinen 75 miljoonan euron erä.

Laina taataan Euroopan strategisten investointien rahastosta (ESIR). ESIR on osa Euroopan investointiohjelmaa, joka on Junckerin komission strategia investointien lisäämiseksi ja työpaikkojen ja kasvun aikaansaamiseksi Euroopassa. Euroopan investointipankki toimii investointiohjelmassa Euroopan komission strategisena kumppanina. ESIR-rahaston takausten ansiosta Euroopan investointipankki voi lainoittaa useampia innovatiivisia hankkeita.

Rahoitusta saavassa VVO:n investointiohjelmassa on kyse useiden lähes nollaenergiarakennusten rakentamisesta. Asuntoja tulee yhteensä n. 1800, pinta-alaltaan kokonaisuudessaan 95 000 neliömetriä. Rakennuskohteita kaavaillaan pääkaupunkiseudulle Helsinkiin, Vantaalle ja Espooseen, mutta myös muille kaupunkialueille kuten Tampereelle. Koska uudet kohteet rakennetaan lähes nollaenergiarakennuksiksi, niiden tavoitteena on myös vähentää energiankulutusta ja hiilidioksidipäästöjä ja tukea tätä kautta EU:n päästövähennystavoitteita.

“Energiatehokkuuteen panostaminen on yksi kustannustehokkaimmista ja järkevimmistä tavoista vähentää päästöjä ja Suomi todellakin näyttää asiassa suuntaa sekä Euroopassa että globaalilla tasolla,” sanoo Euroopan investointipankin varapuheenjohtaja Jan Vapaavuori. “Olemme tyytyväisiä voidessamme tukea VVO:ta tässä. Yhdessä aiempien alalle tekemiemme investointien kanssa tämäkin myöntämämme laina osoittaa, että EIP priorisoi vakavissaan ilmastonmuutoksen torjuntaa. Kestävä kaupunkikehitys Suomessa on arvo sinällään, mutta käytännön tasolla se myös pienentänee asukkaiden energiankulutusta ja sitä kautta energialaskua.”

VVO:n toimitusjohtaja Jani Nieminen jatkaa: “Uudentyyppinen energiatehokas ja ilmastoystävällinen rakentaminen on avainasemassa investoidessamme uuteen rakentamiseen ja uudistaessamme vanhaa. Kehitämme asukkaille uusia asumisratkaisuja ja -palveluja parempaan kaupunkiasumiseen. Euroopan investointipankin rahoitus edistää uutta kasvua VVO-yhtymän strategian mukaisesti, ja uusien asuntojen myötä suomalaisten on helpompi muuttaa työn perässä kaupungistuvassa Suomessa.”

“Rakennusten energiatehokkuuden parantaminen edellyttää rahoitusta ja Euroopan investointiohjelmalla on tässä tärkeä rooli,” sanoo Euroopan komission varapuheenjohtaja Jyrki Katainen. “Lähes nollaenergia-asuntojen rahoittaminen on erinomainen käyttökohde EU:n lainatakaukselle ja toivonkin lisää hankkeita, jotka edistävät siirtymistä vähähiiliseen talouteen.”

Kaikki uudet rakennuskohteet tulevat olemaan Suomen ympäristöministeriön määritelmän mukaisia lähes nollaenergiarakennuksia. Koska hanke johtaa pienempään energiankulutukseen, se vaikuttaa ympäristöön myönteisesti vähentämällä ilmansaasteita ja kasvihuonekaasujen päästöjä. Vuotuisen primaarienergiankulutuksen säästön odotetaan olevan 1 721 MWh, mikä vastaa 18 prosentin vähennystä nykyisiin rakennusstandardeihin verrattuna. Hankkeen valmistuttua säästyy hiilidioksidipäästöjä siis 321,9 tonnia vuodessa.

Taustaa:

Euroopan investointipankki (EIP) on pitkäaikaista lainaa myöntävä EU-elin, joka on EU:n jäsenvaltioiden yhteisessä omistuksessa. Se tarjoaa pitkäaikaisrahoitusta EU:n poliittisia tavoitteita tukeviin investointikohteisiin. Suomi on 1,274 prosentin osuudella yksi EIP:n 28:sta osakkaasta. Yksin vuonna 2015 EIP myönsi suomalaisille hankkeille yli 1,6 miljardin euron edestä lainoja muun muassa terveydenhuollon, valmistusteollisuuden ja televiestinnän alalla. Energiatehokkaan rakentamisen alalla lainaa on aiemmin myönnetty myös YIT:n Tripla-hankkeelle ja asuntosijoitusyhtiö SATOlle.

VVO-yhtymä on Suomen suurin valtakunnallinen asuntokiinteistöyhtiö. Se perustettiin vuonna 1969 helpottamaan kaupunkeihin muuttavien työssäkäyvien asuntopulaa ja tarjoamaan turvallista ja kohtuuhintaista vuokralla asumista. Nykyään VVO on Suomen johtavia asuntosijoitusyhtiöitä, jolla on noin 35 000 vuokra-asuntoa Suomen suurimmissa kasvukeskuksissa. VVO:n visiona on olla asumisen edelläkävijä ja asiakkaan ykkösvalinta.

Euroopan investointiohjelman tavoitteena on lisätä investointeja työllisyyden ja kasvun edistämiseksi EU:ssa. Ohjelman avulla hyödynnetään nykyisiä ja uusia rahoituslähteitä entistä paremmin, poistetaan investointien esteitä sekä annetaan investointihankkeille näkyvyyttä ja teknistä tukea. Investointiohjelma on jo tuottanut hyvin tuloksia. Ohjelmaan kuuluvan ESIR-rahaston takauksella toteutettaviksi jo tähän mennessä hyväksyttyjenhankkeiden ja rahoitusjärjestelyjen odotetaan saavan liikkeelle 138,3 miljardin euron kokonaisinvestoinnit 27:ssä EU-maassa ja tukevan lähes 290 000 pk-yritystä. Komissio ehdotti syyskuussa ESIR-rahaston kasvattamista ja sen toimikauden jatkamista. Tuoreimmat tiedot ESIR-rahoituksesta löytyvät toimialoittain ja maittain jaoteltuina täältä. Lisätietoa komission ehdotuksista kehittää ESIR-rahastoa löytyy täältä.

Tampereen Koipitaipaleenkatu 9:n vuokra-asunnot harjakorkeudessa

808bad38-4d83-40a6-9c87-8a9b8b899c16-main_image

VVO-konserni rakentaa Vuorekseen 42 Lumo-vuokra-asuntoa ja yhden katutason liiketilan. Savuton Koipitaipaleenkatu 9 valmistuu kesäkuussa 2017.

Koipitaipaleenkatu 9:n asunnoista 34 on erikokoisia kaksioita ja loput ovat kolmioita. Asunnoissa on lasitetut parvekkeet. Autokatospaikkoja talossa on 32.

– Asukkaiden viihtyvyyteen on satsattu rakentamalla ylimpään kahdeksanteen kerrokseen saunaosasto sekä Lumo-lounge, joka on monikäyttöinen asukkaiden yhteinen olohuone tai vaikka työtila terasseineen, sanoo kiinteistökehitysjohtaja Kim Jolkkonen VVO-yhtymästä.

Kohteen kokonaisurakoitsijana toimii Rakennusliike Tikirak Oy.

Monipuoliset asiakasedut, kuten vuokraan sisältyvä vesi ja laajakaista sekä edullinen vuokravakuus tekevät asumisesta vaivatonta. Myös lemmikit ovat tervetulleita asumaan. Koipitaipaleenkatu on savuton talo.

Vuoreksen lähipalvelut ovat alle kilometrin päässä ja alueella on hyvät ulkoilumahdollisuudet.

Koipitaipaleenkatu 9 harjannostajaisia vietetään 27.10.2017.

Täysin uusittuja Lumo-koteja Etu-Töölöön

50b7a620-128f-4c57-ae8c-9f98e4652b7c-main_image

Eteläinen Hesperiankatu 18 valmistuu 36 vuokrakotia helmikuussa 2017. Täydellisesti peruskorjattu kivitalo on valmistunut alun perin vuonna 1935 Hesperian puiston laidalle.

Uudet Lumo-kodit ovat selkeäpohjaisia yksiöitä ja kaksioita, missä jokaiselle kalusteelle löytyy helposti oma paikkansa. Valmistumisajan mukaisesti asunnoissa on leveät ikkunalaudat. Osassa asunnoista on alkuperäinen kunnostettu parkettilattia ja osassa tammensävyinen laminaattilattia.

Asuntojen keittiöt ja kylpyhuoneet on uusittu kokonaan ja varusteltu nykypäivän tarpeisiin ja tasoon. Keittiöissä on keraaminen liesitaso, kalusteuuni, jääkaappipakastin ja astianpesukone sekä mukavasti säilytystilaa. Kylpyhuoneet on laatoitettu ja varustettu allas- ja pyykkikaapilla. Kaikkiin mahtuu myös pyykinpesukone.

Riippuen asunnon sijainnista ovat näkymät joko sisäpihalle tai Hesperian puistoon. Talon alakerrassa on maksuton talopesula ja huoneistokohtaiset irtainvarastot löytyvät ullakolta.

Eteläinen Hesperiankatu 18 on savuton talo. Tupakointi asunnoissa, parvekkeilla ja talon yhteistiloissa on kielletty. Piha-alueelta löytyy tupakointipaikka.

Loistava sijainti Hesperian puiston laidalla sekä palvelujen ja meren läheisyys tekevät kohteesta uniikin. Asunnon vuokrauksen helppous, vuokraan sisältyvä vesi ja laajakaista sekä edullinen vuokravakuus tekevät asumisesta mutkatonta. Asunnot valmistuvat 1.2.2017.

Tuusulan Bostoninkaari 2:een valmistuu 61 Lumo-asuntoa

176508d8-279d-4d9e-981b-fe700f933532-main_image

VVO-konsernille valmistuu 61 vuokrakotia Tuusulaan entisen Amerin tupakkatehtaan maille. Bostoninkaari 2:n Lumo-asunnot valmistuvat kolmeen hissilliseen taloon helmikuussa 2017.

Bostorinkaari 2:n Lumo-asunnot ovat erikokoisia yksiöitä, kaksioita ja saunallisia perheasuntoja.  Käytännölliset ja vaaleailmeiset asunnot voi helposti sisustaa omaksi kodiksi. Keittiössä on kalusteuuni, keraaminen liesitaso ja astianpesukone helpottamassa arkea. Myös ruokailuryhmä mahtuu mukavasti keittiön yhteyteen. Kaakeloiduissa kylpyhuoneissa on miellyttävä mukavuuslattialämmitys. Kaikissa asunnoissa on lasitettu parveke, kuin lisähuone kesällä.

Harjakattoiset Bostoninkaari 2:n kolme nelikerroksista, hissillistä taloa muodostavat rauhallisen sisäpihan leikkipaikkoineen. Lämpöpistokkeellisia autopaikkoja on 61 autolle. Asukkaiden yhteiskäytössä on saunatilat sekä maksuton talopesula ja kuivaushuone.

Luonnonläheinen asuinalue sijaitsee hyvien palvelujen lähellä Hyrylän, Riihikallion ja Sulan kupeessa. Päiväkodit, koulut ja päivittäistavarakauppa löytyvät läheltä.

Bostoninkaari 2 on ensimmäisiä savuttomia taloja, missä uusi 15.8.2016 voimaan tullut tupakkalaki kieltää tupakoinnin talon asunnoissa, parvekkeilla sekä yhteisissä tiloissa koko talossa. Tupakointi on sallittu ainoastaan tarkoitukseen osoitetulla alueilla.

Lumo-asuntojen monipuoliset asiakasedut, kuten vuokraan sisältyvä vesi ja laajakaista sekä edullinen vuokravakuus ja erilaiset asiakastapahtumat tekevät asumisesta helppoa ja vaivatonta.

Vantaan Asolaan 72 uutta vuokra-asuntoa

e8637d32-f6d7-40f4-a14f-af5f63c07c16-main_image

Elmontie 11 Vantaan Asola

Rauhalliseen ja luonnonläheiseen Asolaan on rakenteilla kaksi viisikerroksista asuintaloa. Elmontie 11 vuokrakodeissa on onnistuneet pohjaratkaisut, laadukkaat materiaalit sekä tilavat lasitetut parvekkeet.

Elmontie 11 hissillisten talojen asunnot ovat erikokoisia yksiöitä, kaksioita ja kolmioita. Asuntojen vaaleasävyisyys sekä helppohoitoiset materiaalit kuten laminaatti ja kaakeli sekä monipuoliset kodinkoneet tekevät asumisesta viihtyisää. Lasitetut isohkot parvekkeet ja osassa asuntoja olevat liukuoviratkaisut lisäävät tilantuntua.

Lumo-asuntojen monipuoliset asukasedut, kuten vuokraan sisältyvä vesi ja laajakaista sekä edullinen vuokravakuus tekevät asumisesta vaivatonta. Myös lemmikit ovat tervetulleita asumaan.

Asolan rauhallinen ja luonnonläheinen alue sijaitsee pääradan länsipuolelle. Lähimmälle juna-asemalle on matkaa alle kilometri. Hyvät kulkuyhteydet, Koivukylän palvelut sekä ja luonnonläheisyys metsäalueineen ovat Elmontien etuja.

Uuden tupakkalain 15.8.2016 mukaisesti on tupakointi kielletty Elmontien asunnoissa, parvekkeilla sekä yhteisissä tiloissa koko talossa. Tupakointi on sallittu ainoastaan tarkoitukseen osoitetuilla alueilla.

Elmontie 11 arvioitu valmistuminen on 1.3.2017.

VVO- Yhtymä: Rakuunan upeaan kiinteistöön 52 vuokra-asuntoa

3925408f-6f9a-44c2-b4e8-9568e78604bd-original

Lappeenrannan keskustaan Sammonkatu 3-5 valmistuu 52 laadukasta vuokrakotia. VVO-konsernin modernissa kerrostalossa on erikokoisia koteja. Ylimpien kerrosten asunnoista avautuu näkymä Saimaalle. Osassa asunnoissa on terassiparveke ja osassa huoneistosauna.

Sammonkatu 3-5 pohjaratkaisuissa on valinnanvaraa yksiöistä aina saunalliseen neliöön. Kaikissa asunnoissa on parveke, joka on pihanpuolella lasitettu ja kadunpuolella ranskalainen parveke.  Päätyasunnoissa on lasitetut terassiparvekkeet. Huoneistosauna on viidessä asunnossa. Laadukkailla materiaaleille sisustetut asunnot ovat varustukseltaan korkeatasoisia.

Mikäli arvostat keskusta-asumista monipuolisine palveluineen ja hyvää sijaintia, on Sammonkatua 3-5 oikea osoite Sinulle. Kiinteistön katutasoon tulee K-supermarket Rakuuna ja talon alle autohallipaikkoja asukkaille.

Monipuoliset asukasedut, kuten vuokraan sisältyvä vesi, laajakaista ja edullinen vuokravakuus tekevät asumisesta vaivatonta. Myös lemmikit ovat tervetulleita asumaan.

Sammonkatu 3-5 valmistuu vuoden 2016 lopulla.

Peab rakentaa 190 vuokra-asuntoa VVO-konsernille Espoon Marinkallioon

a49d668f6ae806f9_800x800ar

Peab ja VVO-konserni ovat allekirjoittaneet sopimuksen kahden vapaarahoitteisen vuokrakerrostalon ja pysäköintilaitoksen rakentamisesta Espoon Marinkallioon. Kohde rakennetaan Peab Oy:n VVO-konsernille myymille tonteille. 

Marinkallio on uusi merellinen asuinalue Espoossa, Kivenlahden ja Espoonlahden läheisyydessä. 190 vuokra-asunnon rakennushanke käsittää kahden asuinkerrostalon ja pysäköintilaitoksen rakentamisen. Huoneistojen pinta-alat ovat 32,5 – 111,5 m2. Rakennustyöt käynnistyvät syyskuussa ja kohteen on määrä olla muuttovalmis lokakuussa 2018.

” Olemme pitkään tehneet yhteistyötä VVO-konsernin kanssa ja n yt allekirjoitettu sopimus on jälleen hyvä esimerkki erinomaisesta yhteistyöstämme. Haluamme olla kehittämässä yhdessä VVO:n kaltaisten pitkäaikaisten yhteistyökumppaneidemme kanssa Suomen kasvukeskuksia,” Peabin Etelä-Suomen asuntorakentamisen yksikön johtajaPetri Salonen kertoo.

”Kivenlahden Marinkallio on sijainniltaan erinomainen. Metroaseman läheisyys ja hyvät palvelut tarjoavat tuleville asukkaille hyvää kaupunkiasumista. Investointi on strategiamme mukainen ja tukee kasvutavoitettamme,” VVO-konsernin kiinteistökehitysjohtaja Kim Jolkkonen sanoo.

Uusittuja Lumo-vuokrakoteja Jyväskylän Kukkumäkeen

3ed4ead3-2f16-451c-abc9-b37778914f92-main_image

Kukkumäentie 20 peruskorjaus valmistui kesäkuun alussa. Talossa on 54 erikokoista kaksiota ja kolmiota.

Kukkumäentien viihtyisässä pihapiirissä on kaksi kolmikerroksista taloa. Alun perin talot valmistuivat vuonna 1988 ja 2016 ne peruskorjattiin uutta vastaaviksi, nykyaikaisiksi kodeiksi.

Asuntojen lattiat ovat vaalean harmaata laminaattia ja seinät valkoisiksi maalatut. Keittiössä on valkoiset kaapistot, lattian sävyyn sopiva työtaso ja valkoiset välitilan laatat. Lisäksi keittiön varustukseen kuuluu jääkaappi-pakastin ja astianpesukone muissa huoneistotyypeissä, paitsi pienimmissä kaksioissa. Kylpyhuoneessa on tyylikäs harmaa lattialaatta ja raikkaan valkoinen seinälaatta sekä harmaan sävyinen tehosteseinä.

Isommassa kaksiossa on erillinen keittiö ja muissa huoneistotyypeissä olohuone ja keittiö muodostavat avaran tilan. Kaikissa asunnoissa on parveke ja hyvät säilytystilat.

Kukkumäentie 20 ensimmäinen talon asunnot valmistuivat 1.6.2016. Toisen talon arvioitu valmistuminen on 1.10.2016.

Rauhallinen Kukkumäen asuinalue sijaitsee noin kahden kilometrin päässä Jyväskylän keskustasta. Pääosin pientaloiselta asuinalueelta on lyhyt matka keskussairaalaan, yliopistoalueelle, kaupungille ja ostoksille Keljon marketteihin. Lähipalvelut kuten päiväkodit ja koulut ovat alle kilometrin päässä. Vapaa-ajan viettomahdollisuudet ovat myös monipuoliset, sillä muun muassa Hippos-, uima- ja jäähalli sekä Monitoimitalo ovat lähellä.

VVO-konserni ja Pohjola Rakennus Oy Uusimaa toteuttavat vuokra-asuntoja 50 miljoonalla eurolla

VVO-konserni on sopinut Pohjola Rakennus Oy Uusimaan kanssa lähes 50 miljoonan euron arvoisten vuokra-asuntojen toteuttamisesta Helsinkiin, Vantaalle ja Hyvinkäälle. Yhteensä rakenteille tulee tällä sopimuksella 263 Lumo-vuokra-asuntoa, jotka valmistuvat pääosin seuraavien kahden vuoden aikana.

VVO-konsernin ja Pohjola Rakennus Oy Uusimaan välinen sopimus sisältää vuokra-asuntohankkeita kasvukeskuksissa. Vuokra-asunnoille on kasvavaa kysyntää sekä pääkaupunkiseudulla että Hyvinkäällä.

Sopimus sisältää neljä kohdetta, joihin rakentuu yhteensä 263 Lumo-vuokra-asuntoa. Rakenteille tulee Helsingin Kannelmäkeen Vanhaistentielle 43, Helsingin Roihuvuoreen Tulisuontielle 28, Vantaan Martinlaakson Martinkeskukseen 143 ja Hyvinkäälle Kauppakeskus Villan lähistölle Värimestarinkaarelle 49 vuokra-asuntoa.

– Hyvien julkisten liikenneyhteyksien ja palvelujen äärellä oleville vuokra-asunnoille on tarvetta erityisesti näillä alueilla, joissa myös työperäinen muutto lisää kysyntää. Tavoitteemme on jatkaa vuokra-asuntoinvestointeja Suomen kasvukeskuksissa, jotta erityisesti pääkau-punkiseutu voi kehittyä Suomen talouden veturina, VVO-yhtymän kiinteistökehitysjohtaja Kim Jolkkonen sanoo.

– Yhteistyö VVO-konsernin kanssa on yhtiömme strategian sekä kaupan kohteisiin kuuluvien aluehankkeiden etenemisen kannalta erittäin merkittävää. Odotamme innolla pääsevämme toimimaan yhteistyössä toimialansa markkinajohtajan kanssa, Pohjola Rakennus Oy Uusimaan toimitusjohtaja Kim Bono toteaa.

VVO-konsernin vuosittainen tavoite on toteuttaa vähintään tuhat uutta vuokra-asuntoa. Vuonna 2015 yhtiö investoi vuokra-asuntoihin 235 miljoonaa euroa. Viimeisen kolmen vuoden aikana VVO-konserni on investoinut Suomeen kaikkiaan 650 miljoonaa euroa. Kaikki rakenteilla olevat vuokra-asunnot ovat markkinaehtoisia Lumo-vuokrakoteja, joissa on tarjolla jatkuvasti kehittyvä asumisen palvelujen valikoima.

Pohjola-Rakennus -konserni rakentaa vuosittain yli 1 000 asuntoa sekä lukuisia toimitilakohteita ja pysäköintilaitoksia Uudellemaalle, Pirkanmaalle, Keski-, Itä- ja Länsi-Suomeen sekä Hämeeseen. Konserni työllistää yli 1 200 henkilöä, joista omaa henkilökuntaa on noin sata. Yhtiön vuoden 2016 liikevaihtotavoite on noin 180 miljoonaa euroa. Konsernin tavoitteena on olla johtava asunto-, toimitila- ja infrarakentaja toiminta-alueillaan sekä johtava senioriasuntojen rakentaja Suomessa.