Setlementtiasunnot rakennuttaa ensimmäisenä Suomessa RTS-ympäristöluokitellun ARA-kohteen Espoon Tapiolaan

Tapiolan Setlementtiasunnot on yhteisöllinen ja ekologinen vuokratalo, joka on saanut ensimmäisten hankkeiden joukossa Kuntarahoituksen yhteiskunnallisen rahoituksen. Kohteessa hyödynnetään RTS-ympäristöluokitusta, jolla varmistetaan ekologisen näkökulman huomioiminen hankkeessa. Tapiolan Setlementtiasunnot on myös ensimmäinen Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARAn hanke, jossa ympäristöluokitusta pilotoidaan. RTS-ympäristöluokitus auttaa toteuttamaan ympäristövastuullista rakentamista ja kiinteistöjen ylläpitoa Suomen oloihin kehitettyä ympäristöluokitusjärjestelmää hyödyntäen.

Setlementtiasunnoilla asuminen on yhteisöllistä

Yhteisöllisyys on Setlementtiasuntojen kaikkien kohteiden teema, joka huomioidaan niin rakennuksissa kuin sen toiminnoissa. Setlementtiasuntojen kaikissa kohteissa osa asunnoista on varattu eritysryhmille, kuten esim. itsenäistyville nuorille, vanhuksille tai kehitysvammaisille. Monimuotoisuus on osa meidän jokaisen arkea.

Setlementtiasuntojen asumiskoordinaattoritiimi on asukkaiden arjen tukena ja hyödyntää toiminnassaan yhteistiloja. Koordinaattorit luovat myös naapurustoa tukevan kumppaniverkoston kolmannen sektorin toimijoista.

Tapiolan Setlementtiasuntojen pohjakerroksessa on asukastila yhteiskeittiöineen, isoine ruokapöytineen, sohvineen ja kotoisine sisustuksineen. Tilassa voi järjestää mm. juhlia, harrastetapaamisia ja kokouksia. Asukastilaan tulee päivän lehti ja siellä on yhteiskäyttöinen tietokone.

Muita yhteisiä tiloja kohteessa ovat hiljainen työskentelytila, verstas ja pesula. Taloon tulee kaksi uniikkia 40 m² lasitettua yhteisparveketta: toinen parveke on suunniteltu juhlia (esimerkiksi lastenjuhlat ja syntymäpäivät), yhteistä tekemistä ja ruokailua varten, toinen rentoutumista ja hiljaista olemista varten. Terassit sisutetaan toiminnallista teemaa tukeviksi.

Talon kattokerroksessa on asukkaille kaksi saunaa. Suuri osa katosta on kattopuutarhana toimivaa oleskeluterassia, asukkaiden yhteistä olohuonetta, johon tulee myös viljelylaatikoita.

Tapiolan Setlementtiasunnot, Jousenpuistonkatu 9, Espoo

Setlementtiasunnot Oy rakennuttaa Espoon Jousenpuistoon 73 asuntoa ARA-rahoitteiseen vuokrataloon.

Jousenpuiston kohteen sijainti on erinomainen: metroasema, monipuoliset liikuntamahdollisuudet mm. Tapiolan urheilupuiston liikuntahallit sekä Tapiolan kattavat palvelut löytyvät kaikki läheltä. Espoon modernin taiteen museo EMMA on vain kävelymatkan päässä. Urheilupuiston metroasemaa ympäröivään Jousenpuistoon rakennetaan lähivuosina asuntoja noin tuhannelle uudelle asukkaalle. Alueella asutaan jo neljässä kerrostalossa. Uusi Jousenkaaren koulu valmistuu 2022.

  • Rakennuksen kokonaispinta-ala: 2791,5 m²
  • Asuntoja: 73, joista 15 erityisryhmille
  • Asuntojen keskipinta-ala 39 m²
  • Kuntarahoituksen yhteiskunnallinen rahoitus
  • RTS -ympäristöluokitus

Kohteessa hyödynnetään RTS-ympäristöluokitusta, joka varmistaa ekologisen näkökulman huomioimisen hankkeessa. Tämä on ensimmäinen ARA-hanke, jossa ympäristöluokitusta pilotoidaan. RTS-ympäristöluokitus auttaa toteuttamaan ympäristövastuullista rakentamista ja kiinteistöjen ylläpitoa Suomen oloihin kehitettyä ympäristöluokitusjärjestelmää hyödyntäen. Kohteen energialuokka on B. Rakennuksen katolle tulee aurinkovoimala, joka tuottaa energiaa kiinteistön tarpeisiin.

Espoon Asunnot rakennuttaa lisää kohtuuhintaisia asuntoja Vermonniityn alueelle

Uuno Kailaan katu 4

Espoon Asunnot Oy ja Pakrak Oy ovat allekirjoittaneet 4.3.2019 urakkasopimuksen kerrostalon rakentamisesta Vermonniittyyn Uuno Kailaan kadulle. Vuoden 2020 lopussa valmistuvaan kohteeseen tulee 126 kohtuuhintaista asuntoa.

Espoon kaupunki on kaavoittanut Leppävaaraan Vermon alueelle uuden asuinkerrostaloalueen, Vermonniityn, jolle tullaan lähivuosina rakennuttamaan asuntoja yli 5 000 asukkaalle. Alueelle on jo valmistunut yksi Espoon Asuntojen kohde, Perilänkuja 1, ja parhaillaan rakenteilla on toinen, Majurinkatu 1.

”Espoon Asunnot on vahvasti mukana Vermon uuden asuinalueen kehittämisessä. Tarkoituksena on rakennuttaa alueelle lähivuosina 500-600 kohtuuhintaista vuokra-asuntoa, ja Pakrakin kanssa solmittu urakkasopimus on yksi askel tuon tavoitteen saavuttamiseksi”, toteaa Espoon Asuntojen rakennuttamisjohtaja Pirjo Räihä.

Pakrak on rakentanut pääkaupunkiseudulle vuodesta 2013 lähtien jo 187 kohtuuhintaista vuokra-asuntoa. 25 vuoden toiminta on tuonut Pakrakille monipuolisen kokemuksen erityylisistä hankkeista, minkä ansiosta yrityksen osaaminen on erittäin laaja-alaista. Tällä hetkellä on rakenteilla 94 vuokra-asuntoa. Juuri solmittu 126 asunnon urakkasopimus Espoo Asuntojen kanssa vahvistaa entisestään osaamistamme kohtuuhintaisten vuokra-asuntojen rakentajana pääkaupunkiseudulla”, kommentoi Pakrak Oy:n toimitusjohtaja Jari Leikas.

Uuno Kailaan katu on Espoon Asunnoille noin 26 miljoonan euron arvoinen investointi. Kohde toteutetaan ARAn 40 vuoden pitkällä korkotuella ja aikanaan tehtävissä asukasvalinnoissa noudatetaan ARAn asukasvalintakriteerejä.

Uuno Kailaan kadulle valmistuvassa kerrostalokohteessa on 8 kerrosta ja 3 porraskäytävää. Asuntojen koot vaihtelevat 36-neliöisestä yksiöstä lähes sataneliöiseen viisiöön. Asuntojen keskipinta-ala on 54 neliötä. Kerhotilan lisäksi talossa on talosauna ja -pesula. Asunnot tulevat hakuun syksyllä 2020.

Espoon Asunnot on Espoon kaupungin 100-prosenttisesti omistama yhtiö, ja sen asuntojen vuokrahinnat ovat noin 25 prosenttia Espoon yleistä vuokratasoa edullisemmat.

”Pääkaupunkiseudulle muuttaa joka vuosi 14 000 uutta asukasta, joten kohtuuhintaisten vuokra-asuntojen tarve on kova. Pyrimme vastaamaan tähän tarpeeseen aloittamalla vuosittain keskimäärin 400 uuden asunnon rakennuttamisen”, kertoo Pirjo Räihä.

PIIKKIÖÖN UUSIA VASO-ASUNTOJA

2015-07-23 12_09_01-08 JULKIS LA¦ê-PO R2 KOROISTENKUJAN .pdf - Nitro Pro 9 (Expired Trial)

Piikkiön keskustassa Kaarinassa käynnistyy kesälomien jälkeen kerrostalotyömaa. Varsinais-Suomen Asumisoikeus Oy eli Vaso rakennuttaa 23 asumisoikeusasuntoa osoitteeseen Koroistenkuja 1.

Kirkollisen lähiympäristönsä johdosta kiinteistö saa nimekseen Pappilanaho. Hanke sai ARA:n asumisoikeustalon korkotukilainan hyväksymispäätöksen heinäkuun puolivälissä. Muuttovalmiita asuntojen ennakoidaan olevan elokuun lopussa vuonna 2016.

Yhden neljäkerroksisen kerrostalon käsittävän hankeen urakoitsijana on Peab Oy. Hankkeen kokonaisarvo on 3,1 milj. euroa, josta 15 % rahoitetaan tulevien asukkaiden asumisoikeusmaksuilla ja 85 % valtion takaamalla korkotukilainalla.

Rakennettavat asunnot ovat yksi – kaksi huonetta tyyppisiä ja pinta-alaltaan pieniä 42 – 56 neliötä. Kaikissa asunnoissa on varusteina mm. sauna, parvekelasitus ja astianpesukone.

Vaso aloittaa asuntojen markkinoinnin alkusyksyn aikana. – Tarkempia hintatietoja ei ole vielä saatavissa, mutta asumisoikeusmaksu tulee olemaan keskimäärin 415 euroa neliöltä ja kuukausittain maksettava käyttövastike noin 12 euroa, sisältäen vesimaksuennakon ja 10M laajakaistan, kertoo Vason asuntopäällikkö Tiina Arnivaara.

Yhteisöllinen, sukupolvia yhdistävä kortteli nousee Jätkäsaareen – Sukupolvienkortteli tuo vanhanajan kyläyhteisön kaupunkiin

Setlementtiasunnot Oy rakennuttaa talon Sukupolvienkortteliin Jätkäsaareen. Talon valmistuttua korttelissa aloittaa uudenlainen yhteisöpalvelu, Setlementtiasuntojen tuottama korttelivalmentaja, joka kannustaa asukkaita yhdessä tekemiseen.

Kaupungistuminen kiihtyy entisestään. Yksinasuvien ihmisten määrä on yli miljoona ja kasvaa edelleen.

– Yksinäisyyden määrä on suuri. Yhteisöllisessä korttelissa ihmiset katsovat toistensa perään ja työskentelevät yhdessä turvallisen sekä viihtyisän asuinympäristön rakentamiseksi. Juttukavereitakin löytyy heti naapurista, kertoo Setlementtiasuntojen toimitusjohtaja Kimmo Rönkä.

Setlementtiasuntojen taloon tulee 113 vuokra-asuntoa, pääasiassa kaksioita ja joitakin kolmioita sekä 20 erityistuettua yksiötä liikuntavammaisille asukkaille. Korttelin muut rakennuttajat ovat Asuntosäätiö ja Helsingin Opiskelija-asuntosäätiö HOAS. Kortteliin tulee yhteensä 262 asuntoa.

Ainutlaatuinen monisukupolviasumisen malli yhdistää eri-ikäisiä asukkaita. Setlementtiasuntojen tuottama korttelivalmentaja on uudenlainen yhteisöpalvelu. Korttelivalmentaja auttaa, tukee ja kannustaa asukkaita yhteisen tekemisen löytämiseen ja ylläpitämiseen. Korttelissa voidaan järjestää myös erilaisia tapahtumia, luentoja ja juhlia. Korttelivalmentajan toiminta aloitetaan kaksivuotisena kokeiluna ja toimintaa jatketaan, mikäli palvelu koetaan hyödylliseksi ja tarpeelliseksi.

Kolmen talon yhteistilat keskitetään yhteen paikkaan, jolloin yhteistiloista saadaan isompia, parempia ja monipuolisempia. Tiloja ovat muun muassa asukastila yhteisökeittiöineen, kuntosali, talopesula ompelupisteineen ja monitoimitiloja. Kortteli on kyläyhteisön paluu kaupunkiin. Ihmisten osaamiset, taidot ja intohimot yhdistyvät vapaa-ajan tekemisessä, harrastuksissa ja tapahtumissa. Lapset, nuoret, aikuiset, seniorit ja vanhukset elävät ja asuvat kaikki samassa korttelissa.

– Jätkäsaaren Sukupolvienkorttelissa yhteisöllisyys on yhteisiä tiloja, yhteinen piha, yhteistä tekemistä ja tapahtumia. Täällä voi elää omaa elämää, mutta kenenkään ei tarvitse olla yksin, Kimmo Rönkä jatkaa.

Talon rakennustekniset työt tekee NCC Rakennus Oy, LVIAS-tekniset työt Amplit Oy ja sprinklerityöt Consti talotekniikka Oy. Rakentaminen alkaa heinäkuussa ja talo valmistuu helmikuussa 2017. Sukupolvienkorttelin osoite on Länsisatamankatu 34.

Vuonna 2010 alkaneessa kehitystyössä ovat olleet mukana monialaisen yritysjoukon lisäksi Aalto-yliopisto, Tekes, Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARA, ympäristöministeriö ja Helsingin kaupunki.

Linkit

http://www.sukupolvienkortteli.fi

VAV Asunnot rakentaa nyt vilkkaasti: Vantaalle valmistuu kesällä 200 uutta kohtuuhintaista vuokra-asuntoa

havainnekuva_janonhanta

Vantaan kaupungin vuokrataloyhtiö VAV Asunnot rakennuttaa tällä hetkellä uusia vuokra-asuntoja ripeään tahtiin. VAV:lle valmistuu tänä kesänä kuukauden sisällä kolme uutta taloa, joissa on yhteensä 206 kohtuuhintaista vuokra-asuntoa. Yksi taloista valmistuu Vantaan asuntomessuille Kivistöön ja toiset kaksi Hämevaaran ja Koivuhaan kaupunginosiin.

Edellä mainittujen kolmen talon lisäksi Hämeenkylään nousi tammikuussa VAV:n uusi 67:n huoneiston kerrostalo, joten yhtiölle valmistuu tänä vuonna kaiken kaikkiaan 273 uutta asuntoa. Asunnot on tarkoitettu ensisijaisesti tavallisille vantaalaisille, jotka voivat hakea niitä VAV:n yleisen asunnonhaun kautta. 20 asuntoa 273:sta on varattu eritysryhmille, kuten kehitysvammaisille.

”VAV:n asuntotuotanto on viime vuosien aikana päässyt hyvään vauhtiin”, kertoo yhtiön toimitusjohtaja Teija Ojankoski. ”Saamme Vantaan kaupungilta käyttöömme hyviä tontteja uusille taloille, ja myös yhteistyö rakennusyhtiöiden kanssa on sujunut erinomaisesti.”

”Nyt on hyvä aika rakentaa kohtuuhintaisia, valtion tukemia vuokra-asuntoja”, Ojankoski jatkaa. ”Tänä vuonna valmistuvien asuntojen lisäksi aloitamme huhtikuussa 105 asunnon kerrostalon rakennuttamisen, ja suunnitteluvaiheessa meillä on yli 300 asuntoa lisää.”

VAV:n tulevista taloista ensimmäisenä valmistuu Lipputie 14 Kivistöön toukokuun lopussa ja sen jälkeen Hämeenkyläntie 77 Hämevaaraan sekä Jänönhäntä 1 Koivuhakaan kesäkuun lopussa. Nimen Opaali saanut Lipputie 14 on poikkeuksellinen kerrostalo, sillä sen rakentamisessa on hyödynnetty kierrätys- ja uusiomateriaaleja sekä muita ympäristöystävällisiä ratkaisuja. Rakentamisen hiilijalanjälki on näin saatu 20 prosenttia pienemmäksi kuin vastaavassa normikerrostalossa. Opaali-taloon pääsee tutustumaan tämän vuoden asuntomessuilla, jotka pidetään kesällä Kivistössä.

Uusia vuokra-asuntoja Tampereen ydinkeskustaan

ae0b1650-25d8-420a-9f08-85eb6de2c1d4-main_image

Tampereen ydinkeskustaan rakenteilla oleva Satakunnankatu 21 on tontinluovutuskilpailun voittanut asuinkerrostalo, johon tulee 37 Lumo-kotia ja kolme liiketilaa. Lumo on osa VVO-konsernia.

Kävelykadun varrelle, hyvien palvelujen äärelle tulevat asunnot ovat moderneja kaupunkikoteja yksiöistä neljään huoneeseen ja keittiöön. Seitsemänkerroksiseen asuintaloon tulee 37 hyvin varusteltua Lumo-kotia. Keittiöissä on muun muassa keraamiset liedet ja astianpesukoneet. Asuntojen värimaailma on raikkaan skandinaavinen. Lattiat ovat laminaattia ja kylpyhuoneet laatoitetut.

– Tampereen ytimeen, loistavalle paikalle saamme hienon asuintalon. Talo on lähes autoton. Keskeinen sijainti takaa hyvät palvelut ja kulkuyhteydet, yksikönjohtaja Tommi Parikka sanoo.

Asukkailla on mahdollisuus vuokrata autopaikka viereisestä pysäköintitalosta. Suunnittelun lähtökohtana oli talon keskeinen sijainti ja hyvät kulkuyhteydet. Talo toteutetaan niin sanottuna autottomana talona.

Tampereen kaupungin tontinluovutuskilpailun voitti Arkkitehtitoimisto Lahdelma & Mahlamäki. Voittaneen suunnitelman oli laatinut professori, arkkitehti Ilmari Lahdelma.

VVO:n kumppanina Satakunnankatu 21:n rakennusurakoitsijana on VRP Rakennuspalvelut Oy ja talon valmistumisajankohta on tammikuu 2016.

Skanska rakentaa Helsingin kaupungin asuntotuotantotoimistolle 47 asuntoa Myllypuroon

Skanska rakentaa Helsingin kaupungin asuntotuotantotoimistolle ATT:lle kahden kerrostalon kokonaisuuden Myllypuroon. Taloihin tulee yhteensä 47 asuntoa, ja niiden rakentaminen käynnistyy arviolta helmikuussa 2015.

Helsingin Asumisoikeus Oy Kiviparin kerrostalot tulevat osoitteeseen Kiviparintie 5 a. Talot ovat 4−5-kerroksisia ja niiden pihakannen alle tulee kylmä autohalli, jossa on 19 autopaikkaa. Asuntoalaa taloissa on yhteensä noin 3 300 neliötä. Asuntojen pinta-ala on keskimäärin 70,5 neliömetriä ja niiden koot vaihtelevat 42 neliömetristä 115 neliömetriin. Talojen julkisivumateriaali on pääosin rapattua tiiltä.

Uudet asukkaat pääsevät muuttamaan koteihinsa arviolta huhtikuussa 2016.

Skanska on aikaisemmin toteuttanut ATT:lle Myllypuroon puiseen kaupunkikylään ensimmäisessä rakennusvaiheessa 85 vuokra- ja asumisoikeusasuntoa, jotka valmistuivat syksyllä 2012. Toisen vaiheen hanke käsitti 39 loppuvuodesta 2013 valmistunutta hitas-asuntoa.

Skanska ja ATT ovat myös tehneet esisopimuksen kahden uuden asuntokohteen toteuttamisesta puiseen kaupunkikylään. Heka Myllypuro Ryynimyllynkatu 2:ssa ja Haso Ratasmyllyssä on yhteensä 93 asuntoa, joihin kuuluu pienkerrostaloja, rivitaloja ja paritaloja. Rakennustyöt alkavat tammikuussa 2015, ja kohde valmistuu syksyllä 2016.

EKE-Rakennus Oy rakentaa 61 asuntoa sijoitusyhtiö Taaleritehtaan Asuntorahasto VI Ky:lle

Asunto Oy Kirkkonummen Kartanonmäki julkisivukuva

EKE-Rakennus Oy ja sijoitusyhtiö Taaleritehtaan Asuntorahasto VI Ky ovat allekirjoittaneet sopimuksen 61 vapaarahoitteisen vuokra-asunnon rakentamisesta Kirkkonummen Sundsbergiin.

EKE-Rakennus Oy on sopinut sijoitusyhtiö Taaleritehtaan Asuntorahasto VI Ky:n kanssa Sundsbergin Kartanorannan kerrostalokohteen As Oy Kirkkonummen Kartanomäen rakentamisesta. Alueen ensimmäiset kerrostalot käsittävät 61 asuntoa kahdessa viisi kerroksisessa talossa. Kiinteistö siirtyy Taaleritehtaan asuntorahasto VI Ky omistukseen valmistuttuaan.  Rakentaminen alkaa tämän vuoden marraskuussa ja asunnot ovat valmiita keväällä 2016. Pääsuunnittelijana toimii Arkkitehtitoimisto Jukka Turtiainen Oy. Arkkitehtuurissa on haluttu erityisesti huomioida alueen kulttuurihistoria.

 – Vapaarahoitteiset vuokra-asunnot tulevat monipuolistamaan Sundsbergin Kartanorannan rivitalo- ja omakotivaltaista asumista sekä lisäämään palvelutarjontaa, kertoo EKE-Rakennus Oy:n Toimitusjohtaja Tea Ekengren-Saurén.

 – Sundsbergin alue ja EKE-Rakennus Oy:n toteuttama kohde tarjoavat erinomaiset puitteet viihtyisään asumiseen, luonnon, palvelujen ja hyvien liikenneyhteyksien äärellä. Kohde sopii siten erinomaisesti asuntorahastomme sijoitusstrategiaan. Tavoitteenamme on tarjota laadukkaita ja moderneja vuokra-asuntoja pääkaupunkiseudun kasvavaan vuokra-asuntotarpeeseen. Kohteemme ovat vuokrattavissa Asuntoverstas Oy:n kautta, toteaa Taaleritehtaan Pääomarahastot Oy:n kiinteistörahastoista vastaava Johtaja Jouni Alho.

 Kartanorannassa asuu tällä hetkellä noin 1600 asukasta. Alueella on Kartanorannan peruskoulu, 3 päiväkotia, kahvilaravintola sekä hiljattain rakennettu urheilupuisto. Muut palvelut sekä juna-asema sijaitsevat alle kilometrin päässä. Alueen valmistuessa siellä asuu yhteensä noin 3300 asukasta.

YIT rakentaa vajaan 30 miljoonan euron arvosta vuokra- ja asumisoikeusasuntoja

YIT rakentaa kaksi vapaarahoitteista vuokra-asuntokohdetta ja yhden asumisoikeuskohteen Helsingin seudulle eri toimijoille. Kohteiden kokonaisarvo on vajaa 30 miljoonaa euroa, josta noin 15 miljoonaa euroa kirjattiin Q3:n tilauskantaan, ja loput Q4:n tilauskantaan. YIT:n omille tonteille suunnittelemiin kolmeen kohteeseen valmistuu noin 120 asuntoa.

YIT rakentaa ICECAPITAL Housing Fund III Ky:lle vapaarahoitteisen kerrostalokohteen Helsinkiin. Kohteeseen valmistuu kesällä 2015 noin 50 asuntoa. Projekti on osa YIT:n ja ICECAPITAL Housing Fund III Ky:n loppuvuodesta 2013 allekirjoittamaa puitesopimusta.

Toinen vapaarahoitteinen kerrostalokohde rakennetaan VVO Kodit Oy:lle Kirkkonummelle. Kohteeseen valmistuu vuoden 2015 loppuun mennessä vajaa 40 asuntoa.

Lisäksi YIT rakentaa TA-Asumisoikeus Oy:lle Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskuksen (ARA) tukemia asumisoikeusasuntoja Kirkkonummelle. Kohteeseen valmistuu vuoden 2015 lopussa noin 30 rivi- ja paritaloasuntoa.

ASUNTOVERSTAS RAKENNUTTAA LÄHES 5 MILJOONALLA LISÄKERROSASUNTOJA HELSINKIIN

Asuntoverstas toteuttaa kolme lisäkerroshanketta eri puolelle Helsinkiä. Kohteet sijaitsevat erinomaisilla sijainneilla Munkkinimessä, Ruskeasuolla sekä Punavuoressa. Yhteensä uusia, ylimmän kerroksen huoneistoja rakentuu 2014-2015 aikana 12 kappaletta. Yhteinen nimittäjä kohteille on kiinteistöissä parhaillaan meneillään olevat mittavat peruskorjaukset. Ensimmäiset hankkeet ovat jo rakenteilla ja asuntojen ennakkomarkkinointi on aloitettu.

”Helsingin kaupunki on asettanut lisärakentamisen tavoitteeksi 30 % kaikesta rakentamisesta. Näillä hankkeilla tuemme osaltamme kaupungin strategiaa samalla kun rakennamme ihmiselle uusia koteja”, toteaa Asuntoverstas Yhtiöt Oy:n toimitusjohtaja Samuel Tuomola.

Hankkeet toteutetaan kanssasijoittamis-periaatteella. Asuntoverstas investoi itse osan hankkeisiin tarvittavasta pääomasta ja osa tulee yhtiön asiakas-sijoittajilta. Asuntoverstaan näkemyksen mukaan klubimaiset, pienelle sijoittajajoukolle suunnatut kanssasijoitushankkeet tai minirahastot tulevat jatkossa yleistymään. Nämä soveltuvat erinomaisesti lyhyisiin, 1-3 vuoden mittaisiin konvertointihankkeisiin, lisäkerrosrakentamiseen tai pieniin RS-hankkeisiin.

”Kiinnostus lisäkerroshankkeitamme kohtaan on yllättänyt meidät. Pääoman kerääminen hankkeisiin on osoittautunut ongelmattomaksi, joskin vaikeaksi yhtälön tekee oikeiden hankeaihioiden tunnistaminen. Tarjontaa on paljon, mutta meitä kiinnostavat kohteet, joissa on hyvä sijainti, sekä edellytykset toimivien asuntojen rakentamiselle. Lisäksi optimitilanteessa kiinteistön suuret peruskorjaukset pyritään toteuttamaan samanaikaisesti lisärakentamisen kanssa”, Tuomola jatkaa.