Bonavalta uusia kaupunkivilloja Helsingin Laajasalon Kruunuvuorenrantaan

Havainnekuva Aidasta

Bonava rakennuttaa Kruunuvuorenrantaan 43 uutta, yhteisöllistä kaupunkivillaa. Ympäröivään luontoon asettuvien Asunto Oy Helsingin Aidan kaupunkivillojen suunnitelmat ovat Bonavan, Helsingin kaupungin ja Suomen Arkkitehtiliiton yhteisen arkkitehtuurikutsukilpailun satoa. Rakennustyöt ovat käynnistyneet ja asukkaat pääsevät muuttamaan uusin koteihin kesällä 2021.

”Laajasalon Kruunuvuorenrantaan asettuvan Helsingin Aidan kotien suunnittelussa korostuu kaupunkivillojen tunnelma ja huvilamaisuus. Asukkaille tämä tarkoittaa kotien avautumista useampaan ilmansuuntaan, poikkeuksellisen väljiä näkymiä ympäröivään maisemaan sekä omaa rauhaa. Ja kuten Bonavan naapurustoajatteluun läheisesti kuuluu, nousee asukkaiden iloksi pihapiiriin erillinen Aidan maisemaan hienosti sulautuva viherkatolla varustettu piharakennus, jossa on sauna ja tilava kalustettu kerhotila”, sanoo Matti Kuronen, yksikönjohtaja, Bonava Suomi Oy.

Korttelin piha-alueen suunnittelussa korostuvat esteettömyys sekä pihan ilmeen sovittaminen luonnonkauniiseen maisemaan sopivaksi. Ekologisuutta Aidaan tuo jätteiden putkikeräys, joka tekee lajittelusta helppoa ja vähentää liikenteessä olevien jäteautojen määrää. Aida on mukana Rakennusteollisuus RT ry:n hankkeessa, jonka tavoitteena on parantaa rakennusten vähähiilisyyden arvioinnin laatua, luotettavuutta ja hyväksyttävyyttä.

Kruunuvuorenrannasta kehittyy tulevaisuudessa noin 13 000 asukkaan kotipaikka, ja suuri osa alueesta jää metsiksi, puistoiksi, luonnonsuojelualueeksi ja vapaiksi rannoiksi. Asunto Oy Helsingin Aidan tontti rajautuu laajaan Gunillankallion virkistysalueeseen ja lähimmät ulkoilureitit alkavat aivan kotiovelta.

Lue lisää Helsingin Aidasta ja Bonavasta yhtiönä

Bonava toteuttaa 94 asuntoa Taaleri Vuokrakoti-rahastolle Helsinkiin

Bonava ja Taaleri Vuokrakoti-rahasto ovat sopineet 94 asunnon toteuttamisesta Laajasalon keskustaan Helsinkiin. As Oy Helsingin Yliskylän Puistotien rakennustyöt käynnistyvät heti ja asunnot valmistuvat syksyllä 2021.

”Bonavan kotikorttelin rakentaminen Helsingin Laajasalossa käynnistyi tänä syksynä ja nyt rakenteilla on jo yli 150 omistus- ja vuokra-asuntoa. Yhteistyö Taalerin kanssa toteuttaa hienosti tavoitteitamme luoda onnellisia koteja ja naapurustoja sekä tarjota monimuotoista asumista”, sanoo Markus Pitkänen, kiinteistökehitysjohtaja, Bonava Suomi Oy.

”Laajasaloon rakennettava uusi 94 asunnon kohde soveltuu hienosti strategiaamme ja täydentää mainiosti asuntotarjontaamme Helsingissä. Kohteen rakentaminen jatkaa hyvää yhteistyötämme Bonavan kanssa”, toteaa Jan Hellman, sijoituspäällikkö, Taaleri Pääomarahastot Oy.   

Laajasalon vanhan ostoskeskuksen tontille nousee lähivuosien aikana viiden uudiskohteen muodostama Bonavan kotikortteli. Talojen keskelle muotoutuu suojaisa yhteispihojen kokonaisuus ja piharaitin varrelta löytyykin aikanaan niin turvallinen paikka lasten leikeille kuin energiseen arkeen kannustavia toiminnallisia alueita.

Lisätietoja: Bonava Suomi Oy, Markus Pitkänen, kiinteistökehitysjohtaja, puhelin 010 400 2267, Joanna Linnermo-Kumpuoja, viestintäpäällikkö, puhelin 010 400 2778 tai viestinta@bonava.fi,  Taaleri Pääomarahastot OyJan Hellman, sijoituspäällikkö, puhelin 044 544 4445.

Bonava on Pohjois-Euroopan johtava asuntorakennuttaja. Olemme luoneet koteja ja naapurustoja jo 1930-luvulta lähtien. Bonava toimii Ruotsissa, Saksassa, Suomessa, Tanskassa, Norjassa, Pietarissa, Virossa ja Latviassa 2100 ammattilaisen voimin. Liikevaihtomme vuonna 2018 oli 1,37 miljardia euroa. Bonava on listattu Nasdaq Tukholmassa.

Taaleri on finanssiryhmä, jonka emoyhtiö Taaleri Oyj:n osake on listattu Nasdaq Helsinki Oy:n ylläpitämälle pörssilistalle. Taaleri-konserni koostuu kolmesta liiketoiminta-alueesta: Varainhoito, Rahoitus ja Energia. Lisäksi konserni tekee sijoituksia omasta taseestaan. Taalerilla oli kesäkuun 2019 lopussa hallinnoitavia varoja 6,6 miljardia euroa ja varainhoidon asiakkaita 5 300. Taaleri Oyj:llä on noin 4 300 osakkeenomistajaa. Taalerin toiminta on Finanssivalvonnan valvomaa.

Bonava toteuttaa 52 asuntoa ICECAPITAL Housing Fund V:lle Espooseen

Bonava toteuttaa ICECAPITALille 52 asuinhuoneiston kerrostalokohteen Espoon Suurpeltoon. Työt kohteessa käynnistyvät välittömästi ja asuntojen on määrä valmistua vuoden 2020 aikana. Bonavan kehittämän, yhteensä noin 200 uuden asunnon kotikorttelin toteutus on edennyt nopeasti, ja ICECAPITALille toteutettavan kohteen myötä Bonavan osuus korttelista saadaan valmiiksi vuoden 2020 loppuun mennessä.

 ”Espoon Suurpellon uuden kauppakeskuksen viereen sijoittuvat uudet asunnot tarjoavat erinomaiset lähipalvelut uusille asukkailleen. Olemme erittäin iloisia pitkän yhteistyön jatkumisesta myös ICECAPITALin uusimman rahaston kanssa”, sanoo Markus Pitkänen, kiinteistökehitysjohtaja Bonava Suomi Oy.

”Yhteistyömme Bonavan kanssa on kestänyt pitkään ja se on ollut antoisaa. Espooseen rakennettava uusi kohde soveltuu hienosti strategiaamme ja täydentää vuokra-asuntotarjontaamme pääkaupunkiseudulla”, toteaa Wisa Majamaa, toimitusjohtaja ICECAPITAL REAM Oy.

ICECAPITAL Housing Fund V Ky on perustettu vuonna 2019 ja sen sijoituskapasiteetti on yli 400 miljoonaa euroa. Rahasto sijoittaa varansa pääkaupunkiseudulla ja kasvukeskuksissa sijaitseviin vapaarahoitteisiin asuntoihin.

Bonava on solminut kiinteistökaupan esisopimuksen Paulig Oy:n ja Citycon Oyj:n kanssa Vuosaaressa sijaitsevista tonteista ja alkaa kehittää aluetta asuinkäyttöön

Valokuvaaja: Arkkitehtuuritoimisto B&M Oy

Bonava Suomi Oy on tänään 22.2.2019 allekirjoittanut Paulig Oy:n ja Citycon Oyj:n kanssa kiinteistökaupan esisopimuksen, jolla Bonava ostaa Vuosaaresta noin 32 000 kem2 rakennusoikeutta tavoitteenaan rakennuttaa alueelle omistus- ja vuokra-asuntoja sadoille uusille asukkaille. Hanke on tarkoitus aloittaa vuonna 2020. Kiinteistökaupat edellyttävät toteutuakseen lainvoimaista asemakaavaa.

”Alue sijoittuu Vuosaareen, Aurinkolahden pohjoisosaan metroaseman, kauppakeskus Columbuksen ja lähes neljääkymmentätuhatta vuosaarelaista palvelevien toimintojen keskelle. Bonavan tavoitteena on kehittää alueesta tulevaisuuden elinvoimainen ja viihtyisä kaupunkikeskusta-alue, jonka kodeista avautuu näkymiä kauas merelle sekä kotikortteleiden toiminnallisille sisäpihoille”, sanoo Matti Kuronen, yksikönjohtaja, Bonava.  

Toteutuessaan Bonavan uusi kotikortteli tarjoaa urbaanin asuinalueen Vuotien ja pian valmistuvan Kahvikorttelin välissä. Tavoitteena on Bonavan kotikorttelin valmistuminen kokonaisuudessaan vuoteen 2025 mennessä.

Bonava rakennuttaa Vantaan Kaivokselaan 59 uutta Bonava-kotia – erikoisuutena asuntokohtaiset palvelueteiset

81a851848ec62424_800x800ar

Bonava jatkaa Vantaan kehitystä ja rakennuttaa Kaivokselaan 59 uutta Bonava-kotia kuuteen kerrokseen. Työt As Oy Vantaan Kilpukassa ovat käynnistyneet ja asuntojen on määrä valmistua loppuvuodesta 2019. Erikoisuutena Kilpukassa ovat asuntokohtaiset palvelueteiset.

Vantaan Kilpukka asettuu rauhalliselle asuinalueelle Kaivokselaan. Kilpukasta löytyy koti niin nuorelle ensiasunnon ostajalle, pariskunnalle kuin huoletonta asumista kaipaavalle varttuneemmalle väelle. Erikoisuutena kohteessa ovat asuntokohtaiset palvelueteiset, jotka tekevät esimerkiksi nettitilausten toimitukset suoraan kotiin helpoksi, silloinkin kun asukas ei ole itse kotona”,  sanoo Jyri Raunio, yksikönjohtaja, Bonava Suomi Oy.

As Oy Vantaan Kilpukan pohjakerroksessa sijaitsee asukkaiden yhteiskäyttöön tarkoitetut tilat, kuten kodikas talosauna ja viihtyisä kerhotila, jotka avautuvat puistoon. Yhtiössä on myös polkupyörävarasto huolto- ja pesupisteineen sekä pyykkitupa. Yhteinen puistomainen korttelipiha on rauhoitettu asumiselle ja oleskelulle. Korttelipihaa ympäröivät rakennukset tarjoavat suojaa liikenteen ääniltä ja tarjoaa turvallisen ja rauhallisen ympäristön lapsille leikkiä ja aikuisille rentoutua arjen kiireistä.

Bonava rakennuttaa Tampereen Lielahteen 70 uutta asuntoa

9a110419b6232acf_800x800ar

Bonava rakennuttaa Tampereen Lielahteen 70 uutta asuntoa. Tampereen Lielahden uuteen kotikortteliin nousee tulevaisuudessa kuusi Bonavan rakennuttamaa, ajatonta arkkitehtuuria edustavaa kerrostaloa. Ensimmäisenä toteutetaan As Oy Tampereen Lielahden Aamun 70 Bonava-kotia. Lielahden Aamun omistusasunnot ovat myynnissä ja niiden rakentaminen on alkanut. Asunnot valmistuvat vuodenvaihteessa 2018-2019.

”Tampere kasvaa nopeasti ja asukasluvun odotetaan kasvavan lähes 10 000 asukkaalla vuoteen 2020 mennessä. Bonava haluaa osaltaan olla mukana mahdollistamassa Tampereen kasvua. Lielahden kotikortteliin nousee nyt ensimmäisessä vaiheessa 70 asuntoa. Korttelin asukkaille tulee käyttöön yhteinen piha-alue sekä monikäyttöisiä yhteisiä tiloja, kuten nikkarointihuone ja korttelitupa. Tampereen Aamun omistusasunnot ovat olleet erittäin kysyttyjä ja asuntoja on varattu jo paljon,” kertoo Hanna Marttila , yksikön johtaja, Bonava Suomi Oy.

Tampereen Aamu asettuu Lielahtikeskuksen välittömään läheisyyteen, ja naapurustosta löytyvät kaikki päivittäiset palvelut kauppoineen ja kahviloineen sekä kirjasto, koulu, ja terveyden ja hyvinvoinnin palveluita. Eloisan naapuruston kruunaa luonnonläheisyys. Asukkaiden ilona on myös ihastuttava kattosaunaosasto järvinäkymin sekä monikäyttöiset yhteistilat, ja autonpesupaikka.