Basso Building Systems Oy rakentaa kaksi kerrostaloa Helsingin Vuosaareen

satamasaarentie2

As Oy Helsingin Satamasaaren Ankkuriin rakennetaan yhteensä 71 asuntoa jotka ovat kooltaan 30-119m². Maatyöt ovat käynnistyneet ja asunnot valmistuvat syksyllä 2019. Asunnot tulevat kahteen seitsemänkerroksiseen kerrostaloon Vuosaaren kirkon viereen.

Taloyhtiö liitetään kaukolämpöön. Asunnot varustetaan mm. vesikiertoisella lattialämmityksellä ja asuntokohtaisella, lämmöntalteenotolla varustetulla tulo- ja poistoilmanvaihtokoneella. Hankkeen arvo on noin 19 miljoonaa euroa.

 

Basso Building Systems Oy rakentaa 68 asuntoa Itä-Helsinkiin

havainnekuva_kerrostalo

As Oy Helsingin Varjakkaan nousee yksiöitä, kaksioita ja kolmioita. Rakennustyöt alkavat syyskuussa 2017 ja valmistuvat siitä noin vuoden kuluttua. Asuntojen koko vaihtelee 24 m2 ja 70,5 m2 välillä. Asunnoista kahdeksan tulee kaksikerroksiseen pientaloon, ja loput nelikerroksiseen kerrostaloon. Hankkeen arvo on noin 10 miljoonaa euroa.

Kohde on ns. puolihitas, jonka ensimyyntihintaa kaupunki sääntelee. Jälleenmyynnillä ei ole hintarajoitusta. Asunnot luovutetaan arvonnan perusteella kuluttajille. Kiinnostus asuntoihin ylitti Basso Building Systemsin odotukset, ja arvontaan ilmoittautumisia tuli ilmoittautumisaikana elokuussa moninkertaisesti asuntojen määrään nähden.

Hanke on osa HELSINKI KERROSTALO-projektia, jossa kehitetään kohtuuhintaista asumista ja myös täydennysrakentamiseen soveltuvaa talotyyppiä. Basso Building Systems käynnistää loppuvuoden aikana useita vastaavia hankkeita pääkaupunkiseudulla.