Wise Group ostaa Insto Sainio Oy:n Turusta

Wise Group Finland Oy on allekirjoittanut 30.10.2015 sopimuksen, jolla yhtiö hankkii turkulaisen Insto Sainio Oy:n koko osakekannan. Yrityskauppa laajentaa Wise Groupin palvelutarjontaa uudelle toiminta-alueelle. Wise Group on kaupan myötä läsnä 11 merkittävässä kaupungissa.

Insto Sainio Oy:n palveluksessa olevat 17 talotekniikan asiantuntijaa jatkavat vanhoina työntekijöinä nykyisissä tehtävissään. Yhtiön toimitusjohtajana jatkaa Pasi Sainio. Yhtiön myyjät Pasi Sainio, Seppo Suominen ja Janne Mäki tulevat kaupan myötä Wise Groupin osakkaiksi.

”Kaupan myötä kykenemme yhdessä tarjoamaan nykyisille ja uusille asiakkaillemme kokonaissuunnittelu- ja konsulttipalveluja, joille on ollut jatkuvaa kysyntää. Tämä antaa meille myös mahdollisuuden palkata uusia asiantuntijoita mielenkiintoisiin työtehtäviin,” Wise Groupin toimitusjohtaja Aki Puska toteaa.

Wise Group Finland Oy on suomalainen yritys, joka tarjoaa talonrakennusalan konsultointi-, suunnittelu- ja rakennuttamispalveluita uudis- ja korjauskohteisiin Suomessa ja Baltian maissa. Wise Group kuuluu talonrakennussektorin kuuden suurimman asiantuntijapalveluita tarjoavan yrityksen joukkoon Suomessa. Sen pro forma -liikevaihto vuonna 2015 tulee olemaan noin 30 M€. Yritys työllistää 350 suunnittelun ja rakennuttamisen ammattilaista Espoossa, Helsingissä, Jyväskylässä, Kotkassa, Kouvolassa, Kuopiossa, Lahdessa, Mikkelissä, Savonlinnassa, Tampereella ja Turussa. Yrityksen omistavat Helmet Business Mentors Oy:n ja Consilium Corporate Finance Oy:n keräämä kotimainen sijoittajaryhmä sekä toimiva johto, jonka omistusosuus yrityksestä on 34 %.

Insto Sainio Oy on Turun alueen suurimpia talotekniikkasuunnitteluun erikoistuneista yrityksistä. Yhtiön liikevaihto on n. 1,5 M€. Yhtiön toimialoina ovat kaiken tyyppisten rakennusten LVI-suunnittelu, sähkösuunnittelu ja näiden valvontapalvelut sekä uudis- että korjauskohteisiin. Yhtiö on perustettu vuonna 2005. Yritys on kasvanut talotekniikkasuunnittelun osalta voimakkaasti viime vuodet.

Wise Group ostaa Helimäki Akustikot Oy:n

Wise Group Finland Oy on 26.6.2015 allekirjoittanut sopimuksen, jolla yhtiö hankkii Helimäki Akustikot Oy:n koko osakekannan. Kaikki yhtiön 15 työntekijää jatkavat nykyisissä tehtävissään. Yhtiön toimitusjohtajana jatkaa Heikki Helimäki. Yhtiön pääomistajat Heikki Helimäki ja Saara Helimäki tulevat Wise Groupin osakkaiksi.

Helimäki Akustikot Oy tarjoavat akustiikkaosaamista erilaisten rakennuskohteiden suunnitteluun ja suunnitteluprosessin kaikkiin vaiheisiin. Tavallisimmat kohteet ovat kouluja, kirjastoja, sairaaloita, erilaisia esitystiloja, kaupallisia tiloja ja asuinrakennuksia. Palveluihin kuuluvat mm. huoneakustiset selvitykset, ilma- ja askelääneneristysmittaukset, äänitaso- ja äänitehotasomittaukset, tärinämittaukset sekä rakenteiden ja tuoteosien akustisten ominaisuuksien mittaukset laboratoriossa. Akustiikkaosaamista hyödynnetään sekä korjaus-, että uudiskohteissa.

Lisäksi yhtiö toteuttaa erilaisia mallinnuspalveluja mm. tie- ja raideliikenteelle, teollisuusmelulle sekä sisätilojen akustiikalle akustisesti vaativissa kohteissa. Yhtiöllä on Suomen ainoana yksityisenä akustiikka-alan toimijana käytössään akkreditoitu ilmaääneneristysmittauslaboratorio (FINAS T260.)