Ramirent avaa koneiden ja laitteiden verkkovuokraamon Suomessa

Ramirent avaa koneiden ja laitteiden verkkovuokraamon 3.4.2017 Suomessa. Asiakkaat voivat jatkossa vuokrata työkaluja ja koneita kellon ympäri vuoden jokaisena päivänä.

Ramirent parantaa asiakaspalveluaan entisestään ja avaa Suomessa verkkovuokraamon 3.4.2017. Verkkovuokraamossa asiointi onnistuu niin tietokoneella, tabletilla kuin älypuhelimella. Aluksi verkkokaupasta voi vuokrata pienlaitteita, kuten kombivasaroita ja iskuporakoneita. Asiakas voi itse valita toimipisteen, josta hän noutaa vuokraamansa tuotteen.

”Asiakkaat vaativat huippuluokan palvelua – myös digitaalisesti. Verkkovuokraamo parantaa kokonaispalveluamme ja helpottaa asiakkaan arkea merkittävästi kun tuotteet voi tilata nyt myös verkon kautta suoraan työmaalta”, kertoo Ramirent Finlandin myynti- ja markkinointijohtaja Arto Palsio.

Ketterää, reaaliaikaista palvelua

Asiakkaat saavat käyttöönsä myös uuden, reaaliaikaisen chat-kanavan, jossa Ramirentin omat asiakaspalvelijat neuvovat sopivien tuotteiden valinnassa.

”Haluamme ottaa johtavan aseman konevuokrausalan digitalisaatiossa. Lähitulevaisuudessa kehitämme ja laajennamme WebShop-vuokraamoa ja sen tarjontaa asiakastarpeiden perusteella. Nyt odotamme ensimmäisiä asiakkaita ostoksille”, Palsio sanoo.

Ramirent on panostanut digitaalisiin työkaluihin jo useita vuosia: työmaan logistiikan ja turvallisuuden suunnittelu virtuaalisesti ennen projektin alkamista, RamiSmart-palvelukokonaisuuteen kuuluva läsnäolovalvonta ja olosuhdevalvonta ml. betoninkuivumisen etäseuranta ovat osa Ramirentin digitaalista tarjoomaa.

www.ramiwebshop.fi.

Ramirent on voittanut EcoOnline -palkinnon kemikaalien turvallisesta käsittelystä Ruotsissa

Ramirent vähensi käytettävien kemikaalien määrää toiminnoissaan 46 prosentilla vuonna 2015. Tämä oli EcoOnline -järjestelmän käyttöönoton ansiota kaikissa Ramirentin toimintamaissa. Nyt Ramirent Ruotsi on voittanut EcoOnline -palkinnon, joka annetaan yrityksille jotka työskentelevät proaktiivisesti parantaakseen kemikaalien turvallista käsittelyä. Ramirent Ruotsi on työskennellyt EcoOnline -järjestelmän kanssa vuodesta 2012 ja tukenut EcoOnlinen käyttöönottoa muissa Ramirentin toimintamaissa.

Rakennustyömailla käytetään joka päivä paljon kemikaaleja, kuten vahvoja puhdistusaineita polttoaineita sekä öljyjä. Useat niistä voivat olla haitallisia ihmisille ja ympäristölle, jollei niitä käytetä oikein. EcoOnline tarjoaa yksityiskohtaista tietoa kemikaaleista helposti ymmärrettävässä muodossa sekä auttaa työntekijöitä ja asiakkaita käsittelemään kemikaaleja turvallisesti. Vuonna 2015 EcoOnline otettiin käyttöön kaikissa Ramirentin toimintamaissa. Tämän myötä Ramirent on vähentänyt käytettävien kemikaalien määrää jopa 46 prosentilla.

“Ramirent haluaa kehittää toimialaansa tarjoamalla koneita ja palveluja yhdistäviä ratkaisuja, jotka mahdollistavat turvalliset ja kestävät työmaat ja toimialan edelleen jatkokehittämisen. Palkinto osoittaa, että voimme myös pienillä teoilla parantaa toimialaa. Tässä tapauksessa parannus koskee kemikaalien hallintaa. Meidän kemikaalien hallintajärjestelmä turvaa työntekijöitämme, ympäristöä ja säästää aikaa. Haluamme tarjota järjestelmää myös asiakkaillemme eri toimintamaissamme vuoden 2016 aikana”, sanoo Magnus Rosén, Ramirent Oyj:n toimitusjohtaja.

EU lainsäädäntö on monimutkainen ja sisältää yli 800 lakia, jotka sääntelevät kemikaalien käyttöä. EcoOnline helpottaa lainsäädännön noudattamisessa ja auttaa työntekijöitä sekä asiakkaita käsittelemään kemikaaleja turvallisesti. EcoOnline -palkinto tukee yrityksiä, jotka tekevät riskiarviointeja, työskentelevät proaktiivisesti sekä yrityksiä joilla on strategia haitallisten kemikaalien vaihdannalle nettipohjaisessa EcoArchive -rekisterissä.

Kemikaalien riskiarviointi ei ole ainoastaan lakisääteinen vaatimus, vaan se on ehdottoman tärkeää Ramirentin työntekijöiden ja asiakkaiden kannalta. Ramirent haluaa kaikkien tuntevan olonsa turvalliseksi töissä. Jokaisessa Ramirentin toimintamaassa on tehty paljon työtä EcoOnlinen käyttöönotossa, mikä puolestaan tukee Ramirentin asemaa johtavana ja vastuullisena konevuokrausyrityksenä.

Palkinto luovutettiin eilen “Miljö- och kemidagarna” –konferenssissa Göteborgissa Ruotsissa. Aikaisempiin palkinnon voittajiin kuuluvat Borås Djurpark (2015), Mekonomen (2014), Unilabs (2013) ja Roxtec (2011).

RAMIRENT VAHVASTI MUKANA ÄÄNEKOSKEN BIOTUOTETEHDASHANKKEESSA

iyzgbb6coshnryhlsqvn

Metsä Groupiin kuuluva Metsä Fibre rakentaa uudenlaisen biotuotetehtaan Äänekoskelle Keski-Suomeen. Se on Suomen metsäteollisuuden historian suurin investointi, 1,2 miljardia euroa. Tehtaan koekäyttö aloitetaan vuoden 2017 keväällä ja tehdas käynnistyy vuoden 2017 kolmannella neljänneksellä. Biotuotetehtaan rakentaminen etenee aikataulussa, valmiina tehtaasta on nyt noin 20 prosenttia. Käynnissä ovat maanrakennustyöt, paalutukset ja perustusten valut sekä elementtirakentaminen ja laiteasennukset.

Tehdas rakennetaan Äänekosken nykyisen sellutehtaan alueelle ja osittain sen paikalle olemassa olevan metsäteollisuuden yhteyteen. Käytettävissä on noin 40 hehtaarin kokonaispinta-ala. Rakennusajan työllistävä kokonaisvaikutus yli 6 000 henkilötyövuotta. Suurimmillaan työmaavahvuus on asennustöiden aikana syksystä 2016 kevääseen 2017, jolloin työmaalla työskentelee enimmillään 2 500 henkilöä.

Äänekosken biotuotetahtaan myyntiä hoitaa asiakkuuspäällikkö Mikko Rämänen. Mikko on tuttu näky tehdas alueella ja puhelin pirisee puolin ja toisin yhteistyökumppaneittemme mestareiden sekä työmaavastaavien välillä. Kauppaa on tehty mm. nostimista ja lämmittimistä. Nyt alueella on käynnissä isoja valu-urakoita ja niiden suojaksi on rakennettu sääsuojia, sekä sääsuojan sisään on tullut lämmityksiä. Lämmittimien yhteyteen on myyty tankkauspalvelu, ja polttoainetta onkin mennyt runsaasti. Saatavuusvastaava Tapio Mehtovuori on tuttu henkilö jo Nesteen päässä, sen verran usein on jo täydennystilauksia tehty. Tapio kertoo että yhteistyö on toiminut hyvin Nesteen kanssa. Projektinhoitajana alueella toimii Kari Minkkilä, Kari hoitaa tankkauspalvelua, vuokralaitteiden ylläpitoa, ottaa tilauksia vastaan, kuljettaa tavaraa asiakkailla ja tarjoaa lisäpalveluita. Kaluston osalta tukeudutaan Jyväskylän vuokraamoon. Pienkalustolle on järjestetty kuljetuspalvelu, niin että lähtöjä on kaksi kertaa päivässä Jyväskylästä Äänekoskelle.

Kiivain vaihe on vielä edessä Äänekosken biotuotetehdasprojektissa ja Jyväskylän tiimi on valmiina seuraaviin vaiheisiin!

Ramirent ensimmäisten joukossa Pyhäjoen kasvavassa virrassa

xrygbmceaw3noddrdzpz

Ramirentin Pohjois-Suomen vuokraamotoimintaan kuuluu uusia tuulia. Viime syksyn aikana on Pyhäjoelle kohonnut Ramirentin yksi uusimmista konevuokraamoista. Pyhäjoelta jo varhaisessa vaiheessa vuonna 2010 hankittu tontti on yhden hehtaarin kokoinen ja sijaitsee Parhalahden kylällä, Ouluntien ja Parhalahdentien kulmauksessa. Sijainti on erinomainen konevuokrauspalvelujen toteuttamiseen ydinvoimahankkeeseen sekä muihin paikallisiin vuokraustarpeisiin.

Vuokraamon toimisto- ja vuokraamorakennukset on toteutettu Ramirentin omilla tilaratkaisuilla. Ramirent tarjoaa Parhalahden tontilla varikko-, toimisto-, kokous- ja sosiaalitiloja myös yhteistyökumppaneidensa käyttöön. Tiloja voi vuokrata lyhyemmäksi ja pidemmäksi aikaa asiakkaiden omien tarpeiden mukaisesti. Alueelle sijaitsee konevuokraamon lisäksi myös 800:n neliön suuruinen kevytrakenteisempi varasto- ja huoltohalli, joka valmistui käyttöön juuri ennen joulua.

Syksyn ja talven 2015 aikana on Ramirent verkostoitunut uudella toimipaikalla järjestämällä asiakasvierailuja vuokraamolla sekä osallistumalla aktiivisesti paikallisiin tapahtumiin. Joulun aikaan Ramirent tarjosi vuokraamolla yhteistyökumppaneille jouluisen lounaan, jonka ohessa oli mahdollisuus tutustua uusiin tiloihin sekä Ramirentin tuotteisiin ja palveluihin.

Ramirent on solminut Hartelan kanssa yhteistyösopimuksen ja sopimuksen kaluston ulkoistamisesta Suomessa

Osapuolet ovat tiedottaneet aiesopimuksesta 1.10.2015. Hyvä yhteistyö Hartelan ja Ramirentin välillä on johtanut 25.11.2015 allekirjoitettuihin sopimuksiin kaluston ulkoistamisesta sekä palveluyhteistyöstä.

Hartelan kalustonhallintaan liittyvien toimintojen liikevaihto Suomessa on noin 4 miljoonaa euroa ja se työllistää 13 henkilöä. Nämä henkilöt siirtyvät Ramirentin palvelukseen nyt tehdyn sopimuksen myötä. Yhteistyösopimuksen mukaan Hartela vuokraa tarvitsemansa kaluston Suomessa Ramirentiltä.

Kari Varkki, kehitysjohtaja Hartela-yhtiö Oy, kommentoi: “Yhteistyösopimuksen tavoitteena on varmistaa työmaillemme uudistuva ja kehittyvä kalusto sekä toimintamalli, joka vastaa sekä keskitetyn että paikallisen toiminnan tarpeita. Samalla haluamme parantaa kilpailukykyämme ja mahdollisuutta palvella asiakkaitamme paremmin. Jatkossa Ramirent osallistuu kumppanina myös aktiivisessa roolissa työmaittemme työmaasuunnitteluun sekä laskentaan.”.

“Nyt allekirjoitettu kaluston ulkoistamis- ja yhteistyösopimus antaa meille mahdollisuuden palvella Hartelan kaikkia konserniyhtiöitä kokonaisvaltaisesti torninostureista laajamittaisiin kalustopalveluihin. Uutena osana sopimuksessa on myös mukana teollisuuden erikoiskalusto ja niihin liittyvät ratkaisut,” toteaa Anna Hyvönen, EVP, Ramirent Finland.

Ramirentin North Central Europen johtaja jättää yhtiön

Ramirent-konsernin North Central Europe markkina-alueen johtaja Anna Hyvönen on ilmoittanut jättävänsä yhtiön ja siirtyy johtavaan asemaan toiselle teollisuuden alalle. Anna Hyvönen on ollut Ramirent-konsernin johtoryhmän jäsen vuodesta 2012. Seuraajan haku on käynnistetty.

“Haluan kiittää Annaa hänen panoksestaan viimeisten vuosien aikana Suomi-segmentin johtajana ja hänen työstään North Central Europen markkina-alueen kehittämisessä. Haluan toivottaa hänelle kaikkea hyvää uusiin haasteisiin tulevaisuudessa,” sanoo Magnus Rosén, Ramirent-konsernin toimitusjohtaja.

Anna Hyvönen jatkaa nykyisessä tehtävässään vuoden 2016 toisen neljänneksen alkuun asti.

Ramirent on solminut Hartelan kanssa aiesopimuksen kaluston ulkoistamisesta ja yhteistyösopimuksesta Suomessa

Ramirent on allekirjoittanut aiesopimuksen Hartela Oy:n, Rakennusosakeyhtiö Hartelan ja Hartela-Forum Oy:n kanssa kaluston, kalustotoimintojen ja kalustopalveluhenkilöstön ulkoistuksesta RamirentFinland Oy:lle. Lisäksi aiesopimus tähtää yhteistyösopimukseen, jonka perusteella Ramirent vuokraisi kalustoa ja tuottaisi kalustopalveluita Hartelalle.

Sopimusneuvottelut ja neuvottelut toiminnan uudelleen organisoinnista on käynnistetty. Tavoitteena on allekirjoittaa lopullinen kauppasopimus marraskuun 2015 loppuun mennessä ja aloittaa yhteistyö. Kari Varkki, kehitysjohtaja Hartela-yhtiöt Oy, kommentoi: “Yhteistyösopimuksen tavoitteena on varmistaa työmaillemme uudistuva ja kehittyvä kalusto sekä toimintamalli, joka vastaa sekä keskitetyn että paikallisen toiminnan tarpeita samalla parantaen meidän kilpailukykyä ja mahdollisuutta palvella asiakkaitamme paremmin”.

”Hartelalla on pitkä historia suomalaisessa rakentamisessa. Yhteistyömme Hartelan kanssa on syventynyt viime vuonna tehdyn torninostureiden liiketoimintakaupan ja tuolloin solmitun yhteistyösopimuksen myötä. Olemme erittäin iloisia, että Hartela haluaa solmia meidän kanssa aiesopimuksen kokonaisvaltaisesta kaluston ulkoistamisesta. Tavoitteenamme on tarjota Hartelalle korkealuokkaisia kalustopalveluja ja parantaa entisestään yhteistyötämme,” toteaa Anna Hyvönen, EVP, Ramirent Finland.

RAMIRENT TOIMITTAA KOKONAISRATKAISUN NCC:LLE SÖDRA CELLIN SELLUTEHTAAN LAAJENNUKSEEN RUOTSISSA

Ramirent on allekirjoittanut yksinomaisen projektisopimuksen NCC:n kanssa, joka toteuttaa pohjarakentamisen, laitoksen ja kiinteistöjen rakennustyöt Södra Cellin Värön tehtaan laajennustöissä. Ramirentin kokonaisratkaisuun sisältyy koneiden lisäksi laaja turvallisuutta painottava suunnittelutyö. Ramirentillä on työmaalla myös toimipiste, joka pitää sisällään koulutusyksikön. Sopimuksen arvon arvioidaan olevan noin 10 miljoonaa euroa projektin kestäessä kesästä 2015 aina syksyyn 2016.

Vuonna 2014 Södra Cell AB päätti merkittävästä Södra Cell Värön sellutehtaan laajennusinvestoinnista. Laajennus kasvattaa sellun tuotantokapasiteettiä 425.000 tonnista 700.000 tonniin vuodessa. Tehtaasta tulee yksi maailman suurimmista havupuusulfaattimassan tuottajista. NCC toteuttaa laajennuksessa pohjarakentamisen, laitoksen sekä kiinteistöjen rakennustyöt.

“Tämän hankkeen kautta toimitamme jälleen kerran kattavan ratkaisun asiakkaallemme NCC:lle. Olemme erittäin iloisia voidessamme panostaa turvallisuuteen ja hyviin työskentelyolosuhteisiin riskikartoituksen, koulutuksen eikä vähinten Ramirentin ainutlaatuisen putoamisenestojärjestelmän GuardLite™:n avulla. Ramirentin sitoutuminen Södra Cell Värö -hankkeeseen on linjassa strategiamme kanssa toimittaa asiakkaalle More Than Machines -ratkaisuja,” mainitsee Ramirent Ruotsin ja Tanskan SVP Erik Alteryd.  

Ramirentin toimitukset NCC:lle varmistetaan Värön työmaalla koko projektin ajan olevan projektipäällikön avulla. Ramirentin tytäryhtiö Safety Solution Jonsereds tukee projektia turvallisuusratkaisuiden kautta.

Ramirent on aiemmin toimittanut laajoja integroituja konevuokrausratkaisuja Garpenbergin kaivostoimintojen laajennukseen, käynnissä olevaan Tukholman Urban Escape –projektiin sekä moniin muihin projekteihin.

RAMIRENTIN OSAVUOSIKATSAUS TAMMI–KESÄKUU 2015: KEHITYS PARANI KORKEAMMAN KYSYNNÄN JA TEHOKKUUSTOIMENPITEIDEN ANSIOSTA

2015-08-06 12_08_55-RR_Q2_2015_FI_Final2_web.pdf - Nitro Pro 9 (Expired Trial)

Huom! Sulkeissa olevat luvut viittaavat edeltävän tilikauden vastaavaan ajanjaksoon, ellei toisin ole mainittu.

KEHITYS HUHTI–KESÄKUUSSA 2015

• Liikevaihto 159,4 (151,8) miljoonaa euroa, kasvua 5,0 % tai 6,9 % vertailukelpoisilla valuuttakursseilla laskettuna
• EBITDA 46,0 (42,2) miljoonaa euroa eli 28,9 % (27,8 %) liikevaihdosta
• EBITA 21,0 (16,2) miljoonaa euroa eli 13,2 % (10,7 %) liikevaihdosta
• EBITA ilman kertaluonteisia eriä1) 17,2 (16,2) miljoonaa euroa eli 10,8 % (10,7 %) liikevaihdosta
• Katsauskauden tulos 13,2 (7,1) miljoonaa euroa ja osakekohtainen tulos 0,12 (0,07) euroa
1) Kertaluonteisiin eriin sisältyi vuonna 2014 hankitun sääsuoja- ja telineyhtiö DCC:n lisäkauppahinnan suorittamiseen liittyvä 3,8 miljoonan euron kertaluonteinen tuotto vuoden 2015 toisella neljänneksellä.

KEHITYS TAMMI–KESÄKUUSSA 2015

• Liikevaihto 300,0 (289,3) miljoonaa euroa, kasvua 3,7 % tai 6,2 % vertailukelpoisilla valuuttakursseilla laskettuna
• EBITDA 74,6 (73,9) miljoonaa euroa eli 24,9 % (25,5 %) liikevaihdosta
• EBITA 25,2 (23,3) miljoonaa euroa eli 8,4 % (8,0 %) liikevaihdosta
• EBITA ilman kertaluonteisia eriä 21,3 (23,3) miljoonaa euroa eli 7,1 % (8,0 %) liikevaihdosta
• Katsauskauden tulos 13,1 (9,7) miljoonaa euroa ja osakekohtainen tulos 0,12 (0,09) euroa
• Rullaava 12 kuukauden sijoitetun pääoman tuotto (ROI) 12,3 % (11,9 %)
• Rullaava 12 kuukauden oman pääoman tuotto (ROE) 11,5 % (12,1 %)
• Bruttoinvestoinnit 65,0 (101,8) miljoonaa euroa
• Rahavirta investointien jälkeen −21,4 (−24,5) miljoonaa euroa
• Nettovelka 297,1 (273,4) miljoonaa euroa ja nettovelka/EBITDA 1,8x (1,6x)

RAMIRENTIN NÄKYMÄT VUODELLE 2015 ENNALLAAN

Ramirent arvioi markkinatilanteen pysyvän vaihtelevana vuonna 2015. Markkinatilanteen arvioidaan olevan haasteellinen erityisesti Suomen ja Norjan markkinoilla. Arvioimme vuoden 2015 liikevaihdon ja EBITA-liiketulosprosentin olevan paikallisissa valuutoissa vuoden 2014 tasolla.

AVAINLUVUT 4–6/15 4–6/14 Muutos 1–6/15 1–6/14 Muutos 1–12/14
(milj. EUR)
Liikevaihto 159,4 151,8 5,0 % 300,0 289,3 3,7 % 613,5
Käyttökate (EBITDA) 46,0 42,2 9,0 % 74,6 73,9 1,0 % 167,9
Osuus liikevaihdosta, % 28,9 % 27,8 % 24,9 % 25,5 % 27,4 %
EBITA-liiketulos ilman kertaluonteisia eriä 17,2 16,2 21,3 23,3 71,5
Osuus liikevaihdosta, % 10,8 % 10,7 % 7,1 % 8,0 % 11,7 %
EBITA-liiketulos 21,0 16,2 30,2 % 25,2 23,3 8,1 % 65,8
Osuus liikevaihdosta, % 13,2 % 10,7 % 8,4 % 8,0 % 10,7 %
Liiketulos (EBIT) 18,8 14,2 31,9 % 20,7 19,6 5,7 % 58,1
Osuus liikevaihdosta, % 11,8 % 9,4 % 6,9 % 6,8 % 9,5 %
Tulos ennen veroja (EBT) 16,7 9,1 82,1 % 16,4 12,4 32,9 % 42,5
Osuus liikevaihdosta, % 10,4 % 6,0 % 5,5 % 4,3 % 6,9 %
Emoyhtiön omistajille kuuluva
katsauskauden tulos
13,2 7,1 84,2 % 13,1 9,7 35,4 % 32,6
Tulos/osake, EUR (laimentamaton ja laimennettu) 0,12 0,07 84,2 % 0,12 0,09 35,3 % 0,30
Bruttoinvestoinnit pitkäaikaisiin varoihin 46,8 78,3 −40,2 % 65,0 101,8 −36,2 % 144,6
Bruttoinvestoinnit, % liikevaihdosta 29,4 % 51,6 % 21,7 % 35,2 % 23,6 %
Rahavirta investointien jälkeen −22,3 −19,4 −15,0 % −21,4 −24,5 12,6 % 21,8
Sijoitettu pääoma kauden lopussa 602,4 610,5 −1,3 % 555,2
Sijoitetun pääoman tuotto (ROI), %1) 12,3 % 11,9 % 12,2 %
Oman pääoman tuotto (ROE), %1) 11,5 % 12,1 % 9,4 %
Nettovelka 297,1 273,4 8,7 % 227,1
Nettovelka/EBITDA1) 1,8x 1,6x 11,0 % 1,4x
Nettovelkaantumisaste, % 97,9 % 84,2 % 69,9 %
Omavaraisuusaste, % 39,0 % 40,3 % 43,7 %
Henkilöstö kauden lopussa 2 682 2 651 1,2 % 2 576

1) Rullaava 12 kuukautta
MAGNUS ROSÉN, RAMIRENTIN TOIMITUSJOHTAJA:

”Toisen neljänneksen kehitys vastasi kaiken kaikkiaan odotuksiamme. Ramirentin toisen neljänneksen liikevaihto kasvoi 5,0 % 159,4 miljoonaan euroon. Vertailukelpoisilla valuutta-kursseilla laskettuna neljänneksen liikevaihdon kasvu oli 6,9 %. Toisen neljänneksen liikevaihto kasvoi kaikissa segmenteissä Norjaa lukuun ottamatta. Liikevaihtoa paransi kysynnän elpyminen neljänneksen loppua kohti. Heikomman ensimmäisen neljänneksen jälkeen konsernin EBITA-liiketulos ilman kertaluonteisia eriä kasvoi hieman 17,2 (16,2) miljoonaan euroon. EBITA-liiketulosprosentti oli 10,8 % (10,7 %) toisella neljänneksellä ja 7,1 % (8,0 %) ensimmäisellä vuosipuoliskolla. EBITA-liiketulosta vahvistivat toimipistemyynnin kasvu, hyvä kehitys ratkaisuliiketoiminnan projekteissa sekä onnistunut kiinteiden kustannusten hallinta. Säilytämme fokuksemme edelleen kannattavuustason parantamisessa. Tehostamisohjelmamme ja työ NextRamirent-kehitysohjelman puitteissa etenivät toisella neljänneksellä. Jatkoimme ratkaisuliiketoiminnan tarjonnan ja lisäarvopalveluiden kehittämistä vahvistaaksemme erottautumistamme markkinoilla. Allekirjoitimme myös aiesopimuksen NCC Roadsin kanssa tutkiaksemme mahdollisuuksia laajentaa yhteistyötä tie- ja liikenneturvallisuuden alueilla. Jatkoimme myös määrätietoista työtä yhteisen liiketoimintamallin kehittämiseksi, minkä tavoitteena on lisätä tehokkuutta ja harmonisoida toimintamallejamme. Liiketoiminnan kehitystä tukivat tehokkuustoimenpiteet kuten huolto- ja kunnossapitotoimintojen keskittäminen, tuottamattoman kaluston vähentäminen ja yhteisen taloushallinnon palvelukeskuksen käyttöönotto. Lisäksi jatkoimme hinnoittelukäytäntöjen kehittämistä ja kapasiteetin käyttöasteen vahvistamista kehittämällä toimitusketjumme tuottavuutta. Kuten olemme aikaisemmin kertoneet, odotamme kannattavuuden paranemisen tapahtuvan tehokkuustoimenpiteiden johdosta vuonna 2016 ja siitä eteenpäin.

Liikevaihdon kasvu kiihtyi Ruotsissa rakentamisen korkean aktiviteetin myötä ja kannattavuutemme parani suurten ratkaisuliiketoiminnan projektien edistyttyä. Liiketoiminnan aktiviteettitaso piristyi Tanskassa ja kustannusleikkaustoimenpiteet alkoivat tuottaa tuloksia. Europe Central -segmentissä liikevaihto elpyi lisääntyneen teiden rakentamisen, teollisuusrakentamisen ja erityisesti Puolan voima-laitosprojektien ansiosta. Europe East -segmentissä vahva tuloksenteko jatkui Baltian maiden vakaiden rakentamismarkkinoiden tukemana.

Norjassa liiketoimintamme kehittyi heikommin verrattuna edelliseen vuoteen talonrakentamisen hitaan kasvun ja öljy- ja kaasusektorin heikon kysynnän takia. Vaisu kysyntä Suomen markkinoilla jatkui lukuun ottamatta Etelä-Suomea, jossa kasvua tukivat meneillään olevat rakennusprojektit.

Kysyntä lähti vahvistumaan neljänneksen loppua lähestyttäessä ja odotamme kokonaiskysynnän kasvavan Ruotsissa, Tanskassa, Europe East – segmentissä sekä Europe Central –segmentissä vuoden 2015 toisella puoliskolla. Arvioimme markkinatilanteen jatkuvan edelleen haasteellisena Suomessa ja Norjassa.

Ramirent on kehittymässä tuotteisiin perustuvasta yhtiöstä ratkaisuja ja osaamista painottavaksi toimijaksi, jonka tavoitteena on tarjota asiakkaille ainutlaatuinen asiakaskokemus. Saavuttaaksemme tämän jatkamme sitoutunutta työtä kestävän kannattavan kasvun tavoittelussa, lisäämme erottautumistamme kehittämällä täydentäviä palveluita asiakkaillemme ja tehostamamme edelleen toimintojen tuottavuutta. Näin luomme vahvan perustan kilpailukyvylle tulevaisuudessa.”

MARKKINOIDEN NÄKYMÄT 2015

Ramirent odottaa konevuokrausmarkkinoiden pysyvän haastavina Suomessa vuoden 2015 toisella puoliskolla. Euroconstructin kesäkuussa 2015 julkaiseman suhdanne-ennusteen mukaan rakentamisen markkinoiden arvioidaan pysyvän ennallaan vuonna 2015. Korjausrakentamisessa kysynnän arvioidaan kasvavan ikääntyvän asuntokannan ja korjausrakentamiseen osoitettujen valtion tukien ansiosta. Heikon markkinatilanteen odotetaan jatkuvan uudisrakentamisen sektorilla erityisesti pääkaupunkiseudun ulkopuolella. Konevuokrauksen kysyntää tukevat toimitila-rakentamisen sektorilla tiettyjen suurten kauppa-keskus- ja teollisuusprojektien aloitukset. Uusi hallitus suunnittelee kasvattavansa infrahankkeisiin suunnattuja varoja piristääkseen pysähtynyttä taloutta vuoden 2015 toisella puoliskolla. Elinkeino-elämän keskusliitto (EK) odottaa, että teollisuuden vuotuiset investoinnit kasvavat sekä tehdas-teollisuudessa että energiasektorilla vuonna 2015.

Ramirent odottaa konevuokrauksen kysynnän pysyvän suotuisana Ruotsissa vuonna 2015 rakentamisen korkean aktiviteetin johdosta. Euroconstructin kesäkuussa 2015 julkaiseman suhdanne-ennusteen mukaan rakentamisen markkinoiden arvioidaan kasvavan Ruotsissa 5,0 % vuonna 2015. Markkinatilanne on vahva erityisesti monissa Ruotsin suurimmista kaupungeista. Uusien asuntojen aloitusten arvioidaan pysyvän korkealla tasolla jatkuvan asuntopulan takia. Toimitila-rakentamisen arvioidaan kasvavan toimistojen ja kaupan alan rakentamisen kasvun myötä. Hallituksen vuonna 2014 hyväksymä liikenneinfraohjelma tulee vauhdittamaan infrarakentamisen aktiviteettia erityisesti Tukholman ja Göteborgin alueilla myös vuoden toisella puoliskolla. Korjausrakentamisen odotetaan lisääntyvän myös vuonna 2015 kiinteistökannan jatkuvan kasvun ja ikääntymisen seurauksesta. Konevuokrauksen kysynnän arvioidaan pysyvän melko vakaana Ruotsin teollisuussektorilla.

Ramirent arvioi markkinatilanteen pysyvän haasteellisena Norjan konevuokrausmarkkinoilla vuonna 2015 johtuen makrotalouden epävarmuudesta yhdistettynä öljyn alhaiseen hintatasoon. Euroconstructin kesäkuussa 2015 julkaistun suhdanne-ennusteen mukaan Norjan rakennus-markkinoiden arvioidaan kasvavan 2,6 % vuonna 2015. Hallituksen elvytystoimien arvioidaan tukevan infrarakentamista ja tie-, rata- ja metroprojektien odotetaan toimivan merkittävänä kasvun ajurina. Asuntorakentamisen arvioidaan pysyvän edellisvuoden tasolla vuonna 2015. Toimitila-rakentamisen sektorilla odotetaan kasvua julkisen sektorin projektien tukemana. Korjausrakentamisen odotetaan kasvavan vuonna 2015. Norjan tilastokeskuksen arvion mukaan öljy- ja kaasu-teollisuuden investointien ennustetaan laskevan selvästi tänä vuonna.

Ramirent odottaa konevuokrausmarkkinoiden säilyvän vakaana Tanskassa vuoden 2015 toisella puoliskolla. Euroconstructin kesäkuussa 2015 julkaistun suhdanne-ennusteen mukaan Tanskan rakennusmarkkinoiden arvioidaan kasvavan 1,2 % vuonna 2015. Kysynnän korjausrakentamisessa ennustetaan heikkenevän selvästi, mutta asunto-rakentamisen aktiviteetin arvioidaan pysyvän vakaana erityisesti suurten kaupunkien hyvän kysynnän myötä. Vuoden 2015 toisella puoliskolla julkisten investointien odotetaan kasvattavan infrarakentamista sekä rakentamista terveydenhuollon ja koulutuksen sektoreilla. Teollisuussektorin aktiviteetin odotetaan tukevan konevuokrauksen kysyntää toisella vuosipuoliskolla.

Ramirent odottaa Baltian konevuokrausmarkkinoiden kokonaiskysynnän säilyvän vakaana vuoden 2015 toisella puoliskolla. Euroconstructin kesäkuussa 2015 julkaistun suhdanne-ennusteen mukaan koko Baltian rakennusmarkkinoiden arvioidaan laskevan 2,5 % vuonna 2015. Virossa rakennusmarkkinoiden arvioidaan laskevan 4 % vuonna 2015. Rakennus-projektien odotetaan keskittyvän pääasiassa pää-kaupunkiseudulle ja Etelä-Viron alueelle. Latvian rakennusmarkkinoiden arvioidaan laskevan 6 % vuonna 2015. Asuntorakentamisen arvioidaan pysyvän vakaana, mutta toimitilarakentamisen odotetaan laskevan Ukrainan kriisin aiheuttaman taloudellisen epävarmuuden johdosta. Liettuassa rakennusmarkkinoiden arvioidaan kasvavan 1 % vuonna 2015. Kasvun moottoreina Liettuassa toimivat asuntorakentamisen kasvu ja korjausrakentamisen korkea aktiviteetti. Useiden EU-rahoitteisten projektien odotetaan alkavan vuoden 2015 toisella puoliskolla vauhdittaen erityisesti infra- ja korjausrakentamista Baltian maissa.

Ramirent arvioi konevuokrauksen kysynnän olevan Venäjällä vaatimatonta vuonna 2015. Öljyn hinnan lasku vaikuttaa negatiivisesti Venäjän talouteen ja rakentamisen sektoriin. Myös ruplan ja Venäjän rahoitusmarkkinoiden epävakaus vaikeuttavat talouskasvua Venäjällä. EU:n ja USA:n taloudelliset pakotteet Venäjälle Ukrainan kriisin johdosta pysyvät voimassa aiheuttaen lisää epävarmuutta Venäjän talouden kehitykselle. Euroconstructin kesäkuussa 2015 julkaistun suhdanne-ennusteen mukaan Venäjän rakennusmarkkinoiden arvioidaan laskevan 2 % vuonna 2015. Talonrakentamisen ennustetaan pysyvän edellisvuoden tasolla suurten projektien tukemana, mutta infrarakentamisen arvioidaan laskevan selvästi. Ukrainassa rakennusmarkkinoiden aktiviteetti on heikentynyt merkittävästi ja markkina-tilanteen arvioidaan jatkuvan haasteellisena koko vuoden 2015 ajan.

Ramirent arvioi kokonaiskysynnän Europe Central -segmentin konevuokrausmarkkinoilla säilyvän suotuisana vuoden 2015 toisella puoliskolla. Euroconstructin kesäkuussa 2015 julkaistun suhdanne-ennusteen mukaan Puolan rakennus-markkinoiden odotetaan kasvavan 9,7 % vuonna 2015. Pääosin EU:n rahoittamat infrarakentamisen projektit toimivat kasvun moottorina rakentamisen sektorilla. Markkinatilanteen arvioidaan olevan suotuisa asuntorakentaminen sektorilla uusien asuntoaloitusten kasvun myötä. Rakentamisen aktiviteetin arvioidaan jatkavan piristymistään toimitilarakentamisessa teollisuusrakentamisen tukemana. Lisääntyvän korjausrakentamisen sekä voimalaitos- ja tuulivoimaprojektien korkean aktiviteetin ennustetaan tukevan konevuokrausmarkkinoita. Tšekin tasavallassa rakennus-markkinoiden ennustetaan kasvavan 4,3 % vuonna 2015. Slovakian rakennusmarkkinoiden arvioidaan kasvavan 2,1 % vuonna 2015. Konevuokrauksen kysynnän odotetaan pysyvän vahvana erityisesti rakennussektorilla.
RR_Q2_2015_FI_Final2_web.pdf

:KATSO VIDEO: RAMIRENT TOIMITTAA KOKONAISRATKAISUN URBAN ESCAPE STOCKHOLM -HANKKEESEEN – RUOTSIN MIELENKIINTOISIMPAAN RAKENNUSHANKKEESEEN

Ramirent on allekirjoittanut AMF Fastigheter -kiinteistöyhtiön kanssa sopimuksen kokonaisratkaisun toimittamisesta Urban Escape Stockholm –hankkeeseen, joka kattaa koneet ja niihin liittyvät palvelut. Sopimus on voimassa 2014–2018, ja se on arvoltaan noin 40 miljoonaa euroa muodostuen toimituksista AMF Fastigheter sekä muille yhteistyökumppaneille.

Urban Escape Stockholm -hankkeen myötä AMF Fastigheter rakentaa uutta tulevaisuuden urbaania tilaa Hamngatanin, Regeringsgatanin ja Brunkebergstorgin väliseen kortteliin. Hankkeeseen kuuluu viisi rakennusta, neljä katua ja kaksi aukiota. Alueelle rakennetaan kesän 2014 ja kevään 2019 välisenä aikana toimistoja, hotelleja, liiketiloja, ravintoloita, tapaamispaikkoja ja palveluita, jotka lisäävät alueen rakennuspinta-alan nykyisestä 95 000 neliömetristä 130 000 neliömetriin.

Ramirentin projektitiimi vastaa työmaalla muun muassa suunnittelusta ja tarveanalyysista. Hankkeen aikana Ramirent toimittaa turvallisuus- ja työympäristöratkaisuja sekä vastaa hankkeen logistiikan, sähköntoimituksen ja lämmityksen optimoinnista. Lisäksi Ramirent kouluttaa rakennustyöntekijöitä käyttämään koneita turvallisesti. Toimitukseen sisältyy myös nostimet, hissit, rakennustelineet ja putoamissuojat. Työmaalla sijaitsevan toimipisteen kautta mahdollistamme nopeat koneiden toimitukset.

Ramirent Ruotsin toimitusjohtaja Erik Alteryd toteaa: ”Olemme hyvin iloisia AMF Fastigheter -yhtiön kanssa tekemäämme sopimukseen. Ramirentin toimeksianto vastaa hyvin strategista pyrkimystämme tarjota muutakin kuin koneita. 60 vuoden kokemuksemme, laaja konevalikoimamme ja palvelutarjontamme avulla voimme tuottaa asiakkaidemme tarpeisiin soveltuvia ratkaisuja. Nykyään osallistumme myös rakennustyömaiden turvallisuuden ja energiatehokkuuden suunnitteluun jo varhaisessa vaiheessa. Optimoimme kuljetukset, mikä lyhentää odotusaikoja. Lisäksi tarjoamme koulutusta asiakkaan henkilöstölle. Oikeanlainen ajattelu jo hankkeen alkuvaiheessa parantaa hankkeen laatua ja pienentää odottamattomien tapahtumien mahdollisuutta. Sen vuoksi Ramirent haluaa olla mukana nimenomaan Urban Escapen Stockholm kaltaisissa hankkeissa, joissa asiakas voi keskittyä ydinliiketoimintaansa ja Ramirent takaa, että hankkeen toteuttava työmaa toimii mahdollisimman tehokkaalla ja kestävällä tavalla”.

Ramirentilla on aiempaa kokemusta vastaavanlaisista hankkeista Ruotsissa esimerkiksi Bolidenin Garpenbergin kaivoksen laajennustöiden yhteydessä.

Lisätietoja Urban Escape Stockholm -hankkeesta

http://urbanescape.se