Ramboll ostaa ympäristökonsultointiyhtiö ENVIRONin

Suunnittelu- ja konsultointiyhtiö Ramboll laajentaa palvelujaan ympäristö- ja ympäristöterveyskonsultoinnin saralla. Yhtiö on ostanut Yhdysvalloista lähtöisin olevan ENVIRON-konsultointiyrityksen, ja saa kaupan myötä joukkoonsa lisää 1500 ympäristöalan asiantuntijaa 21 maassa Suomi mukaan lukien. Kauppa nostaa Rambollin maailman 10 johtavan ympäristökonsultointiyrityksen joukkoon .

— Ympäristökonsultoinnin tarjontamme vahvistaminen sekä toimintamme laajentaminen uusille meitä kiinnostaville alueille, erityisesti Pohjois-Amerikkaan, on ollut strategiamme painopisteenä jo vuodesta 2012. ENVIRONin ostaminen on tärkeä merkkipaalu tämän tavoitteen toteuttamisessa. Nyt tehty yrityskauppa vie meitä myös selvästi lähemmäksi tavoitettamme toimia aidosti globaalina yhtiönä, toteaa Ramboll-konsernin pääjohtaja Jens-Peter Saul .

— ENVIRONin osto vahvistaa markkinajohtajuuttamme vesi- ja ympäristökonsultoinnissa Suomessa. Rambollilla on maassamme jo valmiiksi mittava vesi- ja ympäristöalan osaamiskeskittymä. Yrityskauppa avaa meille uusia ovia viedä suomalaista huippuosaamista kansainvälisille ympäristökonsultoinnin, vesihuollon ja laboratoriopalveluiden markkinoille ja täydentää erinomaisesti tarjontaamme myös suomalaisille asiakkaille, Ramboll Finland Oy:n toimitusjohtaja Markku Moilanen kuvaa.

ENVIRON kuuluu maailman johtaviin ympäristökonsultointiyrityksiin. Se toimii pääasiassa yksityisellä sektorilla asiakkainaan joukko johtavia monikansallisia yrityksiä, lakitoimistoja ja talousalan organisaatioita. ENVIRONin Suomen toimisto tuottaa ympäristöterveyden sekä työ-, tuote- ja kemikaaliturvallisuuden palveluja monikansallisille konserneille, sijoittajille, rahoittajille, asianajotoimistoille ja yritysjärjestelyistä vastaaville neuvonantajille kaikissa Pohjoismaissa ja Baltiassa.

Ramboll Group on kuluneen vuosikymmenen aikana kasvanut merkittävästi. Pelkästään tämän vuoden tammi-lokakuussa yhtiön palvelukseen on tullut noin 800 uutta työntekijää. Yli puolet näistä asiantuntijoista, 435, on työllistynyt Suomen tytäryhtiöön Rambollin ostaessa merkittävän osan Pöyryn talotekniikan, kiinteistökonsultoinnin, projektinjohdon sekä kaupunki- ja aluesuunnittelun liiketoiminnoista toukokuussa 2014. Näin Ramboll Finland Oy:stä on kasvanut Suomen suurin suunnittelu- ja konsultointialan yritys.