Skanska jatkaa senioriasuntojen rakentamista Jyväskylän Huhtasuolle

543756876543435

Skanska ja Varttuneiden Asumisoikeusyhdistys Jaso ry ovat allekirjoittaneet sopimuksen uusien senioriasuntojen rakentamisesta Jyväskylän Huhtasuon alueelle. Hanke täydentää jo rakenteilla olevaa senioritaloa, joka valmistuu lokakuun lopussa 2014.

Huhtasuon senioriasuntojen ensimmäisessä, rakenteilla olevassa rakennuksessa Huhtasuon Ilona 1:ssä on 42 asuntoa, kun taas elokuussa 2014 käynnistyvässä toisen vaiheen kokonaisuudessa Ilona 2:ssa on 38 asuntoa. Kaikki asunnot ovat asumisoikeusasuntoja. Asukkaiden käyttöön toteutetaan myös 27 autopaikkaa, joista osa on katettuja.

Viisikerroksisten rakennusten väliin toteutetaan yhdysosa, jonka kautta asukkaat pääsevät kätevästi liikkumaan talosta toiseen. Näin myös toisen senioritalon asukkaat voivat hyödyntää ensimmäiseen taloon sijoitettuja palvelutiloja.

Elokuussa 2014 käynnistyvä senioritalohanke on Jason historian toinen. ”Talojen sijainti on erinomainen senioreja ajatellen, sillä kävelyetäisyyden päästä löytyvät esimerkiksi päivittäistavarakauppa, terveysasema, kirjasto sekä kirkko”, kertoo projektipäällikkö Sinikka Tyynelä Jasosta.

Jason asumisoikeustaloissa asukkaat asuvat turvallisesti omissa kodeissaan, minkä lisäksi esteetöntä yhteistä toimintatilaa on sekä sisällä että ulkona. Taloissa työskentelee toiminnanohjaaja, joka auttaa asukkaita hankkimaan heidän omia tarpeitaan vastaavia palveluja sekä tukitoimia. Asukkaita tuetaan niin, että heillä olisi mahdollisuus asua omassa kodissaan mahdollisimman pitkään.

”Kukin asukas osallistuu toimintoihin omien halujensa ja kykyjensä mukaan. Tavoitteenamme on, että talossa on asukkaiden toimintakykyä tukevat sosiaaliset suhteet ja lämmin, keskinäisen avun ilmapiiri”, sanoo Tyynelä.

”Käymme parhaillaan Jyväskylän kaupungin kanssa neuvotteluja sopivien tonttien löytymisestä senioritaloille muihinkin kaupunginosiin. Jason malli asumisoikeusasuntojen toteuttamiseen on herättänyt paljon kiinnostusta”, Tyynelä jatkaa.