Länsiterminaali 2 on vuoden 2017 Teräsrakennepalkinnon voittaja

ue63pyoyb70no66ksggf

Keväällä 2017 käyttöön otettu uudenrouhea Länsiterminaali 2 on vuoden 2017 Teräsrakennepalkinnon voittaja. Uusi terminaali tarjoaa sujuvaa matkantekoa vuosittain miljoonille matkailijoille Helsingin ja Tallinnan välisellä reitillä. Sweco toimi hankkeen rakennesuunnittelijana ja vastasi myös tietomallikoordinoinnista.

Teräsrakennepalkinto valitaan vuosittain ja se on jaettu alan kehitystä edistävälle ja kuvaavalle teräsrakenteelle vuodesta 1980 lähtien. Palkinto on arkkitehtuurin ja rakentamisen ammattilaisten keskuudessa arvostettu tunnustus. Palkinto jaettiin Teräsrakennepäivien yhteydessä tiistaina 21.11.2017 Helsingissä.

Palkintolautakunta nimesi kohteen Vuoden Teräsrakenteeksi Teräsrakenneyhdistys ry:lle tehtyjen ehdotusten pohjalta. Ehdotuksia oli kaikkiaan 15, joista lautakunnan käsittelyyn eteni yhdeksän. Palkinnon saajan pitää sääntöjen mukaan olla arkkitehtonisesti korkeatasoinen sekä terästä että muita metalleja rakentamisvaiheessa oivaltavasti hyödyntänyt rakennushanke.

”Länsiterminaali 2 Jätkäsaaressa on uusi näyttävä maamerkki Helsingissä. Linjakkaan ja dynaamisen rakennuksen arkkitehtuuri muotoutuu laivojen ja meren liikkeeseen. Veistoksellinen ja selkeä rakennus antaa erinomaisen ensivaikutelman maahan saapuville matkustajille. Asiantuntijoiden pitkä kokemus terminaalirakennusten suunnittelusta heijastuu positiivisella tavalla rakennuksen toiminnallisena ja arkkitehtonisena selkeytenä”,voittajan valinnut palkintolautakunta kehuu voittajatyötä.

Piinkovat suunnittelijat, yhteistyö ja tietomalli – avaimet menestykseen

Länsiterminaali valmistui tiukasta aikataulusta huolimatta etuajassa ja siinä näkyy kaikkien suunnitteluosapuolien tiivis yhteistyö ja tietomallin monipuolinen hyödyntäminen.

Rakennuksen arkkitehtoniset ja toiminnalliset tavoitteet on saavutettu teräsliittopilareihin, teräspalkkeihin ja teräsristikoihin perustuvalla rakenteella. Lisäksi rakenteessa on käytetty betonielementti- ja paikallavalurakenteita niille soveltuvissa kohdissa. Kun arkkitehtuurilla on ollut hankkeessa suuri painoarvo, ovat Swecon rakennesuunnittelijat olleet mielenkiintoisten haasteiden edessä.

”Tärkeänä osana onnistumisessa oli suunnittelijoiden tiivis yhteistyö ja tietomallin laaja hyödyntäminen. Voitto lämmittää mieltä ja on ennen kaikkea tunnustus koko projektiryhmämme onnistumisesta. Helsingin Satama toteutti hienon hankkeen. Yhteistyö PES-ARK arkkitehtien ja muiden yhteistyökumppaneiden kanssa sujui mallikkaasti. Kiitos kuuluu kaikille”, iloitsee Swecon asiantuntija Tomi Eloranta.

”Terästä rakennuksessa on käytetty arkkitehtuurin kannalta luontevissa rakenteissa. Odotushallin vaativa geometria on toteutettu teräsrakenteisena, mikä mahdollistaa pitkät jännevälit ja pystyrakenteista vapaan ilmavan tilan. Myös sekundaariset katosrakenteet kuten sisääntuloaukion taksikatos ovat ilmeikästä ja onnistunutta teräsarkkitehtuuria. Rakenteiden jäykistyksessä on hyödynnetty kehäjäykistystä, mikä tukee terminaalirakennuksen ilmavaa ja pelkistettyä yleisilmettä”, palkintolautakunta summaa.