Honkarakenne on toimittanut Venäjälle jo 2500 taloa

honkarakenne-2500th-house-in-russia-HR

Venäjällä valmistuu pian 2500:s Honka-hirsitalo, tuhatneliöinen kakkoskoti pietarilaiselle perheelle. 60-vuotisjuhlavuoteen valmistautuva Honkarakenne on toiminut Venäjän markkinoilla jo yli 20 vuotta ja saavuttanut markkinoilla merkittävän aseman.

HonkaNova-asuinalueelle parhaillaan rakennettava 2500:s Hongan talo on asiakkaan tarpeisiin yksilöllisesti suunniteltu koti. Talon kokonaispinta-ala 1080 m2 ja sen asuinneliöt sijoittuvat kahteen kerrokseen. Yksikerroksiseen siipeen sijoittuvat uima-allas ja saunatilat. Talon on suunnitellut arkkitehti Alexey Skoldinov, joka vastaa koko HonkaNova-asuinalueen arkkitehtuurista.

HonkaNova on moderni asuinalue Pietarin lähellä Solnetšnojen kylässä, 300 metrin päässä Suomenlahdesta. Modernia eurooppalaistyylistä arkkitehtuuria edustava alue on palkittu useilla tunnustuksilla, mm. parhaana asuinalueena eliittiluokassa Pietarin alueella (Village of the Year 2017), vuosikymmenen parhaana aluerakentamishankkeena (ProEstate Awards 2016) sekä parhaana arkkitehtuurikonseptina (2013). Alueen rakentamisesta vastaa Rossa Rakenne -yhtiö, Honkarakenteen Venäjällä yksinoikeudella toimiva jälleenmyyjä.

Vuonna 1958 perustettu suomalainen Honkarakenne oli ensimmäinen länsimainen hirsitalovalmistaja, joka avasi myynnin Venäjällä vuonna 1995. Venäjä on tänä päivänä Honkarakenteen suurin vientimarkkina ja sen osuus liikevaihdosta oli 28 % vuonna 2016.

”Honkarakenne on jo pian kuusikymmentä vuotta työskennellyt paremman asumisen puolesta. Haluamme osoittaa, että suomalaisesta puusta modernilla teknologialla toteutettu laadukas hirsitalo toimii monenlaisissa tarkoituksissa ja ympäristöissä. Olemme iloisia siitä, että meillä on Rossa Rakenteen kanssa jatkunut hyvä yhteistyösuhde jo kahden vuosikymmenen ajan,” kertoo Venäjän alueen myyntijohtajan Maria Turenkova Honkarakenteelta.

Honkarakenteen jälleenmyyjä Rossa Rakenne Spb. tarjoaa asiakkailleen laajan palveluvalikoiman arkkitehtisuunnittelusta sisustussuunnitteluun, rakentamiseen ja piharakentamiseen. Yhtiö on erikoistunut suuren mittakaavan projekteihin kuten asuinalueiden kehittämishankkeisiin, ravintoloihin ja hotelleihin.

”Asiakkaamme arvostavat terveellistä ja luonnollista asumista luonnonkauniissa ympäristössä. Tavoitteenamme on olla edelläkävijä laadukkaassa ja ekologisessa, luontoarvot huomioivassa rakentamisessa. Haluamme tukea myös alueiden yhteisöllisyyttä esimerkiksi toteuttamalla asuinalueiden yhteyteen lasten leikkipaikkoja ja urheilutiloja”, kertoo Rossa Rakenne -yhtiön hallituksen puheenjohtaja Alexander Tsarev.