Honkarakenne laajentaa liiketoimintaansa toimittamalla hoivakodin Attendolle

honka_attendo_ulko_2017 honka_attendo_sisa_2017

Honkarakenne on solminut sopimuksen 30-paikkaisen ikäihmisten hoivakodin toimittamisesta Attendolle kokonaisvastuu-urakkana.

Hirsirakenteinen hoivakoti on kooltaan noin 1200 kerrosneliömetriä ja se rakennetaan Ruovedelle. Kohteen arkkitehtisuunnittelun on toteuttanut HIMLA arkkitehdit. Kohteen hoivapalveluista vastaa Attendo. Hoivakodin rakentaminen aloitetaan syksyllä 2017 ja sopimuksen arvonlisäverollinen arvo on 3,3 miljoonaan euroa. Honkarakenteen liikevaihtoon kohde kirjautuu tänä ja ensi vuonna.

Honkarakenteen toimitusjohtaja Marko Saarelainen kommentoi sopimusta seuraavasti: ”Tämä on merkittävä sopimus Honkarakenteelle ja vahvistaa meidän asemaa hoivarakentamisessa. Nyt toteutettava kohde on terveydenhuolto- ja hoivapalveluja tarjoavalle Attendolle ensimmäinen hirsirakenteinen toimitila. Tutkimusten mukaan massiivipuisilla hirsiseinillä on verenpainetta ja stressiä alentava positiivinen vaikutus. Hyvän sisäilman laadun varmistamiseksi tahdomme tulevaisuudessa kantaa vastuun myös urakoinnin laadusta ja olla kehittämässä urakointiratkaisuja ammattirakentamiseen.”

Attendon viestintä- ja yhteiskuntasuhteiden johtaja Lauri Korkeaoja kommentoi sopimusta seuraavasti: ”Hirsirakentaminen on uutta hoivakiinteistöissä, mutta monelle ikääntyneelle se on tuttu ja kotoisa asumismateriaali. Valitsemme yhteistyökumppanit huolella ja hoivakiinteistöjen osalta yhteistyökumppaneiltamme vaaditaan erityistä osaamista. Honkarakenne on hirsirakentamisessa arvostettu ja luotettava toimija, joten on luontevaa aloittaa tällainen pioneerihanke heidän kanssaan.”