Parmalta mittava investointi Hyrylän tehtaalle

parma_hyryla_

Rakennusalan vahva suhdannetilanne alkaa tuottaa investointeja myös alan tuotantokapasiteettiin. Parma vastaa kasvavaan kysyntään uusimalla Hyrylän tehtaan betoniaseman ja betoninkuljetusjärjestelmän.

Consolis-konserniin kuuluvan Parman Hyrylän tehtaalla Tuusulassa valmistetaan betonisia ontelo- ja kuorilaattoja asuin- ja toimitilarakentamisen tarpeisiin. Vuodesta 1971 toimineella tehtaalla on valettu jo yli 16 miljoonaa neliömetriä laattatuotteita ja se on yksi Parman keskeisistä tuotantolaitoksista eteläisessä Suomessa.

”Investoinnin ansiosta maksimikapasiteettimme kasvaa noin 50 prosenttia ja kilpailukykymme paranee. Uusi kuljetusjärjestelmä nopeuttaa tuotantoprosessia ja pienentää kunnossapitokustannuksia”, kertoo Hyrylän tehtaan tehdaspäällikkö Jouni Rimpiläinen.

Muutostöiden yhteydessä uusitaan myös kiviaineen lämmitysjärjestelmä, joka yksinkertaistaa betoninvalmistusta, parantaa laatua ja pienentää ympäristökuormitusta.

Parman Hyrylän tehdas työllistää 34 henkilöä. Investointi turvaa töiden jatkumisen tehtaalla ja luo mahdollisuuksia lisätyövoiman palkkaamiseen tarvittaessa.

Kotimaista tekniikkaa

Uuden betoniaseman ja betoninkuljetusjärjestelmänlaitetoimituksesta vastaa suomalainen Steel-Kamet Oy.

”Kahden betoniaseman ja Kamet Control-ohjausjärjestelmän avulla varmistetaan nykyaikainen, tehokas ja ympäristöystävällinen betonin valmistus tehtaalla”, kertoo myyntipäällikkö Janne Joki-Erkkilä Steel Kamet Oy:sta.

Muutostyön toteutus ja käyttöönotto kokonaisuudelle on kesällä 2017.