Skanskan asuntohanke sai Kehäkukka-kunniamaininnan Vantaalla

2017-03-01 18_23_18-130604_fazer_vierailukeskus_ulkoa.pdf - Nitro Reader 3

Vuoden 2017 Kehäkukka-palkinto myönnettiin 1.3. Vantaan arkkitehtuuripäivän tilaisuudessa Fazerin uudelle vierailukeskukselle. Kaikki neljä myönnettyä kunniamainintaa olivat asuntoarkkitehtuurin saralta.

Vantaan kaupunki palkitsee vuosittain laadukkaita ja kekseliäitä arkkitehtuurikohteita ja -tekoja Kehäkukka-tunnustuksella. Skanskan asuntohanke As. Oy Vantaan Piccadilly oli yksi neljästä rakennuskohteesta, jotka saivat vuoden 2017 Kehäkukka-kunniamaininnan.

Kunniamainintoja saivat kohteet, joiden suunnittelijat ja toteuttajat ovat esittäneet erilaisia ratkaisuja asumisen haasteisiin. ”Mielenkiintoinen ja persoonallinen arkkitehtuuri luo osaltaan asuinalueesta paikan, johon voi kotiutua, ja palkinnon tarkoituksena on nostaa esiin tällaisia hankkeita”, kertoo palkintolautakunnan jäsen, Vantaan arkkitehtuurityöryhmän puheenjohtaja Arja Lukin.

Palkintolautakunta luonnehti Tikkurilassa sijaitsevaa As. Oy Vantaan Piccadillyä seuraavasti: ”Rakennus tuo urbaanin asumisen uudella ja virkistävällä tavalla ydinkeskustan ympäristöön. Rakennus täydentää luontevasti ympäröivää kaupunkitilaa, integroituu kekseliäästi vallitseviin rakennuskokonaisuuksiin sekä vahvistaa olemuksellaan keskusta-alueen dynaamista luonnetta.” Piccadillyn on suunnitellut Arkkitehtuuritoimisto Hirvonen & Huttunen, ja pääsuunnittelijana toimi Timo Hirvonen.

8-kerroksinen As. Oy Vantaan Piccadilly on pyöreä asuinrakennus, joka sijaitsee keskeisellä paikalla erinomaisten liikenneyhteyksien läheisyydessä Laurean ammattikorkeakoulun etelänpuoleisessa korttelissa osoitteessa Ratakuja 1. Pyöreään taloon kätkeytyy 38 kotia, joissa kulmat ovat suoria. Asuntokoot vaihtelevat 45 neliön kaksioista 101,5-neliöiseen neljän huoneen asuntoon. Taloyhtiön kahteen tasoon rakennettu piha sijoittuu viereisen pysäköintitalon kannen päälle.

Vantaan arkkitehtuuripalkinto Kehäkukka jaettiin ensimmäisen kerran vuonna 2007. Silloin voittajana oli Skanskan kehittämä ja toteuttama As. Oy Vantaan Silkinkaari Tikkurilassa. Palkinto myönnetään tunnustuksena hankkeelle, tapahtumalle, henkilölle tai yhteisölle, joka on esimerkillisellä tavalla tuonut näkyväksi laadukkaan ympäristön toteutumista.

Vuoden 2017 palkinnon saajaa sai viime syksynä ehdottaa kuka tahansa vantaalaisesta arkkitehtuurista innostunut. Palkintolautakunnan puheenjohtajana toimii maankäytön, rakentamisen ja ympäristön toimialan apulaiskaupunginjohtaja Hannu Penttilä ja jäseninä kaupunkisuunnittelujohtaja Tarja Laine sekä arkkitehtuurityöryhmän puheenjohtaja Arja Lukin. Lisäksi palkintolautakuntaan kutsutaan vuosittain yksi kansainvälisen tason arkkitehtuuriasiantuntija, tällä kertaa arkkitehti Toni Yli-Suvanto.

Vuoden 2017 Kehäkukka-palkinto myönnettiin 1.3. Vantaan arkkitehtuuripäivän tilaisuudessa Fazerin uudelle vierailukeskukselle. Kaikki neljä myönnettyä kunniamainintaa olivat asuntoarkkitehtuurin saralta.