Peikko toimittaa kallioperustusteknologiaa Svåheian tuulivoimapuistoon Etelä-Norjaan

9b7ef271338441ce_800x800ar

Peikko Groupin norjalainen tytäryhtiö Peikko Norge AS on saanut tilauksen kallioperustusteknologian toimittamisesta Svåheian tuulivoimapuistoon Rogalandin alueelle Etelä-Norjassa. Peikko toimittaa kaikki perustuskomponentit tuulivoimapuiston seitsemään perustukseen. Toimitukset alkavat huhtikuussa ja ne käsittävät FATBAR-kallioankkurit, kallioankkurointikehät, poraussapluunat sekä perustusraudoituksen. Peikko vastaa myös kohteen perustussuunnittelusta ja lujuuslaskennasta. Tuulivoimapuisto otetaan tuotantokäyttöön lokakuussa 2017.

Tuulivoimapuiston investoijat ovat Skovgaard Invest ApS, Esmann Energy ApS ja Dalane Kraft AS. Hankekehittäjänä toimii Svåheia Vindpark Aps. Pääurakoitsijana toimii Bertelsen & Garpestad AS ja perustukset urakoi Espeland Forskaling. Perustussuunnittelun kolmannen osapuolen hyväksynnän suorittaa DNV-GL. Vestas toimittaa Svåheiaan 7 kappaletta V126-3.6MW-turbiineja joiden napakorkeus on 87 metriä.

“Peikon kokonaisratkaisu käsittää koko kallioperustuksen sisältäen perustussuunnittelun ja komponenttien valmistuksen, mikä tarjosi merkittäviä hyötyjä Svåheian projektissa. Myös Peikon aikaisempi kokemus ja hyvä menestys perustussuunnittelun kolmannen osapuolen hyväksynnöissä olivat ratkaisevia tekijöitä tilauksen saamiselle”, kertoo Peikko Group Oy:n toimitusjohtaja Topi Paananen.