Ikkuna- ja ovivalmistaja Inwido ostaa Lämpöluxin

4825ac24-846d-4402-86df-77a9728fdd4b-main_image

Inwido Finland Oy:n toimitusjohtaja Timo Luhtaniemi. Kuva Inwido Finland Oy

Inwido Finland Oy ja Värmelux Oy:n omistajat ovat allekirjoittaneet sopimuksen, jonka mukaan Inwido ostaa enemmistön yhtiöstä. Värmelux on Lämpölux-tuotemerkistään tunnetun Suomen Lämpöikkuna Oy:n omistaja.

Maanantaina 11.4. allekirjoitetun sopimuksen toteutuminen vaatii kilpailuviranomaisen hyväksynnän. Kaupan toteutuessa Inwido Finland Oy ostaa CapMan Oyj:n hallinnoimalta rahastolta sen omistamat Värmelux Oy:n osakkeet ja yhtiön toimiva johto jää osakkeenomistajiksi noin 17 % osuudella.

Kaupan jälkeen Suomen Lämpöikkuna tulee jatkamaan nykyistä Lämpölux-konseptin mukaista liiketoimintaa tytäryhtiönä osana Inwido-konsernia.

– Toteuttaaksemme kasvustrategiamme investoimme tuotevalikoiman, asennuspalvelun, myynnin ja jakelukanavien kehittämiseen. Kaupan toteutuessa saamme ennen kaikkea asennuksen, myynnin ja näihin liittyvien palveluiden konseptiosaamista, kertoo Inwido Finland Oy:n toimitusjohtaja Timo Luhtaniemi.

– Uuden tuotantokapasiteetin rakentamiselle ei ole tarvetta. Meillä on jo kolme modernia kilpailukykyistä suomalaistehdasta, ja koko toimialan kapasiteetti on nyt riittävällä tasolla jopa ajatellen kysynnän reipasta kasvua.  Investoimalla tuotteiden ja palveluiden kehittämiseen voimme luoda selvästi enemmän arvoa asiakkaillemme kuin kasvattamalla tuotantokapasiteettia, Luhtaniemi toteaa.