Fastholman huvilan purkutyöt aloitettiin

Helsingin kaupungin kiinteistöviraston tilakeskus on aloittanut Herttoniemessä sijaitsevan Fastholman huvilan purkamisen.

Rakennus puretaan kiinteistölautakunnan päätöksen mukaisesti. Tilakeskus joutui turvautumaan poliisin apuun talossa luvatta oleskelevien henkilöiden poistamiseksi.

Tilakeskus sai tiistaina 3.3. tiedon siitä, että Fastholman huvilaan on murtauduttu ja että valtaajat oleskelevat luvatta rakennuksessa. Tilakeskus vei keskiviikkona 4.3. paikalle poistumiskehotuksen. Rakennus on purkukuntoinen, ja sen tulisijat ovat käyttökiellossa.

Nuorisoasiainkeskuksen edustaja tapasi valtaajia ratkaisun löytämiseksi tilanteeseen. Valtaajat halusivat kuitenkin pysyä edelleen rakennuksessa.

Helsingin kaupunki yritti myydä Fastholman huvilaa ja järjesti tarjouskilpailun marraskuun 2014 puolivälissä. Tarjouksia tuli vain yksi, joka jouduttiin hylkäämään, koska tarjouksen mukaan rakennus olisi haluttu remontoida asunnoksi. Voimassa olevassa yleiskaavassa alue on kuitenkin tarkoitettu virkistyskäyttöön. Koska varteenotettavia tarjouksia ei tullut, kiinteistölautakunta päätti lopulta, että Fastholman huvila voidaan purkaa.