YIT valitsi Aren urakoimaan Espoon tunnetuimman maamerkin talotekniikan

gsvse0v5guwvwlku6gby

Regenero hankki lokakuussa 2017 omistukseensa Fortumin entisen pääkonttorikiinteistön. Kuva: YIT

Raaden hammasta, eli Fortumin entistä pääkonttoritornia Keilaniemessä korjataan kymmenillä miljoonilla euroilla. Kesällä alkavan peruskorjauksen myötä Raaden hampaan katolla sijaitseva talotekniikka siirretään pois huipulle nousevan näköalaravintolan tieltä. YIT on valinnut Aren KVR-kumppanikseen toteuttamaan kohteen talotekniikkaurakan. Sopimuksen arvo on noin 12 miljoonaa euroa.

Vuonna 1976 valmistunut Fortumin entinen pääkonttori on Espoon korkein rakennus Keilaniemessä. Aiemmin se tunnettiin Nesteen tornina ja yhtiön entisen toimitusjohtaja Uolevi Raaden mukaan torni sai kansan keskuudessa lempinimen Raaden hammas. Raaden hampaan on suunnitellut Arkkitehtitoimisto Castrèn-Jauhiainen-Nuuttila.

Torni siirtyi syksyllä 2017 Fortumilta YIT:n ja HGR Property Partnersin perustaman yhteisyritys Regenero Oy:n omistukseen. Uusi omistaja aloittaa työn ikonisen tornitalon ja sen alueen kehittämiseksi. Korjausten jälkeen tornista löytyvät työpisteet jopa 1 500 ihmiselle.

– Tilat pysyvät harvoin muuttumattomina kiinteistön koko elinkaaren ajan. Hankkeen myötä käyttäjille on tarjolla nykyaikaiset viihtyisät tilat ja erinomaiset sisäolosuhteet. On hienoa päästä modernisoimaan tätä ikonista rakennusta, kertoo Aren modernisoinnin johtaja Sami Häkkinen.

Hankkeen kaksiosaisessa kilpailutuksessa pääpainoarvo oli muualla kuin hinnassa. Are erottautui edukseen vastaamalla haasteeseen pyydetysti, ratkaisunhakuisesti sekä avoimesti.

– Neuvotteluprosessin aikana huokunut asiakaslähtöisyys, avoimuus sekä saman arvomaailman jakaminen tekivät neuvotteluprosessista helpon. Aikaisempien yhteisten hankkeiden onnistumiset, luotettavuus sekä projektien aikana vallinnut yhteistyöhalukkuus vahvistivat käsitystämme siitä, että Are on oikea valinta kumppaniksemme tähän hankkeeseen, kertoo YIT:n työpäällikkö Jani Dementjeff.

YIT Rakennus ja Are rakentavat Soukan metroaseman

soukka-tiedotteeseen-indav

Soukan asema rakennusurakan alkaessa. Kuva: Timo Kauppila, INDAV

Urakassa rakennetaan Soukan metroasema, sen tekniset kuilut, kaksi sisäänkäyntiä sekä Soukanväylältä asemalle ulottuva huoltotunneli. Maanalaisten rakennettavien tilojen pinta-ala on noin 20 000 m2. Urakassa valetaan yhteensä lähes 11 000 m3 betonia. Aseman sisäänkäynnit sijoittuvat Soukantorille ja Yläkartanontielle.

-Olemme iloisia voidessamme osallistua Espoon kehittämiseen edelleen myös metron osalta. Soukan metroaseman rakentamisessa pystymme hyödyntämään kokemustamme aiemmin rakentamistamme neljästä länsimetron asemasta. Esimerkiksi Aalto-Yliopiston aseman rakentamisessa otimme käyttöön monia innovatiivisia, projektinhallintaa parantavia menetelmiä, sanoo Anne Piiparinen, YIT:n Infrarakentamisen Rakennustekniset työt – divisioonan johtaja.

Soukan aseman rakentaminen toteutetaan YIT:n ja Are:n työyhteenliittymänä. Are vastaa hankkeessa teknisten järjestelmien suunnittelun ohjauksesta, toteutuksesta ja projektin johtamisesta.

-Are oli länsimetron ensimmäisessä vaiheessa suurin talotekniikkatoimittaja, ja haluamme olla vahvasti mukana rakentamassa myös tätä toista vaihetta. Urakka on Aren ensimmäinen työyhteenliittymänä toteutettu urakka, joten on hienoa päästä toteuttamaan tätä yhdessä YIT:n kanssa, sanoo Aren toimitilarakentamisen johtaja Kai Nurho.

Kuluvan vuoden aikana länsimetron kakkosvaiheella siirrytään louhinnasta rakentamiseen. Asemaurakoiden hankinta etenee aikataulussa – neljän muun aseman hankintailmoitukset on julkaistu ja vuoden loppuun mennessä urakoitsijat on valittu Soukan lisäksi myös muille asemille. Ratalinjan urakoitsija valittiin aiemmin toukokuussa ja Sammalvuoren varikolla rakentaminen on jo käynnissä. Asemien lisäksi hankkeessa kilpailutetaan yhteensä 24 sivu-urakkaa.

-Yhteistyön sujuvuuteen ja tiedonkulkuun on panostettu kakkosvaiheen rakentamisessa. Yhteistyön sujuvuutta tullaan myös toistuvasti mittaamaan jokaisessa urakassa, kertoo Länsimetro Oy:n toimitusjohtaja Ville Saksi.

Espoon kaupunki tarkisti 2012 laatimaansa kakkosvaiheen hankesuunnitelmaa maaliskuussa 2018. Koko hankkeen tarkennettu kustannusarvio on 1 159 miljoonaa euroa. Tavoitteena on, että seitsemän kilometrin osuus, viisi asemaa ja varikko luovutetaan operaattori HKL:n käyttöön vuoden 2023 aikana.

Are sai historiansa suurimman urakan YIT:ltä Pasilan Triplasta

mulmcskcmnorbtcwimhe

YIT Oyj on valinnut Suomen suurimman talotekniikkatalon Are Oy:n toteuttamaan Stogen, Feskarin ja Keskikorttelin muodostaman toimistokokonaisuuden Pasilassa. Kohteen talotekniikka toteutetaan Are Sensus -talotekniikkajärjestelmällä. Sopimuksen arvo on noin 18,5 M€, ja se on Aren historian suurin kerralla tilattu urakka.

Kolmen toimistorakennuksen muodostama Workery on Pasilan Triplaan kohoava uuden työn keskittymä. Noin 50 000m2 Workery valmistuu keväällä 2020, ja siitä tulee yli 3 500 tulevaisuuden tekijän työpaikka. Uusien tilojen valttina toimivat helppo saavutettavuus, Mall of Triplan palvelut ja uuden työn ehdoilla kehitetyt tilat.

-Työtiloilta vaaditaan tulevaisuudessa muunneltavuutta ja toiminnallisuutta, jotta ne taipuvat luovan ja tuottavan työn tarpeisiin. Myös talotekniikka täytyy toteuttaa kustannustehokkaasti ja järkevästi niin, että tiloja pystytään muokkaamaan joustavasti ilman isoja ja kalliita muutoksia. Are on pystynyt tarjoamaan tähän luotettavia ratkaisuja, kertoo YIT:n tuotantojohtaja Pekka Luukkonen.

Workeryssa kiinnitetään erityistä huomiota sisäilman laatuun, valaistukseen ja helposti säädettävään lämpötilaan. Kiinteistön olosuhteita voidaan seurata ja hallita Aren Sensus-talotekniikkajärjestelmän avulla.

-Kiinteistön käyttäjien näkökulmasta optimaaliset työskentelyolosuhteet ovat ensiarvoisen tärkeät ja ne lisäävät tunnetusti myös työn tehokkuutta. Myös ympäristönäkökohdat ovat yhä tärkeämpi asia ja Workeryyn valittu ratkaisu hyödyntää rakennuksen käytössä syntyvää lämpökuormaa sekä ulkoilman viileyttä. Tästä syystä kiinteistön hiilijalanjälki pienenee merkittävästi, kertoo Aren toimitilarakentamisen johtaja Kai Nurho.

Keski-Pasilasta kasvaa Triplan myötä Helsingin toinen keskusta. Tripla on jättimäinen rakennushanke, johon kuuluu kolme korttelia. Are on tiivistii mukana Triplan eri vaiheissa. Toimistotalojen talotekniikan lisäksi Are toteuttaa Triplassa pysäköintilaitoksen ja uuden Pasilan joukkoliikenneaseman sähköurakan. Are vastaa myös Mall of Triplan LVI-urakasta, liiketilojen sähköurakasta sekä tapahtuma-alueen LVIS-urakasta. Tällä hetkellä käynnissä olevien urakoiden yhteisarvo on noin 43 M€

-Olemme tehneet pääkaupunkiseudulla tiivistä yhteistyötä YIT:n kanssa. On hieno luottamuksen osoitus, että pääsemme toteuttamaan useita merkittäviä projekteja tähän ainutlaatuiseen jättihankkeeseen, Nurho toteaa.

Are urakoi As Oy Momentumin talotekniikan

vlfkj4rw3wxj5dxt1myh

Auratum Asunnot Turku Oy rakennuttaa Kupittaan alueelle kaksi asuinkerrostaloa. Asunto Oy Momentumiin tulee 182 asunnon lisäksi 3 liiketilaa sekä erillinen kahteen kerrokseen sijoittuva autopaikoitushalli. Are toteuttaa lokakuussa 2017 alkaneen hankkeen LVISA-urakan.

Momentumin suunnittelussa on kiinnitetty erityistä huomiota asuntojen energiatehokkuuteen, sisäolosuhteiden miellyttävyyteen sekä käytettävien materiaalien laatuun. Asunnot sisältävät mm. huoneistokohtaisen viilennyksen. ”Momentum on kahdeksas asunto-osakeyhtiö, jonka talotekniikan toteutamme suoraan Auratumille. Projekti on meille erittäin merkittävä ja osoitus pitkäaikaisesta sekä hyvin toimivasta asiakassuhteesta”, toteaa Aren aluejohtaja Vesa-Matti Sahonen.

Asunto Oy Momentumin myynti käynnistyi alkusyksyllä ja kiinnostus asuntoja kohtaan on ollut suurta. ”Olemme erittäin iloisia siitä, että jo tässä vaiheessa kohteen asunnoista yli 140 on myyty”, toteaa johtaja Petri Reunanen Auratum Asunnoista. ”Asiakkaillamme on korkeat odotukset asumisen suhteen, ja korkealaatuisella talotekniikalla on suuri merkitys asumisviihtyvyyteen. Uskomme, että yhteistyössä Aren kanssa onnistumme taas vastaamaan niihin.”

Are toteuttaa uudistuvan Olympiastadionin LVIA-työt

p8y8uyrztftnnqdor1yl

Olympiastadion, A-katsomo. Kuva: Stadion-säätiö / Sini Pennanen

Are toteuttaa uudistuvan Olympiastadionin LVIA-työt

Are ja Helsingin kaupunki ovat sopineet 30.6.2017 Olympiastadionin perusparannuksen lämpö-, vesi-, ilmanvaihto- ja automaatiotöistä. Sopimuksen arvo on yli 15 M€ ja työt tehdään projektinjohtourakkana.

“Valitessamme LVIA-urakoitsijaa laatupisteillä oli suuri merkitys. Arelaisten ammattitaito ja osaaminen vakuuttivat meidät. Kumppaneillamme on oltava riittävät resurssit, jotta uudistustyö etenee aikataulussa. Kohde on merkittävä ja monella tavoin vaativa, ja luotamme, että Are pystyy toteuttamaan työn sovitusti”, kertoo Jukka Forsman, Helsingin kaupungin Kaupunkiympäristön toimialan rakennuttamispäällikkö.

“Olympiastadion on mielenkiintoinen ja arvostettava maamerkki Helsingissä. Meille on suuri kunnia olla mukana uudistamassa Olympiastadion vastaamaan tulevaisuuden tarpeisiin”, toteaa toimitusjohtaja Heikki Pesu Aresta.

Perusparannushankkeessa Olympiastadionille rakennetaan 19 290 bruttoneliötä uusia tiloja. Lisäksi katsomot, kenttäalue ja juoksuradat uudistetaan. Hankkeen kokonaislaajuus on kenttäalue ja katsomot mukaan lukien 90 000 neliötä. Tulevaisuudessa Olympiastadionilla arvioidaan vierailevan vuosittain noin miljoona kävijää. Uudistetun Olympiastadionin ovet avautuvat vuonna 2019.

Lisätietoja uudistuvasta Stadionista

Are uudistaa Onvestille toimistokiinteistön

Are toteuttaa pääurakoitsijana Onvestille Teollisuuskatu 33:n toimistokiinteistön (14 000 htm2) saneerauksen. Kiintestö nykyaikaistetaan vastaamaan tulevaisuuden työympäristövaatimuksia toimistorakennukselle. Kiinteistö uudistetaan kauttaaltaan ja varustetaan Are Sensus -talotekniikkajärjestelmällä.

”Haluamme nostaa Teollisuuskadun kiinteistön korkeatasoiseksi, vaativien asiakkaiden tulevaisuuden tarpeisiin vastaavaksi toimitilaksi. Are Sensus -järjestelmän avulla pystymme saavuttamaan hyvät sisäolosuhteet ja muuntojoustavat tilat”, kertoo Juha Huuskonen, Onvestin toimitilapäällikkö.

Teollisuuskadun hanke tehdään Aren palvelu-urakkana, jossa Are pääurakoitsijana toimii läheisessä ja avoimessa yhteistoiminnassa tilaajan ja suunnittelijoiden kanssa. Tilaaja voi näin ollen vaikuttaa rakentamisen laatuun, tasoon ja kustannuksiin koko projektin alusta loppuun saakka.

”Hanke tullaan toteuttamaan nopealla aikataululla, sillä tilat luovutetaan uusien vuokralaisten käyttöön jo kesällä 2017. Palvelu-urakkamallilla on mahdollista käynnistää työt yhtäaikaisesti suunnittelun kanssa, jolloin toteutusaikaa voidaan lyhentää huomattavasti. Avoimessa sopimusmallissa myös mahdolliset vuokralaisten toiveet on helppo toteuttaa ilman kankeita hyvitys- ja lisälaskuprosesseja”, Huuskonen toteaa.

”Palvelu-urakkana onnistuneesti toteutettu Onniselle vuokrattu uusi Mega Express -myymälä Vantaan Koivuhakaan vaikutti varmasti siihen, että tässä hankkeessa päädyttiin samaan toteutustapaan”, kertoo aluejohtaja Marko Otranen Aresta.

”Toteutamme kokonaisvastuullisesti koko hankkeen rakennus- ja talotekniikkatöineen. Näin vältetään epäselvyydet urakoiden rajapinnoissa ja päästään suunniteltuihin sisäilma- ja energiatavoitteisiin heti kohteen valmistuessa”, jatkaa Otranen.

Are mukana rakentamassa Turun Kupittaan puiston kymmenettäkin taloa

Are ja SATO ovat sopineet LVIS-työt Turun Kupittaan puiston kymmenennessä asuinkerrostalossa, As Oy Kupittaan Kyyhkyssä. Are on tehnyt samassa korttelissa vuodesta 2010 alkaen LVIS-töitä jo kymmenessä talossa, joista viisi on ollut SATOn rakennuttamia.

Korttelin talot ovat erittäin korkealaatuisia, ja esimerkiksi jokaisessa asunnossa on viilennys. As Oy Kupittaan Kyyhky valmistuu syksyllä 2017.

”Valitessamme LVIS-urakan toteuttajaa halusimme luotettavan toimijan, jolla on kokemusta talotekniikan kokonaisjärjestelmistä ja niiden toteuttamisesta. Olemme tehneet paljon yhteistyötä Aren kanssa ja todenneet, että osaaminen on kohdallaan. Voimme olla varmoja siitä, että työt hoituvat ajallaan ja laadukkaasti”, kertoo aluejohtaja Matti Keitilä SATOlta.

”Olemme tyytyväisiä pitkäaikaiseen kumppanuuteen SATOn kanssa, joka on varma ja osaava rakennuttaja. Tämä projekti on esimerkki Aren kyvystä toteuttaa laadukkaita ja kustannustehokkaista talotekniikan kokonaisjärjestelmiä, toteaa Vesa Hakkarainen, Aren Etelä-Suomen Talotekniikkaurakoinnin liiketoimintajohtaja.

Are mukana merkittävissä allianssihankkeissa Oulun seudulla

Oulun Hiukkavaaran monitoimitalo ja Kempeleen terveyskeskus ovat merkittäviä allianssihankkeita, joissa Aren on mukana talotekniikan toteuttajana. Aren vastuualueelle kuuluvat lämpö-, vesi-, ilmanvaihto-, automaatio- ja sprinkleriurakat. Hankkeiden yhteisarvo on Arelle n. 8 miljoonaa euroa.

Kempeleellä hankkeeseen kuuluvat sekä uuden terveyskeskuksen rakentaminen että nykyisen terveyskeskuksen peruskorjaus. Rakennuksiin sijoittuu sosiaali- ja terveyskeskuksen sekä peruspalvelujen johdon ja hallinnon, vapaa-ajan sekä varhaiskasvatuksen tilat. Uudisrakennuksen laajuus on noin 3 500 m2 ja muutos- ja korjaustöiden laajuus noin 4 500 m2.

Hiukkavaaran monitoimitaloon rakennetaan tilat päiväkodille, 700 oppilaan peruskoululle, koululaisten aamu- ja iltapäivätoiminnalle, nuorisotoiminnalle ja liikunnalle. Monitoimitalon laajuus on noin 11 400 m2. Allianssihankkeiden odotetaan valmistuvan vuonna 2017.

”Tällä kertaa kilpailutuksessa ratkaisi kokonaistaloudellisuus. Vakuutuimme myös Aren yhteistyökyvystä”, kertoo johtaja Jouko Leskinen Liikelaitos Oulun Tilakeskukselta.

Kempeleen kunnan teknisen johtajan Risto Sarkkisen mukaan terveyskeskushankkeessa tärkeää on, että hanke etenee aikataulussa ja suunnitellussa budjetissa.

”Siksi edellytimme kumppaniltamme kokemusta, sitoutuneisuutta, luotettavuutta, innovatiivisuutta ja yrittäjähenkeä.”

Allianssimallilla tarkoitetaan toteutusmuotoa, jossa tilaaja, suunnittelijat ja urakoitsijat solmivat yhteisen sopimuksen ja tekevät hanketta kokevat päätökset yhteistyössä. Allianssimallin ominaisuuksia ovat läpinäkyvyys, luottamus, riskien jako ja yhteisvastuullisuus. Are on mukana allianssihankkeissa myös mm. Tampereen Rantatunnelissa.

”Allianssityöskentelyllä voidaan tehostaa työskentelyä ja saada aikaan konkreettisia säästöjä. Aikataulussa pysyminen varmistuu yhteisellä päätöksenteolla ja yhteisillä tavoitteilla, toteaa liiketoimintajohtaja Petri Alapelto Are Oy:stä.

Arelle mittava talotekniikan sopimus Espoon sairaalaurakassa

Espoon uusi sairaala toteutetaan suunnittele ja rakenna -urakkamuodolla. Are vastaa kattavasti kohteen talotekniikoiden ratkaisuista.

Kohteen pääurakoitsija Lujatalo valitsi Aren toteuttamaan sairaalan keskeisiä taloteknisiä urakoita. Are toteuttaa lämpö-, vesi- ja viemäri-, ilmastointi- ja jäähdytystekniikat sekä sairaalakaasutekniikan.  Are huolehtii näiden osalta myös suunnittelun ohjauksesta.

Espoon sairaala on suuri, bruttoneliömetrejä on noin 69 500 viidessä kerroksessa. Potilaspaikkoja sairaalaan tulee noin 270.

”Kohteen laajuus ja vaativuus yhdistettynä tiukkaan aikatauluun vaativat talotekniikkaurakoitsijoilta kokemusta ja järjestelmällistä toimintatapaa laadun- ja aikataulunhallinnan varmistamiseksi.  Suunnittele ja rakenna -urakassa oman vaikutuksensa luo myös urakoitsijan kyky ohjata suunnittelua kustannus-tehokkaisiin ratkaisuihin”, aluejohtaja Heimo Hantula Lujatalo Oy:stä sanoo.

Espoon sairaalan kaltainen hanke vaatii kaikilta toimijoilta oman työn hallintaa ja tiivistä keskinäistäyhteistyötä. ”Toimimalla yhteistyössä kaikkien hankkeessa olevien osapuolten kanssa saavutamme parhaan lopputuloksen niin energiatehokkuuden kuin käytettävyyden kannalta”, kertoo aluejohtaja Aaro KemppainenAre Oy:stä.

Kestäviä ratkaisuja energiatehokkaasti

Energiatehokkuus ja siihen liittyvä osaaminen on Espoon sairaalahankkeessa erityisen tärkeää. Urakkakilpailuaineistossa on annettu raja-arvot energiankulutukselle niin lämmityksen kuin jäähdytyksenkin osalta.

”Suunnitteluvastuu raja-arvojen toteutumisesta on toki SR-urakoitsijan suunnittelijoilla, mutta Aren kokemus erilaisista toteutustavoista luo varmuutta suunnitellun lopputuloksen saavuttamisesta”, Hantula toteaa.

”Hyödynnämme suunnittelun ohjauksessa ja toteutuksessa kokemustamme vastaavista sairaalahankkeista. Talotekniikalle myönnetty 10 vuoden takuuaika ohjaa myös meitä – yhdessä suunnittelijoiden kanssa -löytämään kestäviä ja toimivia ratkaisuja” kertoo Aaro Kemppainen.

Espoon sairaalan rakentaminen on jo käynnistynyt ja se valmistuu keväällä 2016. Rakennuttaja on Espoon kaupungin omistama Kiinteistö Oy Espoon sairaala ja pääurakoitsijana toimii Lujatalo Oy. Espoon sairaalan tilaaja on sopinut Lujatalo Oy:n kanssa SR-urakan lisäksi valmistumisen jälkeisestä ylläpitovastuusta, joka on voimassa 10 vuotta käyttöönotosta.

Are toteuttaa Tampereen Rantatunnelin teknisten järjestelmien kokonaisuuden

Are ja Rantatunnelin Allianssi ovat allekirjoittaneet 22.10.2014 sopimuksen valtatielle 12 rakennettavan Tampereen Rantatunnelin teknisten järjestelmien toimittamisesta.
Urakkasopimus sisältää LVIS-, sprinkleri-, automaatio- ja liikenteenhallintajärjestelmien kokonaistoimituksen. Sopimus on suuruudeltaan noin 20 miljoonaa euroa.- Talotekniikan sopimuskumppanin valinnassa painottui, että Are on suuri ja suorituskykyinen kumppani. Hyvä yhteistyötahto ja tekninen osaaminen korostuvat näin suuressa hankkeessa. Allianssi on urakkamalli, jossa asioita viedään yhdessä eteenpäin ja hankkeen eteneminen aikataulussa on tärkeää. Yhteistyön on siis pelattava, toteaa allianssin projektipäällikkö Esko Mulari Rantatunnelin Allianssiin kuuluvasta Lemminkäinen Infra Oy:stä.

– Painava peruste valinnalle oli myös, että Are on myös paikallinen toimija, vaikka onkin valtakunnallinen yritys, Esko Mulari korostaa.

– Rantatunneli-urakka on erittäin merkittävä Arelle. Se on arvoltaan kautta aikojen suurin yksittäinen urakkamme, vaikka Länsimetron työmaan eri osaurakat yhdessä ovatkin arvoltaan tätä suurempi. Arvioimme, että tämä urakka työllistää eri vaiheissaan 40–70 työntekijää Tampereen seudulla, toteaa Jarmo Liimatainen, Aren talotekniikkaurakoinnin Keski-Suomen liiketoimintajohtaja.

– Osaprojektien hallinta ja aikataulujen yhteensovittaminen on tällaisessa suuressa hankkeessa erityisen tärkeää. Kun kaikkea talotekniikkaa hoitaa yksi toimija, vuoropuhelu on vaivatonta, Jarmo Liimatainen kertoo.

Valtatie 12:n Rantatunneli on valmistuttuaan Suomen pisin maantietunneli. Se koostuu kahdesta erillisestä 2,3 kilometrin mittaisesta liikennetunnelista sekä tie-, katu- ja eritasoliittymäjärjestelyistä. Kyseessä on Suomen vilkkain valtatieosuus pääkaupunkiseudun ulkopuolella, ja se avaa uusia mahdollisuuksia Tampereen keskustan kehittämiselle.

Toimituksen valmistelevat työt alkavat jo tämän vuoden lopulla. Varsinaisiin asennuksiin päästään helmikuussa 2015 ja ne valmistuvat huhtikuussa 2016, jonka jälkeen alkaa tunnelin koekäyttö. Liikenteelle tunneli avataan keväällä 2017.

Are on merkittävä talotekniikkatalo koko Suomessa ja myös Pirkanmaan talousalueella. Aren Tampereen toimipaikassa työskentelee kaikkiaan noin 230 muun muassa sähkö-, putki-, ilmastointi- ja turva-alan osaajaa. Are työllistää 2 800 talotekniikka-alan ammattilaista ja on Suomen suurin talotekniikka-alan yritys.