NCC rakentaa tehdaslaajennuksen Vantaalle

8b40b5e5d84ac68c_800x800ar

NCC rakentaa tehdaslaajennuksen Vantaalla toimivalle Murata Electronics Oy:lle. Kyseessä on kokonaisvastuu-urakka, jonka arvo on 42 miljoonaa euroa.

Tehdaslaajennuksen laajuus on noin 9000 brm2. Urakkaan kuuluu lisäksi uuden pysäköintialueen rakentaminen, joka on jo valmis.

Tehdaslaajennuksen on määrä valmistua vuoden 2019 lopussa.

– Toimivan tehtaan kylkeen rakentaminen tuo aina omat haasteensa, mutta työmaaorganisaatio on hallinnut ne hyvin ja rakentaminen etenee aikataulussa, kommentoi NCC:n yksikönjohtaja Frej Weurlander.

Murata, jonka pääkonttori on Japanin Kiotossa, on maailman johtavia edistyneiden elektronisten materiaalien ja komponenttien suunnittelijoita ja valmistajia.

NCC rakentaa Varilan koulun Sastamalaan

93b342e77628edb2_800x800ar (1)

NCC on allekirjoittanut Sastamalan kaupungin kanssa sopimuksen Varilan koulun rakentamisesta. Kyseessä on kokonaisvastuu-urakka, jonka arvo on 8,4 MEUR.

Varilan uuteen koulurakennukseen tehdään uuden opetussuunnitelman mukaiset tilat luokille 1-6 ja esikoululle. Kouluun tulee noin 340 oppilasta, mukaan lukien noin 80 esikoululaista.

Kohteen suunnittelu on jo käynnistynyt ja tavoitteena on aloittaa rakentaminen syyskuussa. Uusi koulu valmistuu vuoden 2019 loppuun mennessä.

Nykyinen koulu toimii samalla tontilla siihen saakka, kunnes uusi koulu otetaan käyttöön. Urakkaan kuuluu myös vanhan koulun purku sekä pihatyöt koululaisten muutettua uusiin tiloihin. Kokonaisuudessaan kaikki on valmista kesäkuun 2020 loppuun mennessä.

88e8da6d0cf6dbac_800x800ar

Tiivistä yhteistyötä Big room ja CAVE-menetelmillä

Varilan kouluun toteutetaan uuden opetussuunnitelman tavoitteita tukevat monimuotoiset ja muunneltavat tilat. Perinteisten luokkien sijaan kouluun tehdään helposti yhdistettäviä ja eroteltavia tiloja erikokoisten ryhmien tarkoituksiin.

Jotta lopputulos olisi mahdollisimman hyvä ja toimiva, hankkeessa tehdään tiivistä yhteistyötä tilaajan, käyttäjän, suunnittelijoiden ja rakentajan kesken. Yhteistyössä hyödynnetään mm. Big Room -menettelyä eli tilaa, jossa projektin osapuolet pääsevät työskentelemään kasvokkain ja kommunikoimaan tehokkaasti yhteisessä tilassa.

Lisäksi kohteesta järjestetään ns. CAVE (Cave Automatic Virtual Environment) eli visualisointiluola. Luolassa katsoja pääsee kolmiulotteisesti sisään tietomallinnukseen, pystyy virtuaalisesti kävelemään rakennuksessa ja näkee suunnitellut rakenteet niiden oikeassa, luonnollisessa mittakaavassa.

NCC rakentaa FinCapille asuntoja Kuopioon

baadeeca96d1dbe9_800x800ar

Laaksonhaltijan havainnekuva – QVIM Arkkitehdit Oy

NCC on solminut FinCap Fund I:n kanssa sopimuksen As Oy Kuopion Laaksonhaltijan rakentamisesta. Hanke on NCC:n kehityshanke, jonka toteutusmalli ja asuntokokonaisuus on rakennettu yhteistyössä FinCapin kanssa laadukkaaksi kokonaisuudeksi vastaamaan alueen kysyntään.

As Oy Kuopion Laaksonhaltijaan rakennetaan 76 kotia, jotka täydennetään monipuolisilla yhteistiloilla ja esimerkiksi taloyhtiön omalla kuntosalilla. Lisäksi rakennuksen yhteyteen rakennetaan asuntoja suoraan palveleva monitasoinen parkkihalli. Työt on aloitettu ja kohteen arvioidaan valmistuvan lokakuussa 2018.

– Kohde täydentää erinomaisesti rahaston asuntotarjontaa ja Kuopion kehitys ja kasvu tukee alueen aktiivista rakentamista, jossa haluamme olla mukana. Kohde on jatkumoa NCC:n kanssa tehdylle yhteistyölle, jonka uskomme poikivan myös uusia kohteita alueelle, kommentoi hankekehityspäällikkö Juha Kivimäki FinCapiltä.

– On ilo todeta, että varhaisessa suunnitteluvaiheessa aloitettu yhteistyö NCC:n ja FinCapin välillä on tuottanut aidosti lisäarvoa kohteelle. Tästä lisäarvosta hyötyvät ennen kaikkea tulevat asukkaat. Tarkoituksemme on työskennellä jatkossakin yhdessä vastataksemme Kuopion jatkuvaan asuntotarpeeseen, kommentoi NCC:n hankekehityspäällikkö Jani Pakarinen .

NCC rakentaa palvelukodin Espoonlahteen

9c3f0a6c95cf2a99_800x800ar

NCC on solminut Taaleri Kiinteistökehitysrahaston omistaman KOy Ankkurin kanssa noin 9 miljoonan euron korjausrakentamis-hankkeesta Espoonlahdessa.

Kyseessä on liikerakennus, joka muutetaan Mehiläisen tehostetun palveluasumisen yksiköksi.

Hanketta kehittävät yhdessä NCC, Mehiläinen, Premico Consulting Oy, Taaleri Kiinteistökehitysrahasto ja OP-Vuokratuotto. Työt kohteessa ovat jo alkaneet ja kohteen on arvioitu valmistuvan toukokuussa 2018.

– Mehiläiselle palvelukotiin tulee 84 ympärivuorokautisen palvelun kriteerit täyttävää asukaspaikkaa sekä viihtyisät ja avarat yhteiset tilat vapaa-ajan viettämiseen. Palvelukodin sijainti on erinomainen, sillä naapurissa on mm. kirkko, kauppakeskus Lippulaiva sekä Espoonlahden tuleva metroasema, kertoo Mehiläisen myyntijohtaja Sami Vaateri .

– On hienoa olla kehittämässä uutta elämää tähän aikakautensa korkeatasoista liikerakennusarkkitehtuuria edustavaan kohteeseen. Haemme aktiivisesti arvorakennuksiin vaihtoehtoista ja pitkäaikaista käyttötarkoitusta, joka on itse rakennuksen kannalta parasta suojelua, sanoo NCC:n myyntijohtaja Jari Harapainen .

KOy Ankkuri on saanut alkunsa kuuluisien arkkitehtiveljesten Timo ja Tuomo Suomalaisen kynästä 1984. Tästä syystä myös Espoon kaupunginmuseo halusi ottaa kantaa rakennuksen ulkoasuun ja mahdollisiin muutoksiin.

Rakennuksessa on toiminut ruokakauppa, pankki, posti, optikko, ravintola ynnä muita päivittäisiä palveluita. Toimistokerrosten käyttäjiä ovat olleet mm. Espoon kaupunki ja Kela.

NCC rakentaa VAV:lle Joutsenmerkki-talon Vantaalle

vav_joutsenmerkki_talo_vantaa_ncc

Kuva: Arkkitehtitoimisto Kanttia2

Vantaan kaupungin vuokrataloyhtiö VAV Asunnot ja NCC ovat allekirjoittaneet urakkasopimuksen talosta, joka täyttää Joutsenmerkin tiukat kriteerit. Idea ympäristöystävällisestä talosta syntyi VAV:n toimitusjohtaja Teija Ojankoskelle Joutsenmerkin järjestämässä infotilaisuudessa elokuussa 2015.

– Kestävän kehityksen toteutuminen asumisessa on meille tärkeä asia. Asumissektorin osuus energian ja luonnonvarojen kulutuksesta on Suomessa merkittävä. Siksi VAV haluaa tämän sektorin suurena toimijana kehittää ympäristöystävällistä rakentamista yhdessä alan asiantuntijoiden kanssa, Ojankoski sanoo.
NCC on rakentanut muissa Pohjoismaissa jo pitkään Joutsenmerkki-rakennuksia, mutta Suomessa kohde on sen ensimmäinen.

– Joutsenmerkki-rakentaminen on Suomessa vielä uutta, siksi huolellisella suunnittelu- ja valmisteluvaiheella takaamme, että merkin kriteerit esimerkiksi dokumentoinnin osalta täyttyvät, kertoo NCC:n yksikön johtaja Ilkka Leskelä.

– VAV Asuntojen ennakkoluuton asenne kestävää kehitystä kohtaan on toiminut tämän hankkeen inspiraationa. Tämä on antanut NCC:lle jälleen mahdollisuuden kehittää rakennusalaa ja tarjota erinomaisia kestävän kehityksen mukaisia ratkaisuja yhteistyössä asiakkaan kanssa, Leskelä jatkaa.

Talo valmistuu Hakunilaan kesällä 2018

Vaikka kiinteistö toteutetaan Joutsenmerkin vaatimusten mukaisesti, ei se kuitenkaan merkitse suurempia kustannuksia tuleville asukkaille. Talon 127 asuntoa valmistuvat kohtuuhintaisiksi vuokrakodeiksi, jotka vuokrataan vantaalaisille samaan tapaan kuin muutkin VAV:n asunnot.

Tuleva Joutsenmerkki-kerrostalo valmistuu Hakunilan Kaskelantielle, entisen tiehallinnon varikon alueelle nousevaan uuteen asuinkortteliin. Rakennustyöt käynnistyvät alkuvuodesta, ja talon arvioidaan valmistuvan elokuussa 2018.

NCC vastaa sekä hankkeen suunnittelusta että toteuttamisesta. Arkkitehtisuunnittelun on hoitanut Arkkitehtitoimisto Kanttia2 Oy, taloteknisen suunnittelun Optiplan Oy ja rakennesuunnittelun A-insinöörit Oy.

NCC rakentaa toimistokokonaisuuden Vallilan vetovoimaiselle bisnesalueelle

95f73486292af1e9_800x800ar

NCC on mukana kehittämässä nopeasti kasvavaa Pasila-Kalasatama-akselin välistä aluetta Helsingissä. Fredriksberg tarjoaa näkyvän sijainnin yritykselle, joka haluaa olla keskusta-alueella lähellä pääväyliä ja raideliikennettä. Fredriksbergiin luodaan elävä työympäristö, joka kytkeytyy luontevasti alueen palveluihin ja tapahtumiin 24/7.

Fredriksberg rakennetaan perinteikkäälle Vallilan Konepajan alueelle neljässä vaiheessa. Ensimmäinen kuusikerroksinen vaihe nousee Sturenkadun ja Aleksis Kiven kadun kulmaan. Rakennuksen katutasoon tulevat kaupat ja palvelut ovat sekä työssäkäyvien että alueen asukkaiden käytettävissä. Fredriksberg tulee osaltaan vahvistamaan Pasila-Kalasataman akselin tunnettuutta kehittyvänä bisnesalueena. Lähes 1 800 neliömetrin kerroskoko mahdollistaa isommankin yrityksen tilojen toteuttamisen samaan kerrokseen, mikä tukee yhteisöllisyyttä. Fredriksberg tarjoaa valmistuessaan työpisteen noin 2 500 henkilölle. Kokonaisuudessa on yhteensä noin 27 500 neliömetriä vuokrattavaa liike- ja toimistotilaa.

– Keskustamainen syke ja uniikki Konepajan kortteli synnyttävät inspiroivan työympäristön. Uusi Konepajankuja auttaa kulkijaa tulemaan yleiselle toriaukealle ja kulkemaan läpi korttelin. Fredriksbergissä tuetaan työhyvinvointia monin eri elementein. Monitilatoimisto tarjoaa niin hiljaisia tiloja kuin yhteisöllisyyttä lisääviä co-working-tiloja, NCC Property Developmentin toimitusjohtaja Mika Soini toteaa.

82513f69c381f5bf_800x800ar

Ympäristösertifioitu rakennus
Fredriksbergistä tulee ekologinen toimistorakennus, joka tavoittelee kansainvälisen BREEAM-ympäristösertifiointijärjestelmän Excellent-tasoa. Julkisen liikenteen hyvät juna-, metro-, raitiovaunu- ja bussiliikenneyhteydet sekä kaikin tavoin tuettu työmatkapyöräily ovat merkittäviä ominaisuuksia. Toimistotalon katolle sijoitettavat aurinkopaneelit tuottavat lisäenergiaa, jota voidaan hyödyntää esimerkiksi jäähdytyksessä. Sähköautoille tulee latauspisteitä pysäköintihalliin sekä runsaat polkupyöräilijöiden tilat.

Ensimmäisessä vaiheessa on vuokrattavaa toimitilaa noin 8 700 neliömetriä. Rakentaminen käynnistetään lähipäivinä ja toimitilat ovat muuttovalmiit vappuna 2018.

Tutustu hankkeeseen: ncc.fi/fredriksberg

LähiTapiola osti NCC:ltä Oulun Uusikatu 72:n osakekannan – rakennustyöt alkamassa

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Näkymä Uudeltakadulta Heinäpäästä päin

LähiTapiola on ostanut Kiinteistö Oy Oulun Uusikatu 72:n koko osakekannan NCC Suomi Oy:ltä. Oston tekivät paikallinen alueyhtiö LähiTapiola Pohjoinen sekä LähiTapiola Keskinäinen Vakuutusyhtiö yhdessä.

Oulun keskustassa sijaitsevalle Uusikadun tontille rakennetaan kerrosalaltaan noin 5 000 neliömetrin kuusikerroksinen uudisrakennus. Asuntoja kerrostaloon valmistuu yhteensä 81. Pohjakerrokseen sijoitetaan lisäksi 480 neliömetrin liiketila. Kellarikerrokseen rakennetaan aputilat sekä paikoitustilaa 47 autolle.

– Investoiminen juuri Pohjoisen alueelle on meille ensiarvoisen tärkeää, ja haluamme olla vahvasti mukana alueen kehittämisessä. Paikallisena asiakkaidemme omistamana yhtiönä tavoitteemme on turvata Oulun sekä koko maakunnan elinvoimaisuutta, kertoo LähiTapiola Pohjoisen toimitusjohtaja Veli Rajakangas.

– Olemme iloisia yhteistyöstä LähiTapiolan kanssa ja että asiantunteva hankekehityksemme tuottaa hedelmää, sanoo NCC:n Oulun aluejohtaja Timo Eskola.

Kerrostalohankkeen valmistelu on käynnissä, ja kohteen varsinaiset rakennustyöt alkavat syyskuun 2016 aikana. Hanke valmistuu tammikuussa 2018. LähiTapiola Pohjoinen on mukana hankkeessa 20 prosentin omistuksella ja LähiTapiola Keskinäinen vakuutusyhtiö 80 prosentin omistuksella.

AYY ja NCC rakentavat opiskelijoille lisää asuntoja Jätkäsaareen

b93bb827d582f7c2_800x800ar

NCC Building ja Aalto-yliopiston ylioppilaskunta (AYY) ovat allekirjoittaneet urakkasopimuksen Jätkäsaareen rakennettavasta opiskelija-asuntokohteesta.  Kahdeksankerroksiseen taloon tulee 122 asuntoa, muutama liiketila sekä saunatilat yhteiseen käyttöön.

Urakkasumma on yli 11 M €. Rakennustyöt aloitetaan huhtikuun aikana ja kohde valmistuu syyskuussa 2017.

AYY rakennuttaa, NCC rakentaa

Koy Atlantinkatu 7:n suunnittelee Arkkitehtitoimisto Brunow & Maunula. NCC:lle sopimus on luontevaa jatkoa sekä Jätkäsaaren rakentamiselle että yhteistyölle Aalto-yliopistonylioppilaskunnan kanssa.

– Olemme rakentaneet Jätkäsaareen jo yli 15 asuntoyhtiötä. On ollut hienoa olla luomassa uutta kaupunginosaa. Meille on myös kertynyt paljon kokemusta Jätkäsaaren haasteellisista meri-ilmaolosuhteista. Rakentaminen Jätkäsaaressa tulee vielä jatkumaan useita vuosia, NCC:n asuntourakoinnin yksikön johtaja Ilkka Leskelä toteaa.

– AYY on innoissaan päästessään rakennuttamaan uuden kohteen kehittyvään kaupunginosaa keskeiselle paikalle. Jätkäsaaren kohde on mainio lisä asuntotarjontaamme, iloitsee AYY:n hallituksen puheenjohtaja Milja Asikainen.

Aalto-yliopiston ylioppilaskunta AYY on noin 15 000 Aalto-yliopiston opiskelijan palvelu- ja etujärjestö. AYY toimii jäsentensä edunvalvojana erityisesti koulutuspoliittisissa ja opintososiaalisissa asioissa. Opiskelija-asunnot ovat yksi AYY:n keskeisimmistä jäsenpalveluista.

Turun Syvälahden monitoimitalo toteutusvaiheeseen – NCC ja Caverion toteuttajina

9da0df8ba89b4581_800x800ar

Caverionin ja NCC:n muodostama ryhmittymä, Visible, toteuttaa Turun Hirvensalon Syvälahteen allianssimallilla rakennettavan monitoimitalon. NCC vastaa monitoimitalon rakentamisesta ja Caverion talotekniikasta. Monitoimitalon on suunnitellut Verstas Arkkitehdit Oy.

Syvälahden monitoimitaloon tulee tilat noin 800 peruskouluikäiselle koululaiselle, 140 päiväkotilapselle, kirjastolle, nuorisolle, kouluterveydenhoidolle ja neuvolatoiminnalle. Monitoimitalon rakennustyöt ovat alkaneet maaliskuussa 2016 ja se otetaan käyttöön syksyllä 2018.

NCC:lle sopimuksen arvo on noin 18,5 miljoonaa euroa ja Caverionille noin 5 miljoonaa euroa. Hankkeen tavoitekustannus on kokonaisuudessaan noin 28 miljoonaa euroa.

Tavoitteena muuntuvat monikäyttöiset tilat ja uudenlainen oppimisympäristö

Syvälahden monitoimitalon sisätilat tulevat olemaan monikäyttöiset, muunneltavat ja yhteiskäyttöön soveltuvat. Myös pihasta on suunniteltu paikka, jossa viihdytään myös koulupäivien ulkopuolella. Suunnittelutyöhön ovat osallistuneet myös tulevat käyttäjät.

– Syvälahden monitoimitalon tekemisessä on otettu käyttöön niin kaupungille kuin monelle rakennusyrityksellekin uusia toteutusmalleja. Usko ja luottamus kumppaneihin ovat lisänneet innovatiivisuutta, Syvälahden monitoimitalon rehtori Jarmo Salo sanoo.

– Monitoimitalon teknisillä ratkaisuilla olemme halunneet varmistaa hyvän sisäilman sekä miellyttävät ja turvalliset olosuhteet, jotka ovat talon kaikenikäisten käyttäjien kannalta erityisen tärkeitä asioita, sanoo Caverionin Suomen divisioonajohtaja Jarno Hacklin .

Allianssi perustuu saumattomalle yhteistyölle

Syvälahden monitoimitalo toteutetaan allianssimallilla, jonka periaatteita ovat läpinäkyvyys, luottamus, yhteisvastuullisuus sekä yhteinen riskien ja mahdollisuuksien jako.

– Allianssimalli korostaa yhteistoimintaa, jossa kaikki osapuolet työskentelevät yhteisten tavoitteiden hyväksi, hankkeen parhaaksi. Allianssimalli luo myös erinomaiset edellytykset innovointiin, kun osapuolet työskentelevät yhdessä ja informaatio on avointa, kertoo NCC:n aluejohtaja Esa Lehmusvuori .

– Me tekijät eli tilaaja, käyttäjät, Visible, suunnittelijat ja viranomaiset olemme tehneet tiivistä yhteistyötä jo suunnitteluvaiheessa hyödyntäen uusia menetelmiä. Tiiviin yhteistyömme ansiosta olemme onnistuneet löytämään merkittävää kustannustehokkuutta jo allianssin kehitysvaiheessa, unohtamatta kuitenkaan hankkeelle tilaajan osalta asetettuja tavoitteita. Tämä urakkamalli tukee sitä, että kustannustehokas, käyttäjäläheinen ja avoin työtapa tulee jatkumaan myös rakentamisen aikana, painottaa Jari Nieminen , allianssin projektipäällikkö ja NCC:n työmaapäällikkö.

NCC käynnistää toimistotalon rakentamisen Leppävaarassa

8513511cfa2a2629_800x800ar

NCC Property Development käynnistää Alberga Business Parkin E-talon eli viimeisen vaiheen rakennustyöt Espoon Leppävaarassa. Toimistorakennukseen tulee noin 5 800 m2 vuokrattavaa toimitilaa ja se on valmis lokakuussa 2017.

– Huippuluokan toimitilan kysyntä alueella on aktiivista, ja haluamme vastata kansainvälisten kasvuyritysten tarpeisiin tarjoamalla tilaa jatkossakin, NCC Property Developmentin toimitusjohtaja Mika Soini kertoo.

NCC:n kehittämä Alberga Business Park sijaitsee Kehä I:n tuntumassa, kävelyetäisyydellä Kauppakeskus Sellosta ja Leppävaaran juna-asemasta. Alberga Business Parkin neljä ensimmäistä vaihetta ovat lähes täyteen vuokrattuja ja myyty valmistuttuaan sijoittajille. Aiemmat vaiheet valmistuivat vuosina 2012–2015.

Rakennustöiden toteuttajana toimii NCC Building ja tilojen vuokrauksesta vastaa NCC Property Development. E-talon valmistuessa Alberga on kokonaisuudessaan valmis lokakuussa 2017.

Alberga Business Parkin E-talo toteutetaan kansainvälisen BREEAM-ympäristöluokitusjärjestelmän Very Good -tasolle.

Katso video Alberga Business Parkista .