ENSIMMÄISET SATO STUDIOKODIT RAKENTEILLE: Vantaan Martinlaaksoon nousevaan taloon suunnitteilla uudenlainen palvelukonsepti

105137

Ensimmäinen pääkaupunkiseudun edullisten asuntojen voimakkaaseen kysyntään vastaava SATO StudioKoti -talo lähtee rakenteille Vantaan Martinlaaksoon elokuussa.

Loppuvuodesta 2017 valmistuvassa talossa on 68 valoisaa ja ilmavaa, pienellä parvekkeella, isoilla ikkunoilla ja monipuolisesti fiksuilla säilytysratkaisuilla varustettua kompaktia kotia. Neliöitä SATO StudioKodeissa on 15,5 + 6 (parvi), ja pilottikohteen asuntojen vuokra tulee olemaan 500 euroa kuussa.

Asuntojen toimivuuden lisäksi SATO StudioKoti -konseptissa on panostettu yhteisiin tiloihin. Nyt rakenteille lähtevän talon pohjakerrokseen on tulossa viihtyisä kaikkien asukkaiden olohuone ja pesula. Talon ylimpään kerrokseen valmistuu saunaosasto, takkahuone ja terassialue.

Investointipäällikkö Miikka Karjaluoto SATOsta:

– On todella hienoa, että pitkän suunnittelu- ja valmisteluvaiheen jälkeen pääsemme aloittamaan ensimmäisen SATO StudioKoti -talon rakentamisen. On ollut innostavaa nähdä, kuinka paljon kiinnostusta hankkeeseen on kohdistunut ja kuinka se on synnyttänyt keskustelua kohtuuhintaisten ratkaisujen löytämisen tarpeesta.

– Innostus SATO StudioKodin ympärillä on kannustanut meitä jatkokehittämään konseptia myös asumiseen liittyvien palvelujen osalta. Tavoitteenamme on ottaa tulevia asukkaita mukaan ideoimaan, minkälaista elämä StudioKoti -talossa parhaimmillaan on.

– StudioKodin herättämän kiinnostuksen ja kyselyiden perusteella asukkaiden ikäjakauma tulee olemaan laaja ja se lupaa monipuolista meininkiä myös talon yhteisten tilojen hyödyntämiseen.

SATO StudioKotien vuokraus alkaa lähempänä talon valmistumista, mutta uusista palveluista kerromme lisää jo tulevana syksynä.

Lue lisää SATO StudioKodista: www.sato.fi/studiokoti

Are mukana rakentamassa Turun Kupittaan puiston kymmenettäkin taloa

Are ja SATO ovat sopineet LVIS-työt Turun Kupittaan puiston kymmenennessä asuinkerrostalossa, As Oy Kupittaan Kyyhkyssä. Are on tehnyt samassa korttelissa vuodesta 2010 alkaen LVIS-töitä jo kymmenessä talossa, joista viisi on ollut SATOn rakennuttamia.

Korttelin talot ovat erittäin korkealaatuisia, ja esimerkiksi jokaisessa asunnossa on viilennys. As Oy Kupittaan Kyyhky valmistuu syksyllä 2017.

”Valitessamme LVIS-urakan toteuttajaa halusimme luotettavan toimijan, jolla on kokemusta talotekniikan kokonaisjärjestelmistä ja niiden toteuttamisesta. Olemme tehneet paljon yhteistyötä Aren kanssa ja todenneet, että osaaminen on kohdallaan. Voimme olla varmoja siitä, että työt hoituvat ajallaan ja laadukkaasti”, kertoo aluejohtaja Matti Keitilä SATOlta.

”Olemme tyytyväisiä pitkäaikaiseen kumppanuuteen SATOn kanssa, joka on varma ja osaava rakennuttaja. Tämä projekti on esimerkki Aren kyvystä toteuttaa laadukkaita ja kustannustehokkaista talotekniikan kokonaisjärjestelmiä, toteaa Vesa Hakkarainen, Aren Etelä-Suomen Talotekniikkaurakoinnin liiketoimintajohtaja.

NCC toteuttaa 113 asuntoa SATOlle

NCC ja SATO ovat allekirjoittaneet sopimukset 113 vapaarahoitteisen vuokra-asunnon rakentamisesta Tampereelle.

47 asunnon rakentaminen Tampereen Kalevassa alkaa välittömästi, ja kohde valmistuu helmikuussa 2017. Linnainmaalla alkaa 66 asunnon rakentaminen keväällä 2016 ja ne valmistuvat keväällä 2017.

– Tampere on vireä ja kehittyvä kaupunki, jossa asukasmäärän odotetaan kasvavan. SATO haluaa omalta osaltaan olla tukemassa kasvuedellytyksiä tarjoamalla pitkän tähtäimen tarvetta vastaavia vuokra-asuntoja. Nyt rakenteille lähtevät SATO VuokraKodit ovat sijainniltaan ja pinta-alaltaan asiakkaidemme toiveita vastaavia, kertoo Tampereen aluejohtaja Mikko Nevalainen .

– Yhteistyö SATOn kanssa on jatkunut useita vuosia ja olemme iloisia, että pääsemme jälleen toteuttamaan kohteita, jotka vastaavat hyvin SATOn tavoitteita. Tulemme jatkossakin panostamaan monipuoliseen asuntotuotantoon strategiamme mukaisissa kasvukeskuksissa, kommentoi yksikön johtaja Hanna Marttila .

SATOlle uusia korkealaatuisia vuokra-asuntoja Etu-Töölöön

2015-02-10 16_42_24-SATO_Gaala_Estradi_LIITE.pdf - Nitro Pro 9 (Expired Trial)

Asuntosijoitusyhtiö SATOn Etu-Töölössä, Leppäsuon alueella sijaitsevan arvotontin toinen talo lähtee rakenteille. As Oy Töölön Gaalan SATO VuokraKodit valmistuvat jouluna 2016.

Yksikön johtaja Antti Aarnio SATOsta:

– Mechelininkadun ja Pohjoisen Rautatiekadun kulmaan tulee yhteensä 123 korkeatasoista vuokra- ja omistusasuntoa. Asunnoista ensimmäiset, As Oy Töölö Estradin kodit valmistuvat jo tämän vuoden puolella.

Luokittelemme vuokra-asuntomme tähdillä niiden laadun perusteella, ja nyt rakenteille lähtevään As Oy Töölön Gaalaan on suunnitteilla upeita viiden tähden SATO VuokraKoteja. Paikka on arvoasunnoille loistava – meillä on korttelin aiemmin valmistuneessa osassa 19 vuokra-asuntoa, ja niiden kysyntä on pysynyt hyvänä.

As Oy Töölön Gaalan ja As Oy Töölön Estradin rakennustöistä vastaa SRV.

Skanska rakentaa SATOlle 24 asuntoa Helsingin Taliin

print_5fM5uz9S37

Skanska ja SATO ovat allekirjoittaneet sopimuksen 24 omistusasunnon toteuttamisesta Helsingin Taliin Pitäjänmäen kupeeseen. Rakentaminen käynnistyy syyskuussa 2014.

Skanska vastaa asuntojen rakentamisesta SATOn omistamalle tontille. Asunnot tulevat seitsenkerroksiseen As. Oy Talin Aurora -nimiseen yhtiöön, joka rakentuu osoitteeseen Kutomotie 10 C.

Asunnot valmistuvat marraskuussa 2015. Yhtiön koko on noin 3 270 bruttoneliömetriä. Asukkaiden autopaikat on sijoitettu maanalaiseen pysäköintihalliin.

Skanska on toteuttanut Helsingin Taliin SATOlle viime vuosina yhteensä 5 asunto-osakeyhtiötä ja 230 asuntoa. Kaikki rakennukset sijaitsevat Kutomotien korttelissa. Lisäksi Skanska on toteuttanut samalle alueelle osan pysäköintitalosta.

”Kutomotien kortteli on yhdistelmä korkeatasoista omistus- ja vuokra-asumista. Tämä on edustava esimerkki nykyisestä täydennysrakentamisesta, jossa on erityisesti panostettu piha-alueiden suunnitteluun ja suojaiseen korttelirakenteeseen puiston vieressä”, toteaa yksikön päällikkö Jouko Kuusela SATOsta.

Auroran asunnot avautuvat Talin puiston suuntaan. ”Isot ikkunat ja parvekkeet luovat valoisat puitteet laadukkaille asunnoille. Parvekkeiden hiekkapuhalletut lasipinnat antavat keveyttä vankoille muuratuille julkisivuille. Suunnittelussa on kiinnitetty huomiota laadukkaisiin yksityiskohtiin ja materiaaleihin asunnoissa sekä yhteistiloissa. Sisäänkäyntiaula kalkkikiviseinineen toivottaa asukkaat lämpimästi tervetulleiksi taloon”, kertoo kohteen pääsuunnittelija, arkkitehti, SAFA Veikko Mäkipaja Arkkitehdit Hannunkari & Mäkipaja Oy:sta.